Haberler

Almanya'dan Gümüşhane'ye Bir Tır Dolusu Engelli Aracı

Almanya Bielefeld Merkez Cami Derneği tarafından organize edilen kampanya ile burada yaşayan vatandaşlar tarafından alınan bir tır dolusu engelli aracı Gümüşhane'ye geldi.

Almanya Bielefeld Merkez Cami Derneği tarafından organize edilen kampanya ile burada yaşayan vatandaşlar tarafından alınan bir tır dolusu engelli aracı Gümüşhane'ye geldi.

Zafer Meydanında düzenlenen törenle belirlenen engelli vatandaşlara dağıtılan araç ve gereçler 10 akülü araba, 60 normal sandalye, 70 yürüme yardımcısı, 70 kol derneği, 30 tuvalet sandalyesi, 8 yatalak yatağı, 10 banyo sandalyesi, 10 paket yatalak bezi, 4 engelli ayakta tutma ligi, 11 bilgisayar, 5 koli yedek parça ve 44 koli giyim malzemesinden oluşuyor.

Düzenlenen törene Vali Dr. Yusuf Mayda, Garnizon Komutanı Albay Serhat Önder, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Bielefeld Merkez Cami Derneği Başkanı Hüseyin Sevinç ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, modern toplumun bireylerin tamamının üretim sürecinde olduğu ve toplum hayatına katılması anlamına geldiğini belirterek, bu bağlamda engelli vatandaşların hem yaşam şartlarının iyileştirilmesi hem de topluma tam entegrasyonunun sağlanmasının zaruret arz ettiğini söyledi.

Devletin bu anlamda özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kanalıyla olağanüstü bir gayret gösterdiğini ve her türlü çalışmanın gerçekleştirildiğini altını çizen Vali Mayda, "Ancak tabidir ki hem bütün engellilere ulaşılabilmesi hem de yapılacak desteklerin ve yardımların en üst düzeyde gerçekleştirilmesi halkımızın ve sivil toplum örgütlerimizin de bu anlamda duyarlılık göstermeleri ile mümkün olmaktadır. Bugünkü programda bunun somut bir örneğidir. Bunlar bireysel anlamda engellilerin hayatını kolaylaştıracağı gibi özellikle toplum hayatına tam entegrasyon anlamında tüm ulaşım araçlarına rahat binebilmeleri, tüm özel ve kamu binalarına rahatça çıkabilmeleri de önemlidir. Bu anlamda gerek kamu kuruluşlarımıza gerekse de özel sektör kuruluşlarından ve vatandaşlarımızdan ricamız şudur: Kendilerini empati yapmak suretiyle engelli vatandaşlarımızın yerine koysunlar. Bir binaya nasıl ulaşılabilir, bir araca nasıl binilebilir. Bu anlamda her türlü kolaylaştırıcı tedbiri almak hem bizim görevimiz hem de örnek bir davranış sergilememiz açısından yapmamız gereken bir davranış kalıbıdır. İnşallah toplumumuzda engelli sayısı artmaz. Ama mevcut bütün engellilerimiz de toplum hayatına tam karışır." dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Canlı herkesin engelli adayı olduğunu belirterek bu konuda zaman zaman Belediye olarak engelli vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılanması noktasında değişik etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Almanya'da yaşayan Türkler tarafından alınan malzemelerin Türkiye'ye nakli konusunda Belediye'nin katkı sağladığını dile getiren Başkan Canlı, "Almanya'da ülkemizin çeşitli yerlerinden bir araya gelerek takdire şayan bir çalışma ortaya koymalarından ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz sadece tırın buraya gelmesini sağladık. Onun dışında bütün araç ve gereçler cami derneğinin gayreti ile bir araya geldi. İnanıyorum ki çok büyük bir ihtiyacı karşılamış oldular. Gelen malzemelerin bir kısmı kargo ile Türkiye'nin çeşitli illerinde tespit edilen yerlere de gönderilecek." diye konuştu.

Bielefeld Merkez Cami Derneği Başkanı Hüseyin Sevinç te yardım yapan herkese teşekkür etti.

Törende daha sonra akülü araçlar başta olmak üzere gönderilen malzemeler belirlenen vatandaşlara teslim edildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Canlı Yusuf Mayda Gümüşhane Almanya Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli? Real Madrid Alaves maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Alaves maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title