Haberler

Anka, 13 Haziran 2007 Çarşamba Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-AKP SEÇİM BEYANNAMESİNİ AÇIKLIYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin, dün gazetecilere tanıttığı yeni genel merkezinin açılışını yapıyor. Erdoğan, yeni genel merkezde ilk icraat olarak milletvekillerini tanıtacak ve seçim beyannamesini açıklayacak. (Saat:11.00)

-D'ALEMA ANKARA'DA

-Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün resmi konuğu olarak Ankara'da bulunan İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema, dün başladığı resmi temaslarına bugün de devam ediyor.

-D'Alema, Anıtkabir'i ziyaret edecek. Ardından Abdullah Gül ile görüşecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:9.00/12.30/13.40)

-İtalya Başbakan Yardımcısı D'Alema, resmi temasları çerçevesinde

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Meclis Başkanı Bülent Arınç tarafından da ayrı ayrı kabul edilecek.(Saat:9.50/10.30)

-D'Alema ayrıca CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile de bir araya gelecek.(Saat:11.15)

-D'Alema, Ankara'daki temaslarını Dışişleri Bakanı Gül'ün, onuruna vereceği yemekle tamamlayarak Türkiye'den ayrılacak(Saat:14.00)

-CUMHURBAŞKANI SEZER'İN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kudret Bulut ile Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekince'yi ayrı ayrı kabul edecek.(Saat:14.30/14.50)

-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK "VERGİBİLİR ÇALIŞMA PROTOKOLÜ" TÖRENİ'NDE

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda, MEB ile Maliye Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek "Vergibilir Çalışma Protokolü" imza törenine katılıyor.(Saat:10.30)

-ŞEHİT TEĞMEN CANER GÖNYELİ TATBİKATI BAŞLIYOR

-"Şehit Teğmen Caner Gönyeli-2007 Arama Kurtarma Tatbikatı" başlıyor. Tatbikat yarın sona erecek.

-Tatbikat, Doğu Akdeniz'de KKTC karasuları, Türkiye ve KKTC arama kurtarma bölgeleri içerisinde gerçekleştiriliyor. Tatbikata arama kurtarma teşkilatlarında yer alan sivil ve askeri unsurlar katılıyor.(İZLENİYOR)

-TMSF'DEN BASIN TOPLANTISI

-TMSF, basın bilgilendirme toplantısı düzenliyor.(Saat:9.30)

-UNILEVER YENİ ÜRÜNLERİNİ TANITIYOR

-Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Karaca, şirketin yeni ürünlerini ve hedeflerini Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak.(Saat:10.00)

-LİSTE DIŞI VEKİLLERDEN, "EVE DÖNÜŞ" HAZIRLIĞI

-Kimileri kırgın, kimileri kızgın ve küskün ayrılıyorlar siyasetten ve Meclis'ten. Küskün ve kırgın milletvekilleri arasında, 4.5 yıllık bir siyaset macerasının ardından, "zamansız ayrıldık, daha yeni alıştık" diyenler, "artık zamanı geldi" şeklinde düşünenler ve en önemlisi "siyaset meslek değil" yorumunu yapanlar var. Akıllardaki soru ise liste dışı kalan milletvekillerinin bundan sonra ne yapacağı, siyasete yakın olup olmayacakları.

-AKP İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, siyasete Meclis dışında da devam edecek. Türk ve Müslüman dünyası ile ilgili kitap hazırlıkları olan Yalçıntaş, bu konudaki çalışmalarını yoğunlaştıracak. AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, üniversitedeki görevine geri dönmeyi düşünüyor fakat daha önce "mikro kredi işini bitireceğim" diyor.

AKP Hakkari Milletvekili Fehmi Öztünç da Ankara'ya yerleşerek "ayak üstü ticaret" yapacağını söylüyor. CHP Adana Milletvekili Mehmet Ziya Yergök, mesleğine geri dönenlerden. Yergök, memleketi Adana'da avukatlığa devam edecek. AKP'lilerin, "Hocam" diye hitap ettiği CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek, bir yandan üniversitedeki görevine geri dönerken bir yandan da anılarını yazacak. CHP Artvin Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu da siyasete Meclis dışından devam edecek isimlerden. AKP Ağrı Milletvekili Halil Özyolcu ise da Ziya Yergök gibi avukatlığa geri dönüyor.

