Haberler

Amasya'da 520 Bin Turist Hedefi

Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, kente 2016 yılında 520 bin turistin gelmesini beklediklerini söyledi.

Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, kente 2016 yılında 520 bin turistin gelmesini beklediklerini söyledi.

Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Kaya, kente gelen turist sayısının her geçen yıl arttığını belirttti. Kentin kültür, termal, doğa ve av turizmiyle öne çıktığını söyleyen Kaya, "2015 yılında ilimizi 479 bin kişi kentimizi ziyaret etti. 2015 yılının ilk 5 ayında ilimizi ziyaret eden turist sayımız 150 bin iken bu sayı 2016 yılında 170 bine çıktı. İlimizde ilk 5 ayda ilimizde yüzde 15'lik turist sayısında artış sağlandı" dedi. Amasya'yı Uzakdoğu'da bir marka haline getirmeye çalıştıklarını dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"Bunu da başardık. Şu anda Güney Kore'den yoğun bir şekilde bölgemize turist akını var. Bunun meyvesini daha önce ki yıllarda yaptığım çalışmalar sayesinde aldık. 2017 ve 2018 yıllarında özellikleEndonezya, Malezya, Singapur, Güneykore, Japonya, Hindistan ve Çin ülkelerinde tanıtımlarımıza ağırlık vermeye başladık. Bunun ilk ayağı olarak Amasya'mızın tanıtım filmini 13 dile çevirdik. Şuanda Amasya'nın 13 dilde tanıtım filmi var. Bunun içinde Korece, Hinduca, Lehce, İngilizce ve Arapça olmak üzere bütün dillere çevirmeye çalıştık. Bize hangi Ülkeden turist geliyorsa, o ülkenin dilinde tanıtmaya çalıştık. Bu çalışmamızın karşılığını da alıyoruz. Bayramdan sonra da inşallah yoğun bir turist akınıyla karşı karşıya kalacağız. Şuandaki yapılan rezervasyonlar onu göstermektedir. Özellikle ilimize Kore'den haftada 4 tur gelmekte, Temmuz ve Ağustos ayından itibaren 5-6 tur sayısına çıkacak. Her gün bir tane Koreli gurubumuz olacak."

Yerli turistlerin Karadeniz turlarında ya başlangıç yada final noktasının Amasya olduğunu belirten Kaya, bu yıl özellikle yeni bir destinasyon ortaya koymaya çalıştıklarını ifae ederken, "Seyahat acentelerimizle beraber, uçakla gelen yolcularımız Samsun Havalimanına indiriyor. Samsun Havalimanından Amasya, Tokat, Sivas, Kapadokya, Konya, Antalya ve tekrar İstanbul uçuşunu gerçekleştiriyoruz. Özellikle Uzakdoğu turlarımız bu turu tercih ediyorlar. 2015 yılsonu itibariyle 479 bin turistimiz gelmişti. Bu sene ki hedefimiz bu sayının 520 bin civarına yükseleceğini tahmin ediyorum. Tarihe yolculuk yapmak isteyen herkesi Amasya'ya bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Kaya Samsun Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title