Haberler

Anadolu Gençlik Dergisinin Konferansına Büyük İlgi

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, Anadolu Gençlik Dergisi Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansta konuşan Milli Gazete yazarlarından Mehmet Talu, Müslümanlar arasında helal kazanç mefhumunun kalmadığını söyledi.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde, Anadolu Gençlik Dergisi Temsilciliği tarafından düzenlenen konferansta konuşan Milli Gazete yazarlarından Mehmet Talu, Müslümanlar arasında helal kazanç mefhumunun kalmadığını söyledi.

Anadolu Gençlik Dergisi Temsilciliği tarafından organize edilen konferansa konuşmacı olarak katılan Milli Gazete yazarı Mehmet Talu Hoca, insanların her türlü eyleminden sorumlu olduklarını hatırlattı. Her şeyin kayıt altında olduğunu söyleyen Mehmet Talu, "Trafikteki MOBESE kameraları nasıl kayıtta ise hayatımızda yaptığımız her şey sağ ve sol omzumuzdaki melekler tarafından kaydedilmektedir. Hesap günü bu kayıtlar yani mobeseler açılacak ve herkesin yapıp ettikleri ortaya dökülecektir. Bunlardan sorgu sual olacağız. Sevabımız günahımız ortaya çıkacak. Trafik kurallarına uymamanın cezası olduğu gibi Allah'ın kurallarına uymamanın da cezası vardır" dedi.

Talua, "Allah'tan korkun ve eğer Müminseniz faizi bırakın. Eğer bırakmazsanız bunun Allah'a açılmış bir savaş olduğunu bilin" ayetini hatırlatarak, 20 yıllığına borçlanma olamayacağını, o kadar yaşamaya kimsenin garantisi olmadığı halde insanların faizle ve rahatlıkça borçlanabildiğini söyledi.

"SEVGİLİLER GÜNÜ HEDİYESİ OLMAZ"

Çılgınca kutlamaların yapıldığı 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili de hatırlatmada bulunan Mehmet Talu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hesap gününde hesabını vereceğimiz şeylerden biri de kazandığımız malımız mülkümüz olacaktır. Malımızı

nereden kazandığımızın ve nerede harcadığımızın hesabı sorulacaktır. Hesabını verebilecek iseniz deniz kadar malınız olsun. Helal yoldan zenginliğe sahip olabilirsiniz, buna müsaade vardır. Ancak helal olması kaydıyla. Eğer hesabını veremeyecekseniz bir ipiniz dahi olmasın. Haram kazanç zehirdir, öldürür; ateştir, yakar. Nasıl ki zehir içersek ölürüz, ateşe basarsak yanarız; işte haram yediğimizde de ölürüz, yanarız. 14 Şubata mahsus hediye almak haramdır, zehirdir, zıkkımdır. Hediyeleşmek gerekir, ancak bunu 14 Şubata denk getirmek, o günün şerefine hediyeleşmek yanlıştır. Çünkü ecnebi adetleri bize uymaz, onların adetlerini değil Allah'ın adetlerini yerine getirmekle mükellefiz. Her şeyimizi helal haram çerçevesinde değerlendirerek hareket etmeliyiz. Kabristanlar işi yarım kalmış iş adamlarıyla dolu. İşler bitecek diye helal-haram çerçevesi terk edilemez. Mesela cuma saati iş hayatı durmalıdır. Bir beldenin İslami hassasiyeti iki şeyle belli olur. Cuma saati insanların alışverişi bırakıp camiye gitmesi ve hanımların tesettürlü olması."

Allah'ın razı olmayacağı şekilde elde edilen her türlü kazancın haram olduğunu belirten Mehmet Talu, günümüz Müslümanlarında haram-helal mefhumunun kalmadığını söyledi. Talu, "Hanımlar için en büyük farz tesettürdür.

Allah'ın emrettiği şekilde giyinirsen kimse sana bakmaz, taciz etmez" diyerek tesettürün de helal-haram çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Mehmet Talu, oy vermenin sorumluluğu ve oy verirken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusundaki bir soruya, "Ülkeyi ya biz yöneteceğiz ya başkası. Ülkeyi biz yönetmezsek başkası yönetir. Bizim dışımızda yönetim yapacak gayrimüslimler demokrasi gibi şeylerle ülkeyi yönetmeye kalkarlar. Müslümanlar ülkenin yönetiminde sessiz kalamaz, kenarda bekleyemez. Müslümanların ehil olanlarının siyasette yer almaları gerekir. Oy vermenin sorumluluğu çok büyüktür. Çünkü vekalet verilen insanlar ülkeyi yönetecektir. Oy verilenler Allah'ın razı olduklarını yaparlarsa biz de bundan sevaplanırız. Allah'ın razı olmadıklarını yaparlarsa bunun vebalinden de payımıza düşeni alırız" şeklinde cevap veren Mehmet Talu, Allah rızası için, Allah'ın kanunlarına göre siyaset yapmanın cihat olduğunu söyledi.

"ALLAH KATINDA TEK DİN İSLAMDIR"

Allah katında tek dinin İslam olduğunu kaydeden Mehmet Talu, "Dinler arası diyalog, üç İbrahimi din, hoşgörü, dinler bahçesi, semavi dinlerin kardeşliği gibi söylemler Vatikan tarafından çıkarılmış safsatalardır. Allah katında tek din İslam'dır. Müslümanlar Allah'ın emir ve yasaklarına göre yaşamalı, buna göre bir siyaset geliştirmeli, Kur'an ve Sünnet ışığında hayatlarını devam ettirmelidir" dedi.

Büyük ilgi gören ve salonun dolup taştığı gecede, Mehmet Talu'ya ait kitapların satışa sunulduğu stantlarda izdiham yaşandı. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Gazete Mehmet Talu Dursunbey Balıkesir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title