Haberler

Altınsaç Köyüne Turizm Köyü Yapılacak

Van Valisi Münir Karaloğlu, devletin son iki yılda buralara çok önemli yatırımlar yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini söyledi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, devletin son iki yılda buralara çok önemli yatırımlar yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini söyledi.

Gevaş ilçesi Vangölü sahilinde bulunan Altınsaç ve İn Köyü koylarının yer aldığı Altınsaç köyüne giden Vali Karaloğlu, bölgenin saklı cennetinin İn koyu ve Altınsaç olduğunu belirtti.

Karaloğlu, "Bizim teşvikimizle yatırımcımız bu bölgeyi ayağa kaldıracak bir yatırım yapmak istiyor. Bugün arazi bakacağız. Bu yatırım yapılırsa ne olur. Sizin ürettiğiniz, bal, peynir, yoğurt, ne üretiyorsanız orada satılabilecek hale gelir" dedi.

Bölgedeki insanın her türlü yatırımı hak ettiğini bildiren Karaloğlu, şunları söyledi:

"Yapacağınız yer betonarme değil de daha çok doğal kerpiçin ve ahşabın kullanıldığı ve içerisinde çiftliklerde yer alacak hayvanların bulunacağı bir tatil köyü olacak. Sizin çocuklarınız orada çalışacak. Belki dünyanın en güzel denizi buralarda var. Bu bölgenin insanı her türlü yatırımı hak ediyor. İnşallah sizinle beraber el ele bu bölgeyi artık yaşanılır hale getirmek istiyoruz. Eğitimiyle, sağlığıyla, ulaşımı ile iskelesiyle daha yaşanılır hale getirmek istiyoruz. Sizin desteğiniz önemli. 2 yıldır ciddi yatırım yapıyoruz. Hem alt taraftaki yolu yapıyoruz. Hem de köy yolunu asfaltladık. Bunlar para ile olan şeyler. Devletin artık para sorunu yok. Allah'a şükür yönetici sorunu da yok. Biz buralar kadar geliyoruz. Bir vali 2 yıl içinde 3 defa geliyorsa önemlidir. Bunun da kıymetini bilmek lazım. İnşallah daha da güzel şeyler olacak. Köylümüzle beraber, vatandaşımızla beraber, el ele gönül gönüle, daha iyi işler olacak. Yeter ki biz birilerinin oyuna gelmeyelim. Türkiye'nin önü açık. Ama Türkiye'nin önünü kesmek isteyen dış güçler var. Onlar zaman zaman kirli oyunlar sahneye koyuyorlar. Vatandaşımızın da uyanık olması lazım. O kirli oyuna da gelmemesi lazım."

Vali Yardımcısı Atay Uslu, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, İl Defterdarı Yücel Öz ve Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Cevdet Kılıç'la birlikte vatandaşların sorunları dinledi. Köy muhtarı Faysal Akbaş'ın ikram ettiği tandır ekmeği, otlu peynir, yoğurt ve balı vatandaşlarla birlikte yiyen Karaloğlu, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte turizm yatırımın yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu.

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title