Haberler

Anadolu Ajansı'nın 100. Yıl Vizyonu

Gazetelerin ve televizyonların Ankara temsilcileri Anadolu Ajansı'nın (AA) 100.Yıl Vizyonu'nu değerlendirdi.

Gazetelerin ve televizyonların Ankara temsilcileri Anadolu Ajansı'nın (AA) 100. Yıl Vizyonu'nu değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'nın 100. Yıl Vizyonu toplantısına katılan Radikal Gazetesi Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin, AA'nın yenilenen logo ve kurumsal yapısını beğendiğini belirterek, AA'nın yeni medya düzenine kendisini entegre etmesinin Türk haberciliği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

AA'nın kadrolarının da dünyada değişen medya düzenine göre şekillendirildiğini anlatan Şahin, "AA'nın kendisine rakip olarak dünyanın önde gelen haber ajanslarını seçmesi son derece sevindirici. AA yeni medya düzenine göre kendisini değiştirmeseydi o zaman sorun olurdu. AA yöneticileri ileriyi görerek, durumları değerlendirerek adımlarını atmış" diye konuştu.

FOX TV Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt da AA'nın 1920 yılında zor şartlar altında kurulduğunda kendisine " Türkiye'nin sesini dünyaya duyurma" hedefini seçtiğini anımsatarak, "Kurulduğunda belirlediği hedefi başardı, Türkiye'nin sesini duyurdu. Şimdi de belirlediği hedefleri başarmasının önünde hiçbir engel yok. 100. yıl hedeflerine ulaşacağına yürekten inanıyorum" dedi.

AA'nın güvenilirliğini koruduğu sürece hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceğini yineleyen Bozkurt, AA'nın güvenilirlikte kendini ispatladığını söyledi.

-"AA Haber Akademisi öğrencileri AA'yı ileriye taşıyacak"-

Gazeteci yazar Ahmet Tezcan da AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün belirlediği hedeflerden etkilendiğini, açıklanan hedeflerin geç kalınmış adımlar olduğunu ifade etti.

"Sayın Öztürk'ün çizdiği vizyon daha önce çizilmeliydi, ama bu bir vizyon ve bakış açısını gerektiriyor, Öztürk açıkladığı hedeflerle yönetimdeki farkını bir kez daha gösterdi" diyen Tezcan, açıklanan hedeflerden bazılarının kısa zamanda hayata geçirilmesinin de diğer hedefler içinde umut verici olduğunu söyledi.

AA Haber Akademisi'ni çok başarılı bir çalışma olarak gördüğünü dile getiren Tezcan, iletişim fakültesi öğrencilerinin teorik olarak yetiştirildiğini, AA Haber Akademisi'nin de pratik bilgiler vererek sektöre hizmet edeceğini kaydetti.

Tezcan, AA Haber Akademisi öğrencilerinin AA'yı yeni nesil medya konusunda ileriye taşıyacağını vurguladı.

-"AA haber kanalları için çok önemli"-

Habertürk Televizyonu Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu, sözlerine "Anadolu Ajansı'nın doğum gününü kutluyorum" diyerek başladı.

AA'nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün açıkladığı hedeflere en kısa sürede ulaşmasını dileyen Türkoğlu, " Türkiye'nin büyük hedefleri doğrultusunda, herkese, bütün dünyaya hitap eden bir Anadolu Ajansı'na ihtiyaç var. Umarım 2020 yılında Sayın Öztürk'ün açıkladığı doğrultuda ajans tüm dünyada bilinen, tüm dünyada sayılan bir ajans olarak çalışmalarını sürdürür" dedi.

NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç da Kemal Öztürk'ün sunumunun çok güzel olduğunu belirtti.

Haber kanalları için AA'nın büyük önem taşıdığına dikkati çeken Balkaç, şöyle konuştu:

"İki unsur burada çok dikkat çekecek. Güvenilir olması tabii hız bizim için çok büyük önem taşıyor. Son dönemde daha farklı bir AA görüyoruz. AA'yı takip ettiğimiz için bunu çok daha rahat görebiliyoruz. Bu farkı artık daha fazla fark etmek istiyoruz. Bu fark ne- Özel haberler, özel röportajlar, farklı bir yayıncılık anlayışı, bu bizler için büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Balkaç, AA'nın son dönemde özel haberleriyle ve görüntüleriyle de büyük atılım gerçekleştirdiğine vurgu yaptı.

-"AA 100. yılında çok büyük yerlere gelmeyi hedefliyor"-

Eski AA'nın genel müdürlerinden ve ATV Ankara Temsilcisi Mehmet Akarca, dünyada her şey gibi medyanın da çok hızlı değiştiğine dikkati çekti.

