Haberler

Anadolu'nun En Büyükleri Ödüllerini Aldı

Güncelleme:

Bu Yıl Sekizinci Kez Düzenlenen Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması'nın Ödül Töreni Yapıldı.

"anadolu'nun En Büyük Şirketi" Kroman Çelik Sanayi, "Anadolu'nun Karını en çok artıran Şirketi" Dimes Gıda Sanayi, "Anadolu'nun İhracatını En Çok Artıran Şirketi" Asil Çelik Sanayi oldu.

* Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan:

*"2002 yılında İstanbul dışındaki 80 ilin ihracatı 15 milyar dolardı, 2010 yılında bu 80 ilin ihracatı 60 milyar dolara geldi"

Haber-Kamera: Ali TİNBEK / İstanbul DHA

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB), Ekonomist Dergisi işbirliği ve Turkcell desteğiyle gerçekleştirdiği ve bu yıl sekizinci kez düzenlenen Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması'nın ödül töreni yapıldı. Törene, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TEB Genel Müdür Varol Civil, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile Tiryaki Agro Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryaki ve çok sayıda davetli katıldı.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, törende yaptığı konuşmada, dünyada gelişmiş ülkelerin yerini gelişmekte olan ülkelere bıraktığını altını çizerek, "Anadolu Kaplanları"nın da Türkiye ekonomisindeki payının arttığına dikkat çekti. Çağlayan, konuşmasına şöyle devam etti:

"2011 yılının ilk 9 ayında İstanbul, toplam ihracatın yüzde 45,5'ini yapıyor. Marmara Bölgesi'ni dahil ettiğimiz zaman bu rakam 57,5. Geri kalan 2002'de yüzde 25 iken, şu anda gelmiş olduğu seviye yüzde 42,5. Burada Trabzon, Mardin, Kahramanmaraş, Konya, Gaziantep, yani birçok il çok önemli başarılar elde etti. 2002 yılında İstanbul dışındaki 80 ilin ihracatı 15 milyar dolardı, 2010 yılında bu 80 ilin ihracatı 60 milyar dolara geldi. Tam 4 kat. Türkiye'deki genel ihracat performansına bağlı bir artış göstermiş."

ANADOLU'NUN EN BÜYÜK 500'Ü

Bu yıl sekizincisi yapılan Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi Araştırması'na İstanbul, Ankara ve İzmir dışından katılan firmalar değerlendirildi. Araştırma kapsamında firmalar ciro, net satışlar, vergi öncesi kar, ihracat tutarı ve öz sermayeye dair 5 soruya cevap verdi. 'Anadolu'nun En Büyük 5 Şirketi' sıralamasında Kocaeli'den Kroman Çelik Sanayi birinci olurken, diğer dört şirket, Denizli'den Erbakır, Gaziantep'ten Tiryaki Agro Gıda Sanayi, Hatay'dan Tosçelik Profil ve Kocaeli'den Yıldız Entegre Ağaç Sanayi oldu. 'Anadolu'nun İhracatını En Çok Artıran 5 Şirketi' kategorisinde, Bursa'dan Asil Çelik Sanayi ilk sırada yer alırken, bu kategoride dereceye giren şirketler sırasıyla Kocaeli'den Cihan Maden ve Metal Ürünleri, Konya'dan Konya Şeker Sanayi, Gaziantep'ten Süper Film Ambalaj ve Konya'dan Eti Alüminyum oldu. 'Anadolu'nun Karını En Çok Artıran 5 Şirketi', Tokat'tan Dimes Gıda Sanayi, Bursa'dan Formfleks Yalıtım Ürünleri, Konya'dan KOMPEN PVC Yapı ve İnşaat, Adıyaman'dan Güçlü Dokuma Tekstil ve Bursa'dan Major SKT Oto Donanım Sanayi şeklinde sıralandı. 'Anadolu'nun İstihdamını En Çok Artıran 5 Şirketi' sıralaması, Eskişehir'den Sarp Havacılık, Balıkesir'den Yarış Kabin Sanayi, Sakarya'dan Kayarlar Et Sanayi, Bursa'dan Gökşin İnşaat Gıda Elk. Tur. Teks ve Bursa'dan BPO-B Plas Plastic şeklinde gerçekleşirken, 'Anadolu 500'e En Fazla Şirket Gönderen Gruplar' da, Boydak Holding, Erdemoğlu Holding ve Sanko olarak sıralandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title