-ALEVİLER "BAĞIMSIZ ADAYLIĞI" TARTIŞIYOR

-CHP'nin gösterdiği Alevi adayların "niteliği ve niceliği"nden rahatsız olan Alevi kurum ve kuruluşları bağımsız aday olan Alevileri destelemeyi gündemlerine aldı. Başta Alevi Bektaşi Federasyonu olmak üzere pek çok örgüt, önümüzdeki günlerde bir toplantı bir araya gelerek konuyu enine boyuna masaya yatıracak.

-Özellikle Ankara'da iki seçim bölgesinde de bağımsız Alevi aday sayısını teke indirmeye çalışan Aleviler CHP'ye de tepkili. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Turan Eser, CHP'ye yaptıkları geniş tabanlı ittifak önerisinin kabul görmemesini eleştirdi. Eser, "Çok kritik olan bu seçimlerde Aleviler'in CHP'den kaçış yaşayacağını düşünüyorum. CHP'de aday tespitinde Alevi rengine siyasette temsil hakkı tanınmaması ayrı bir art niyet taşıyor" dedi.

-DP, ANAVATAN TEŞKİLATLARINDAN DESTEK İSTİYOR

-Birleşme ve ittifak görüşmelerinin sonuçsuz kalmasına rağmen, Demokrat Parti, Anavatan Partisi'nin il ve ilçe teşkilatlarından 22 Temmuz seçimleri için destek istiyor. DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan "Anavatan'ın en büyük ittifakı seçimden çekilmesi oldu, kendilerine teşekkür ederiz" dedi. Adan, gittikleri her yerde Anavatan Partisi il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek destek istediklerini bildirdi.

-YARGITAY, AYIPLI ÇIKAN MALA KREDİ VEREN BANKANIN DA SORUMLU OLDUĞUNA KARAR VERDİ

-Banka kredisi kullanarak satın aldığı otomobili ayıplı çıkan tüketici, hukuk mücadelesini kazandı. Yargıtay, ayıplı çıkan ürüne kredi veren bankanın da sorumluğu olduğuna dikket çekerek, "Belli bir malın satın alınmasına bağlı olarak tüketici kredisi veren banka, malın ayıplı çıkmasından, satıcı veya sağlayıcı ile birlikte müteselsilen sorumludur" dedi. Bu kararın ardından banka kredisi kullanarak otomobil veya ev satın alanlar, ürünün ayıplı çıkması halinde kredi kullandıkları bankaya da dava açabilecekler.

-YATIRIM HARCAMALARI YÜZDE 27.3 ARTTI

-Maliye Bakanlığı verilerine göre, yatırım harcamaları 2006'da bir önceki yıla göre yüzde 27.3 oranında artarak, 14.6 milyar YTL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde, sermaye transferleri de, köylere yol, su ve altyapı ihtiyaçları için fazla kaynak aktarımı nedeniyle yüzde 123 artış gösterdi. Seçim sürecine girilmesiyle birlikte yatırım harcamalarının daha da artması bekleniyor.

-Sermaye giderleri de 2005 yılına göre yüzde 16.2 oranında artışla 11.9 milyar YTL olarak gerçekleşti. Faiz hariç giderlerdeki artışın yüzde 14 olduğu dikkate alındığında yatırım harcamalarındaki artış oranının daha da yüksek olduğu görüldü.

-MALİYE:"SAYIŞTAY DENETİMİ DIŞINDAKİ KURUMLARIN HARCAMASI ARTTI"

-Maliye Bakanlığı, IMF'nin tasarruf tedbirlerine ilişkin uyarılarına karşın kurumların harcamalarındaki artışın önüne geçemedi. Maliye, Sayıştay denetimi kapsamı dışında kalan idare ve harcamalarda artış olduğunu açıkladı.

