Haberler

Amasya ve Bursa Öz Kardeş Olacak

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Osmanlı Devleti'nin İlk Başkenti Olan Bursa ile Osmanlı'ya Padişah Yetiştiren Amasya'nın Öz Kardeş Şehir Olması İçin Çalışmalara Başladıklarını Söyledi.

Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olan Bursa ile Osmanlı'ya padişah yetiştiren Amasya'nın öz kardeş şehir olması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Amasya Belediye Meclisi'nden bir karar çıkartarak Amasya ile Bursa'nın kardeş şehir olmasını planladıklarını ifade eden Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Biz iki il olarak bu kardeşliği daha ileriye götürüp öz kardeş şehir olacağız" dedi.

Tarihi Kentler Birliği'nin Bursa'da yapılan toplantısında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile yaptıkları görüşmede iki ilin kardeş şehir olması için adım atma kararı aldıklarını söyleyen Başkan Özarslan, "Bilindiği gibi bazı iller aralarında 'kardeş şehir' olduklarını ilan ediyorlar. Bizim ilanımız sadece kardeş şehir ile sınırlı kalmayacak, bunu 'öz kardeş şehir' düzeyine çıkaracağız. Çünkü iki Osmanlı kentinin birbirine verecekleri kültürel zenginliklerinin çok olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple 'kardeş şehir' olabilmek için belediye meclisimizde karar alacağız" diye konuştu.

(DY-SA) 14.05.2008 14:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title