Türkiye'de de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirten Akarca, şöyle dedi:

"AA da eskisi gibi değil artık. AA'nın 100. yaşını kutlayacağı 2020'de, dünyanın en büyük ajansları arasına gireceğine tam bugün iman getirdik.

Genel Müdür Kemal Bey, şimdiye kadar hiç yapılmamış şekilde ajansı bir yerlerden bir yerlere taşıma gayreti içerisinde. Çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu sunumda da bizi de hayretler içerisinde bırakan, dünyada medyada yaşanan gelişmeleri fevkalade güzel anlattı, özetledi. Birçok şeyi de öğrenmiş olduk. AA'yı bu yeni teknik gelişmeler dikkate alınarak ilerletecek olmasını duymak, görmek beni çok heyecanlandırdı. Türkiye inşallah 2023'te bir yerlere girmeyi hedefliyor. AA da kuruluşunun 100. yılında çok büyük yerlere gelmeyi hedefliyor. Biz de bugünkü sunumdan sonra bunu başarabileceğine tam olarak iman ediyoruz."

Samanyolu Haber Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu da televizyonculukta haberin hızının çok önemli olduğuna işaret etti.

Yayıncılık teknolojisine de değinen Abdulkadiroğlu, şunları söyledi:

"Dünyanın her tarafından yayın yapmak zorundasınız. Burada Sayın Kemal Öztürk'ün anlattıklarını görünce hakikaten AA'nın bir dünya ajansı olma yolunda ilk defa bu kadar kararlı olarak birtakım projeler ürettiğini, birtakım çalışmalar üzerinde kafa yorduğunu gördüm. Bu bir yayıncı, televizyoncu, haberci olarak beni mutlu etti, başarılarının devamını diliyorum. Umarım 2020 hedefleri anlatılandaki gibi gerçekleşir, bundan bir şüphem yok. Alttan gelen yeni nesil,teknolojiyle harmanlanmış bir vizyonla önümüze konuldu, bunu görmüş olduk."

TGRT Haber Televizyonu ve İHA Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar da sunumda, AA'nın olması gereken noktaya doğru gittiğini gördüklerini söyledi.

Sadece 39 ülkede kurulu ajansın dünya çapında bürolar açarak, diğer uluslararası rakiplerinin olduğu alanlarda da konuşlanacak olmasının kendisini heyecanlandırdığını belirten Yaşar, ajansın Türkçe dışında farklı dillerde de yayın yapacak olmasının önemli olduğunu kaydetti.

Hükümetin 2023 hedefini anımsatan Yaşar, "Bunu medya alanında da destekleme noktasında bu denli atılımın içerisinde bulunulmuş olması gerçekten heyecan verici" dedi.

Yeni Şafak Gazetisi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, AA'nın bir okul olduğunu ifade ederek, "Çalışanlarında açıklanan 100. yıl hedeflerini gerçekleştirme heyecanını gördüm" dedi.

11 dilde yayın yapma hedefinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Selvi, "Bu çok önemli bir hedef, daha önce konulması gereken bir hedef bence. Türkiye bir dünya devleti, AA da dünya ajansı olma yolundaysa açıklanan tüm hedefleri gerçekleştirmek durumunda" diye konuştu.

-"Dünyada ilk 5 haber ajansı arasına girme hedefi çok önemli"-

Türk Arap Araştırma ve Strateji Enstitüsü Başkanı Dr. Muhammed Adil, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün açıkladığı hedefleri

"mükemmel" olarak niteledi.

Türkiye'nin bölgesel bir güç olmasıyla AA'nın da hem bölgesinde hem de dünyada öne çıkması gerektiğini belirten Adil, dünyada ilk 5 haber ajansı arasına girme hedefinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Adil, "Dünyada ilk 5 ajans arasına girme hedefi AA için zor değil. Bölgemizde Türkiye'den bir ajansın öne çıkmasına çok ihtiyacımız var" dedi.

Arap ülkelerine ilişkin haberlerin bugüne kadar Avrupa üzerinden Türkiye'ye ulaştığına işaret eden Adil, AA'nın Arap ülkelerinde etkili bir şekilde örgütlenmesinin ardından ve Arapça yayına başlamasıyla bu haberlerin doğrudan Türkiye'ye ulaşmasının Türkiye'nin Arap ülkeleri üzerindeki etkisini daha da artıracağını söyledi.

- ANKARA

Kaynak: AA / Yaşam

Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Türkiye Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title