-TİCARET BORSALARINDA 53 MİLYAR YTL'LİK İŞLEM YAPILDI

-TOBB'a bağlı ticaret borsalarında 2006 yılı içerisinde toplam 53 milyar 569 milyon 422 bin 169 YTL değerinde işlem yapıldı. İşlem hacmi geçen yıla oranla yüzde 10.6 oranında arttı. En çok işlem Marmara Bölgesi'nde yapılırken, en az işlem ise Doğu Anadolu'da gerçekleştirildi.

-KEMAL DERVİŞ KUZEY KORE'DEKİ YOLSUZLUK İDDİALARININ PEŞİNDE

-BM Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş, Kuzey Kore'deki Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nda çalışan bazı kişiler hakkında, eski bir kurum çalışanının ortaya attığı yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları üzerine inceleme başlattı.

-UNDP iddialarla ilgili açıklama yaparken, inceleme sonucunda, iddiaları doğrulayıcı bulgulara ulaşılmadığını bildirdi.

-KARA PARAYA İLİŞKİN SUÇ DUYURULARI YÜZDE 80.6 ARTTI

-Kara para aklanmasına ilişkin Cumhuriyet savcılıklarına yapılan duyurular yüzde 80.6 arttı. Maliye Bakanlığı, karaparanın sanal ortamda denetlenmesine yönelik çalışmalarına hız verdi.

-Maliye Bakanlığı, başta kara para olmak üzere yasal olmayan suç gelirlerinin ekonomiye girişinin önüne geçebilmek için sanal denetime hazırlanıyor. Maliye Bakanlığı kontrolünde yüklenici firma ile birlikte sürdürülen karapara aklama modülü test çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

-Maliye verilerine göre, MASAK tarafından 38 gerçek ve tüzel kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

-TÜRK TELEKOM'UN ZAM OLANAĞI 5 KAT AZALDI

-Danıştay 13'üncü Dairesi'nin, Türk Telekom'un telefon tarifesini iptal kararının ardından gözler Kurum'un nasıl bir tavır alacağına çevrildi. Kendisine karar tebliğ edilinceye kadar zamlı tarifesini uygulama kararlılığını kamuoyuna açıklayan Türk Telekom'un kararın tebliğ edilmesinden sonra nasıl bir yol izleyeceği bilinmiyor.

-Ancak, Türk Telekom'un şehir içi görüşme fiyatlarına en fazla yüzde 6 oranında zam yapmasına Telekomünikasyon Kurumu onay verebilecek. Çünkü, Danıştay, eski tebliğe göre Telekomünikasyon Kurumu'nun Türk Telekom'un zam talebini onaylayamayacağı kararıyla şehir içi görüşmelere yapılabilecek zam oranını 5 kat azaltmış oldu.

-ORGANİK TARIMDA GERİLERDEYİZ

-AB ülkelerinde tarım alanlarının yüzde 4'ünde organik tarım yapılıyor. Avrupa Komisyonu içindeki tarım-kırsal kalkınma birimleri uzmanları tarafından Şubat ayında yayımlanan bir raporda Türk tarımının sondan bir önceki genişlemeyle AB'ye giren 10 ülkenin tarımına bedel olduğu, AB'ye katılımla meyve-sebzede ise "avantajlı konuma geleceği" belirtilmişti.

-UZMANLAR UYARIYOR: "BAŞ DÖNMESİNİ HAFİFE ALMAYIN"

-Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Yılmaz, baş dönmesinin kesinlikle hafife alınmaması gerektiğini belirterek, şiddetli baş dönmesi olan kişi araç kullanamaz, aksi halde kaza ile sonuçlanabilir" dedi.

-Yılmaz, baş dönmesi olan kişide tümör bulunup bulunmadığının mutlaka kesinleştirilmesi gerektiğine işaret etti.

-Yılmaz, tansiyon ya da kan şekeri düşüklüğü ve yüksekliği ile ortaya çıkan göz kararmasının baş dönmesi olarak yorumlanmaması gerektiğini söyledi.

-TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDECEK İNGİLİZLERE TERÖR UYARISI

-İngiltere, Türkiye'yi ziyaret edecek vatandaşlarını teröre karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan uyarıda, Türkiye'de yüksek bir terör tehdidi olduğu belirtilerek İngiliz vatandaşlarından kamuya açık yerlerde temkinli olmaları istendi.

İYİ GÜNLER DİLERİZÂ…

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title