Haberler

Anka, 15 Şubat 2011 Salı Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI GÜL İRAN'DA

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın daveti üzerine gittiği bu ülkede temaslarını sürdürüyor.

-TBMM BAŞKANI ŞAHİN SERGİDE

-Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM'de gerçekleştirilen ve Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yıldönümünü konu alan fotoğraf sergisini geziyor. (Saat: 11.00)

-SİYASİ PARTİ GRUPLARI TOPLANIYOR

-MHP, AKP, BDP ve CHP Meclis Grupları, toplanıyor. Grup toplantılarında, parti liderleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. (Saat: 10.30/11.15/12.30/13.30)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker hakkında verdiği gensorunun gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin ilk görüşme yapılıyor. (Saat: 15.00)

-BAYLOZ DAVASI

-"Balyoz Planı" Davası kapsamında haklarında yakalama emri ve tutuklama kararı verilen muvazzaf ve emekli subayların cezaevine gönderilmesine ilişkin gelişmeler izleniyor.

-BAKAN YILDIRIM SAMSUN'DA

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alaçam Posta ve Lojistik Meslek Yüksek Okulu, Alaçam Balıkçı Barınağı ve Kutlukent Kavşağının açılışlarına katılıyor. (Saat: 09.30/10.30/12.30)

-CHP'DE "KUVAY-İ MİLLİYE KADINLARI" OYUNU

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan ve Kadın Kolları Genel Başkanı Zuhal Samlı, kadınlar ile parti genel merkezinde gerçekleştirilen "Kuvay-i Milliye Kadınları" oyununda bir araya geliyor. (Saat: 15.00)

-YÖK BAŞKANI ÖZCAN İZMİR'DE

-Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Kardeş Üniversiteler Projesi kapmasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde, Ege ve Akdeniz bölgeleri üniversite rektörleri ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Alp Özdemir ile görüşüyor. (Saat: 11.00)

-ANKARA KALKINMA AJANSI'NIN KALKINMA KURULU TOPLANTISI

-Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2011 yılı ilk Kalkınma Kurulu toplantısı, Ankara İçkale Otel'de Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Lale başkanlığında gerçekleştiriliyor. (Saat: 14.00)

-TİM VE VOB'UN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

-Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB), Dış Ticaret Kompleksi'nde ihracatçıların döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalara karşı VOB'u daha fazla kullanmalarını amaçlayan bir işbirliği protokolü imzalıyor. (Saat: 09.30)

-TAŞERON İŞÇİLERİN BASIN AÇIKLAMASI

-Türk Patent Enstitüsü'nde taşeron işçi olarak çalıştırılan ve sözleşmeleri yenilenmediği için 8 Mart tarihinde işsiz kalacak olan 110 taşeron işçi, Sosyal-İş Sendikası'nın üye ve yöneticilerinin de katılımıyla Türk Patent Enstitüsü'nde bir basın açıklaması yapıyor. (Saat: 13.00)

-MALİYE BAKANLIĞI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇESİ

-Maliye Bakanlığı, Ocak ayı Merkezi Yönetim Bütçesini açıklıyor. (Saat: 11.00)

-İŞSİZLİK AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Kasım ayı Hanehalkı İşgücü İstatistikleri'ni açıklıyor. (Saat: 10.00)

-PARA POLİTİKASI KURULU

-Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı, bugün yapılıyor.

-OSB DENETİMLERİNDE ORTAYA ÇIKAN ACI GERÇEK: YAPI RUHSATI ALMAYAN 2 BİN 731 ADET SANAYİ PARSELİ İPTAL EDİLDİ

-CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan'ın soru önergesini yanıtlayan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, herhangi bir faaliyeti olmayan 2 bin 984 adet parselden, tahsis itibarıyla 1 yıllık süre içerisinde yapı ruhsatını almayan veya yapı ruhsatını alarak 2 yıllık süre içerisinde üretime geçmeyen veya sözleşme imzalamayan 2 bin 731 adet sanayi parselinin iptal edilmesi gerektiği ve bu işlemlerin mevzuata uygun hale getirilmesi gerektiği yönünde 41 adet Organize Sanayi Bölgesi yönetimlerine talimat verildiğini bildirdi.

-DEMOKRAT PARTİ AKAY'DAKİ BİNASINI BOŞALTTI

-Demokrat Parti, Akay'daki Genel Merkez binasını boşalttı. DP bundan sonra, Balgat'taki Turgut Özal Kampüsü olmak üzere tek bir Genel Merkez kullanacak.

-TÜRKİYE DÖVİZİNİ BEŞ ÜLKEYE AKITTI

-Türkiye dış ticarette beş ülkeye verdiği açık ile 2010 yılında 51.1 milyar dolar döviz kaybına uğradı. Geçen yıl Rusya, Çin, ABD, Almanya ve İran'a 4.6 ile 17 milyar dolar arasında değişen tutarlarda dış ticaret açığı veren Türkiye'nin bu ülkelere verdiği açık, toplam dış ticaret açığının yüzde 71.4'üne karşılık geldi.

-Nükleer programı nedeniyle BM tarafından İran'a yeni yaptırımların uygulandığı dönemde Türkiye'nin İran'a verdiği dış ticaret açığı yüzde 233.2 artışla 4 milyar 601.8 milyon dolara yükseldi. 2010 yılında İran'a yapılan ihracat bir önceki yıla göre yüzde 50.3 artışla 3 milyar 43 milyon dolara ulaşırken, ithalat yüzde 124.5 artışla 7 milyar 644.8 milyon dolara çıktı.

-MMO BAŞKENT DOĞALGAZ DAĞITIM A.Ş.'NİN DEVRİYLE VE SATIŞIYLA İLGİLİ KARALARI YARGIYA TAŞIDI

-MMO, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin özelleştirme yoluyla devrine izin veren Rekabet Kurulu Kararı ile satışa onay veren Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararlarını Yargıya taşıdı.

-91 MİLYON TIKLA 15.2 MİLYON TL HARCANDI

-Tüketici 2010 yılında 91 milyon 923 bin 281 tıkla 15 milyar 225 milyon TL harcadı.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title