Haberler

Alman Bakan, Nizip'te Suriyeli Sığınmacıları Ziyaret Etti; Almanya 5 Bin Sığınmacıyı Kabul Edecek

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dirk Niebel, Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti.

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dirk Niebel, Gaziantep'in Nizip İlçesi'ndeki Suriyeli sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti. Alman Bakan Niebel, Temmuz ayı itibariyle 5 bin Suriyeli sığınmacıyı Almanya'ya kabul edeceklerini söyledi.

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Dirk Niebel, beraberinde Suriyeli sığınmacılardan sorumlu Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ile birlikte Nizip Konteyner Kenti'ni ziyaret etti. Suriyelilerle sohbet eden Alman bakan Niebel, kent içerisindeki marketleri gezdi. Vali Veysel Dalmaz, Türkiye'nin sığınmacı Suriyelilere en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını belirterek, "Türkiye'nin gösterdiği duyarlılığı Birleşmiş Milletler ve diğer ülkelerin de göstermelerini istiyorum" dedi.

Alman Bakan Dirk Niebel ise Suriyeliler'e yönelik yapılan yardımlarının sürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

"Federal Almanya Cumhuriyeti'de benzer çalışmalar içerisinde yardımlarını sürdürüyor. Yardımlarımız 25 milyon Euro'luk yardımla yeniden tekrarlayacaktır. Böylelikle Almanya hükümeti olarak Suriyelilere yönelik toplam 165 milyon Euro harcamış olacağız. Ayrıca bugün hükümetimiz tarafından yapılan açıklamada ise yine güzel bir karar alınmış ve bu karar doğrultusunda hükümetimiz Temmuz ayı itibariyle ilk olarak 5 bin Suriyeli sığınmacıyı Almanya'ya kabul etmeye başlayacaktır. Son zamanlarda Almanya olarak Suriyeliler hem insani yardım hem de savaş ortamında yaralanmamaları için kurşun geçirmez yelekler gönderiyoruz. Bunun dışında biz oradaki savaşın bir an önce son bulması için bir siyasi çözümün olmasını istiyorum."

Alman Bakan Niebel ve Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, konuşmaların ardından konteyner kentten ayrıldı. - Gaziantep / Nizip

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysel Dalmaz Gaziantep Almanya Nizip Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title