Haberler

Ali Sami Yen'de Son Derbi

Galatasaray, Ali Sami Yen'daki Son Derbide Ezeli Rakibi Beşiktaş'ı Konuk Ediyor

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen'daki son derbide ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk ediyor.

İŞTE İLK 11'LER

GALATASARAY: Ufuk Ceylan, Ali Turan, Neill, Servet, Hakan Balta, Sabri, Cana, Ayhan, Elano, Kewell, Pino

BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Ersan, İsmail, Ernst, Aurelio, Guti, Tabata, Holosko, Nobre

MAÇTAN NOTLAR

Dev maçın ev sahibi Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'ndaki son derbiyi kazanarak, sezon başından bu yana üzdüğü taraftarlarını sevindirmeyi amaçlıyor.

Lig tarihinin en kötü dönemlerinden birisini geçiren, son 3 maçında gol bile atamayıp, galibiyete hasret kalan, 13 hafta sonunda 6 yenilgi, 5 galibiyetle yenilgisi galibiyetinden çok olan, eksi 3 averaja sahip 10. sıradaki ''Cim Bom'', 6 maçtır Ali Sami Yen Stadı'nda puan vermediği Beşiktaş'ı, Mecidiyeköy'deki son derbiden yine puansız göndermeyi hedefliyor.

Guti ve Quaresma gibi flaş transferlerle başladığı sezonda daha sonra sıkıntılı bir döneme giren Beşiktaş ise 6 maçtır puan alamadığı Ali Sami Yen Stadı'ndan 3 puanla dönerek, zirve takibini sürdürmeyi amaçlıyor.

Siyah-beyazlı takım, derbi maça ezeli rakibine oranla sakat futbolcular bakımından daha sıkıntılı hazırlandı.

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın kariyerinde 4. kez yöneteceği derbide Çakır'ın yardımcıları Bahattin Duran ile Tarık Ongun. Dördüncü hakem ise Tolga Özkalfa.

ALİ SAMİ YEN'E VEDA

Sezonun ikinci yarısındaki maçlarını, yapımı tamamlanmak üzere olan Türk Telekom Arena'da oynamayı planlayan sarı-kırmızılı ekip, Mecidiyeköy'deki son derbide ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. ''Cim Bom'', Türk Telekom Arena'da ilk derbiyi ise sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe ile oynayacak.

Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile toplam 51, Fenerbahçe ile de 46 kez karşı karşıya geldi. Galatasaray Kulübü'nün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen'in adını taşıyan stat İstanbul'un Mecidiyeköy semtinde bulunuyor.

Stadın resmi açılışı 20 Aralık 1964 tarihinde Türkiye-Bulgaristan (A) milli maçıyla yapıldı. Mevcut kapasitesi 22 bin 800 olan statta seyirci rekoru, koltuk bulunmadan önceki dönemde, 1987'de Galatasaray-Eskişehirspor arasında oynanan maçta 39 bin kişiyle kırıldı.

ZİRVENİN UZAĞINDA BURUK DERBİ

Galatasaray ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de derbi öncesi zirvenin uzağında.

Süper Lig'de 13. hafta maçları sonunda 6. sıradaki Beşiktaş ile 10. sıradaki Galatasaray, yıllar sonra zirvenin uzağında lig derbisi oynayacak. Ezeli rakiplerin ikisi birden yıllar sonra derbi öncesi puan cetvelinde ilk 5 sıranın dışında mücadele edecek.

Ali Sami Yen Stadı'ndaki son derbi öncesi oldukça kötü bir sezon geçiren ezeli rakiplerden Galatasaray 17 puanla 10, Beşiktaş ise 21 puanla 6. sırada bulunuyor.

Hürriyet

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title