Haberler

Altındağ Üç Yeni Tesisle Yıldız Gibi Parladı

Yıldıztepe Kadınlar Eğitim Kültür Merkezi, Ali Kuşçu Gençlik Merkezi ve Yıldıztepe Parkı'ndan oluşan dev eğitim ve spor kompleksi renkli bir törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.15 günde bir açılış töreni yapmayı sürdüren Altındağ Belediyesi,...

Yıldıztepe Kadınlar Eğitim Kültür Merkezi, Ali Kuşçu Gençlik Merkezi ve Yıldıztepe Parkı'ndan oluşan dev eğitim ve spor kompleksi renkli bir törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

15 günde bir açılış töreni yapmayı sürdüren Altındağ Belediyesi, Yıldıztepe Mahallesi'nde üç yeni tesisin daha açılışını gerçekleştirdi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki'nin ev sahibi olduğu açılış törenine, AK Parti Ordu Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti İl Başkanı Murat Alparslan, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, Altındağ Belediyesi Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Astronomi ve matematik bilgini Ali Kuşçu'nun ismini taşıyan Gençlik Merkezi, Yıldıztepe Kadınlar Eğitim Kültür Merkezi ve Yıldıztepe Parkı'nın toplu açılış töreni, Türk halk müziğinin beğenilen ismi İlkim Eylül İlk'in verdiği mini konser ile başladı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Bugüne kadar kadınlar için 24 adet eğitim ve kültür merkezi açtık. Gençlik Merkezlerimizin sayısı ise 16'ya ulaştı. Gençlerimiz için yaptığımız tesislere örnek almaları için ilim adamlarının, şairlerin, yazarların isimlerini vermeye devam ediyoruz. Yıldıztepe Gençlik Merkezi'ne bilim adamı Ali Kuşçu'nun adını verdik. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras bu tesislerde vereceğimiz eğitimdir. Buralarda yetişen çocuklar ileride bu memleketin, Altındağ'ın geleceği olacak" diye konuştu.

"Altındağlılar artık biliyor ki yılın her ayında açılış yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki ay bitmeden 400 dönümlük bir yeşil alanı da hizmete sunacağız" diyen Tiryaki, "Yine çok kısa bir süre içinde, bu mahallenin çocukları Ankara'nın en güzel iki yüzme havuzunda vakit geçirecekler.

Yüzme havuzlarımızın inşaatları hızla devam ediyor" sözleriyle büyük alkış aldı.

"UFKU AÇIK, GÖNLÜ AÇIK, HİZMET EHLİ BAŞKAN TİRYAKİ'Yİ TEBRİK EDİYORUM"

AK Parti Ordu Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin ise konuşmasına, "Altındağ Belediyesi'nin açılışlarına yetişebilene aşk olsun. Ben her açılışa yetişemiyorum ama bu programa severek, sevinerek, koşarak geldim" sözleriyle başladı. Altındağ'da son sekiz yılda gerçekleşen değişimden övgüyle bahseden Şahin, "Ankara'nın sembolü, milli mücadelenin karargahı olan bir bölgeye sahip çıkıldı. Altındağ Belediyesi; Hacettepe'ye, Hamamönü'ne, Tacettin Dergahı'na hem gönlünü hem imkanlarını tahsis ederek önemli bir vizyonu hayata geçirdi. Altındağ Belediyesi, bir ayağı geçmişe sahip çıkan, bir ayağı yarınlara uzanan bir yerel yönetim oldu. Altındağ, Ankara'nın ihmal edilen yeri iken altın gibi eserlerle iftihar edilen bir yeri haline geldi. Altındağ'da kadın olmayı bir itibar, çocuk olmayı bir fırsat haline getirdiği için ufku açık, gönlü açık, hizmet ehli Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki'yi ve ekibini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Yıldıztepe Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi'ni gezen protokol; derslikleri, oyun salonu, kütüphane, bilgisayar sınıfları ve etkinlik odalarını tek tek dolaşarak, tesis hakkında bilgi aldı. Yeni yapılan Yıldıztepe Parkı'nın içinden geçerek Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezi'ne gelen protokol, buranın da açılış kurdelesini kesti. Ali Kuşçu Gençlik Merkezi'nde merkez üyesi gençler hazırladıkları sürpriz gösterileri sundular. Pandomim gösterisi ve gitar dinletisi ile yeteneklerini sergileyen gençler, açılışa renk kattılar. Merkezin hemen yanındaki Yıldıztepe Taksi Durağı'nı da ziyaret eden İdris Naim Şahin ve Veysel Tiryaki, burada taksicilerle birlikte çay içip sohbet etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Belediyesi Veysel Tiryaki Yıldıztepe Ali Kuşçu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title