Haberler

Anadolu Ateşi'nden Aspendos'un Tarihine Yolculuk

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gösteriye katılan seyirciden- Anadolu Ateşi Dans Topluluğu gösterisi- Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'ın açıklaması Anadolu Ateşi'nden Aspendos'un tarihine yolculuk- Aspendos Antik Kenti'nin hikayesi ve tarihte geçirdiği süreç film, dans, müzikle sanatseverlerin beğenisine sunuldu Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Aspendos Antik Kenti'nin hikayesini ve tarihte geçirdiği süreci dansla anlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gösteriye katılan seyirciden- Anadolu Ateşi Dans Topluluğu gösterisi- Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan'ın açıklaması Anadolu Ateşi'nden Aspendos'un tarihine yolculuk- Aspendos Antik Kenti'nin hikayesi ve tarihte geçirdiği süreç film, dans, müzikle sanatseverlerin beğenisine sunuldu Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Aspendos Antik Kenti'nin hikayesini ve tarihte geçirdiği süreci dansla anlattı. Tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen gösteride, tiyatronun duvarlarına Pers, Roma, Selçuklu, Osmanlı dönemi ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Aspendos ziyaretine kadar geçen süre müzik, dans, film ile canlandırıldı. "Aspendos Efsanesi - Aspendos'ta Tarihe Yolculuk" ismi verilen gösteride antik tiyatronun yapılış evreleri, dönemin kostümleri ve savaş arabaları anlatıldı. Çok sayıda sanatseverin izlediği gösteride, topluluğun 1,5 saat süren performansı, seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, gösteri öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, gösteride Aspendos tarihinde gerçekleştirilen ayinlerin, savaşların, mücadelelerin ortaya konulduğunu söyledi. Gösteride Belkıs ve Aspendos'un mimarı Zenon'nun yaşadığı efsane aşkın gözler önüne serildiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: "Gösteride, antik tiyatronun Selçuklular döneminde kervansaray olmasından Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti üzerine restore edilmesi, günümüzden kesitler ve son olarak Anadolu Ateşi gösterisi ile bir final gerçekleştiriliyor. Romalı gladyatörlerin dövüşleri, Belkıs ve Zenon'nun aşkı, Perslerin şehri işgali, Osmanlı askeri, Cumhuriyet dönemi dansları ve Anadolu'nun 7 bölgesinden derlenen halk dansı motiflerinden oluşan koreografileriyle Anadolu kültürünün hepsi bir arada sunuldu."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Erdoğan Selçuklu Roma Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title