Haberler

Allahuekber'e Giden Topyolu'nda Mahsur Kaldılar

Erzurum'dan Üçüncü Ordu'ya bağlı 29'uncu Tümenin Sarıkamış Harekatına giderken 97 yıl önce kullandığı 'Topyolu' üzerinden Bardız'a gitmek için yola çıkan AKUT ekibi, mahsur kaldı.

Erzurum'dan Üçüncü Ordu'ya bağlı 29'uncu Tümenin Sarıkamış Harekatına giderken 97 yıl önce kullandığı 'Topyolu' üzerinden Bardız'a gitmek için yola çıkan AKUT ekibi, mahsur kaldı. Yaklaşık 24 saatten bu yana yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle çadırlardan çıkamadıklarını belirten AKUT ekip lideri Bünyamin Akbulut, "Tarihi yolu karakışta giderek şehitlerimizi anmak istedik: Ama karakış engeline takıldık. Çadırlardan dışarı çıkmakta zorlanıyoruz" dedi.

29'uncu Tümen'in 22 Aralık 1914'te Narman'dan Şenkaya'nın Bardız köyüne kadar gittiği 'Topyolu'nu karakışta yürüyerek gitmek için Narman'ın Çimenli geçidinde dün yürüyüşe başladıklarını anlatan AKUT ekip lideri Bünyamin Akbulut, 105 kilometrelik yolu 2,5 günde almayı hedeflediklerini bildirdi. Ancak dün gece başlayan kar yağışının hiç ara vermeden devam ettiğini ifade eden Akbulut, şunları söyledi:

"11 kişiden oluşan AKUT ekibi olarak yola çıktık. Güvenliğimizi sağlamak amacıyla 14 kişilik bir jandarma timi de bize eşlik ediyor. Tipi ile birlikte görüş mesafesi sıfıra düştü. Göz gözü görmez oldu. Çadırlara yerleştik ve dünden beri dışarı çıkamıyoruz. Yiyecek, içeçek anlamında hiç bir sıkıntımız yok. Ama Narman ile Oltu arasındaki Kuzucantepe'de mahsur kaldık. Yola devam etmek için tipinin dinmesini bekliyoruz. Ancak bu gecede büyük bir ihtimalle kamp kurduğumuz yerde kalacağız. Yarın hava durumuna göre hareket edeceğiz."

TEKNOLOJİ KARA YENİK DÜŞTÜ

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez de, "Allahuekber şehitlerini anmak için geçtiğimiz yazın gidilen topyolunu bu kez AKUT ekibi kış mevsiminde almak için yola çıktı. O günün koşullarında askerlerimizin 3,5 günde tamamladığı Topyolu yürüyüşünü, bugünün teknolojisinden yararlanan profesnoyel ekip kar ve tipi engeline takıldı. Aslında bu yürüyüş sembolikti. O kahraman askerlerimizi anmak, şehitlerimizin ruhlarını şad etmek için yola çıkmışlardı. Ama kar ve tipi yüzünden mahsur kaldılar" dedi.

DHA(KS/ESM) - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title