Haberler

Anamur 3. Tarım ve Gıda Fuarı Açıldı

Mersin'in Anamur ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Mersin'in Anamur ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Çok çeşitli sebze ve meyve ürünleriyle öne çıkan ilçenin tanıtımının amaçlandığı fuar, Şehit Uzman Çavuş Atanur Bal Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, törendeki konuşmasında, ilçedeki çiftçilerin, ağıklıklı olarak muz ve çilek üretimiyle uğraştığını belirterek, "Tarım üretimimizin her geçen gün artmasıyla yeni bir sebze meyve hali ihtiyacı doğdu. Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz çalışma kapsamında Kalınören Mahallesinde 200 dönümlük yeni hal arazisinin tahsisi yapıldı. 2 yıl içinde tamamlayıp hizmete açacağız." dedi.

CNR Fuarcılık Genel Müdürü Arkan Uluçay da ülke genelinde fuar organize ettikleri tek ilçenin Anamur olduğunu vurgulayarak, etkinliğin, kent ekonomisine katkı sağlamasından mutluluk duyacaklarını anlattı.

Fuarın konuklarından Polonya'nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki ise fuar sayesinde bölge ile işbirliği sağlamayı umut ettiklerini ifade ederek, "Türkiye'den tarım ürünü ithal ediyoruz ve kalitesinden memnunuz. Bu bölgeden de ithalat yapma konusunda işbirliği yapabiliriz." diye konuştu.

Törenin ardından protokol üyeleri, 86 firmanın yer aldığı fuarı gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Türe Mersin Anamur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title