Haberler

Almanya'da Yılbaşı Eğlencesi

Tüm Dünyada Olduğu Gibi Almanya'da Yaşayan Türkler De, Yılbaşına Eğlenerek Girdi

- ALMANYA'DA YILBAŞINDA EĞLENCE MEKANLARI DOLUP TAŞTI

Tüm dünyada olduğu gibi Almanya'da yaşayan Türkler de, yılbaşına eğlenerek girdi. Eğlence mekanlarını dolduran vatandaşlar yeni yılı neşe içinde karşıladı.

Yeni yıldan beklentilerini DHA mikrofonuna anlatan bir çok vatandaş, 2011'de başta sağlık, huzur, barış, mutluluk beklerken, yeni yılda Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu dileyen ve evlenmek isteyenler de çıktı.

Dortmund ve Çevresi Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenen "Yılbaşı Özel Aile Eğlencesi"ne katılan yaklaşık bin kişi, yeni yılı kemençeyle karşıladı.Evden getirdikleri yemeklerle masaları donatan Karadenizliler, horon teperek 2010'na veda etti.

Yeliz Bayrak, Sait Uçar'ın sahne aldığı yılbaşı eğlencesinde, Muhammet Yakupolu ve İsmet Cinal gibi kemençe ustaları da davetlileri coşturdu.Folklor ekiplerinin gösteri yaptığı eğlencede Trabzonlular, 2011'e mutlu bir şekilde girmenin tadını çıkardı.

GENÇLER ÇOĞUNLUKTAYDI

Gelsenkirchen'de bulunan Güneş Düğün Salonu'nda düzenlenen yılbaşı eğlencesine de, bölgede yaşayan vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Çoğunluğu gençler oluşan davetli grubu, yeni yılı coşkulu bir şekilde karşıladı.Yusuf Tomakin, Aydın Çimen ve Hasret'in sahne aldığı yılbaşı gecesinde, gençler danslarıyla adeta yürek hoplattı.Salonu dolduran gençler, müzikler eşliğinde eğlenerek 2011'e girdi.

Krefeld'de yasayan Karadenizliler ise, ayni kentte bulunan Baslar Düğün Salonu'nda yeni yılı karşıladı. Akçaabat'a bağlı Acısu Köy Kültür Derneği tarafından düzenlenen "Karadenizliler Yılbaşı Eğlencesi", bölgede yasayan Karadenizlilerin yılbaşında buluştuğu adres oldu.Salonu tıka basa dolduran Karadenizliler, yöre sanatçıları ve kemence ustalarıyla eğlenerek yeni yılı karşıladı.Aile ortamında bir araya gelen Karadenizliler, bol bol horon teptiler.2011'i kemençeyle karşılayan Karadenizliler, yöre sanatçıları Adem Kodalak, Zeynep Birinci, Cengiz Selimoglu ve Grup Faroz eşliğinde eğlendi.

OLGUN YAŞTAKİLER RENSTORANTLARI TERCİH ETTİ

Duesseldorf'ta bulunan The Bosporus Restorant'ta, yılbaşı eğlencesine ev sahipliği yapan mekanlar arasında yer aldı.Sıcak atmosferiyle dikkat çeken mekanda bir araya gelen vatandaşlar, yeni yılı, Avrupa sahnelerinin tanınmış ismi Ahmet Kandemir'in sevilen şarkılarıyla karşıladı.Ahmet Kandemir'in birbirinden güzel şarkılarıyla coşan vatandaşlar, şarkılarla sanatçıya eşlik etmeyi de ihmal etmedi.2010'a müzik ve danslarla veda eden vatandaşlar, 2011'in ilk saatlerini de, sanatçının seslendirdiği hareketli müzikler eşliğinde halay çekerek geçirdi.Yılbaşı eğlenesi, günün ilk saatlerine kadar neşe içinde devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title