Haberler

Ağaoğlu: TÜRGEV'e Arsa Verenin de, Alanın da, Diyenin de Anasını...

Güncelleme:

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu 17 Aralık sürecinde, inşaat sektörünün ve kendisinin günah keçisi seçildiğini ve bu nedenle gözaltına alındığını belirterek, imar artışı karşılığı TÜRGEV’e arsa bağışladığına ilişkin iddiaları yanıtladı.

Ağaoğlu, "Eğer böyle ibra arsa verildiyse verenin anasını, alanın anasını, verdi diye söyleyenin anasını… " dedi.

"KILIÇDAROĞLU BENDEN ÖZÜR DİLEDİ"

Bu iddiaların çok konuşulduğu günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da iddiaları seslendirdiğini hatırlatan Ağaoğlu şöyle konuştu: "Benim açıklamalarımdan sonra Sayın Kılıçdaroğlu telefon açtı ve benden özür diledi. Ben orada imar planı karşılığında ne para ne de arsa verdim. Bunu, tapudan çıkarmak çok kolaydır. Bırakın tapuyu bir arsa satarken, devrederken belediyede emlak vergisi borçları ödenir orada kayıtları vardır.”

"GÜNAH KEÇİSİ OLDUM"

17 Aralık sürecinde gözaltına alındığını ancak buna rağmen kabuğuna çekilmediğini söyleyen Ali Ağaoğlu şöyle devam etti:

"Ama o dönemde Türkiye çok talihsiz bir dönem yaşadı. Ne yazık ki inşaat sektörü her zaman günah keçisi olmuştur. Bu defa da özellikle ben mağdurlar arasında oldum. Biliyorsunuz Bakırköy'de bir arazim var orası daha önce sanayi arsasıydı ve imarı da vardı. Ben burayı almadan önce belediye başkanımız Sayın Kadir Topbaş'a danıştım. 18. Madde Uygulaması nedeniyle yapılamıyordu. ‘Bunu kaldırabilir miyiz’ dedim. Orası metruk bir yer olmuştu. Tinerci ve uyuşturucu kullananların barındığı kötü bir alandı. Başkan da memnun olacağını söyledi. Netice olarak ben bu araziyi aldım ve imar düzenlemesi için belediyeye müracaat ettim. 2 yıl geçti ve imarı düzeltilemedi."

"BİR B.. VARSA REDDET"

"Türkiye'de bürokratik oligarşi var. Benim Yeniköy'de bir arazim var. 2009'dan beri ruhsatımı alamadım. Ruhsatı niye vermiyorsun? Milyonlar yatırmışım. Bir b.. varsa, yanlış varsa reddet. Amcazade Yalıları var Boğaz’da. Türk sivil mimarinin ilk örneği olarak onu kültürel katkı için yapayım dedim. O da 2009'da tasdik oldu hâlâ ruhsat yok. Böyle eziyet olur mu? Kimse kendi kafasına göre imar vermez. Bir yere 50 katı kendi kafana göre yapmıyorsun ki. Rant varsa rantı dağıtan belediyedir. Siz gidin ona sorun."

"KADİR BAŞKANI ŞİKAYET ETTİM"

"Ben de sayın başbakanımızla bir toplantıda karşılaşınca Kadir Bey'i şikâyet ettim. Açıkça ‘2 senedir burasının imarı çözülemiyor’ dedim. ‘Bir yatırımcı için 2 sene beklemek milyonlarca dolar yatırıp beklemek çok yanlış’ dedim. Kanuni haktır. Eğer belediye, 3 ay içinde işinizi halletmezse bir üst makam olan bakanlığa müracaat edersin. Ben de müracaat ettim. Planımızı yaptırdım ve beni bu nedenle gözaltına aldılar. Tek suçum işimi takip etmekti."

GÖMLEĞİ DE DİKKAT ÇEKTİ


Ağaoğlu'nun basın toplantısında giydiği gömleği de ilgi çekti. Daha önce de farklı motiflerle süslü ve hiç görülmeyen gömlekler giyen Ağaoğlu, bu kez üzerinde çeşitli pozlarda kadın figürlerinin olduğu bir gömlek tercih etti.

"EŞEK GİBİ ÇALIŞIYORDUM, KÜSTÜRDÜLER"

"Berim suçum medyatik bir iş adamı olmam. Oysa ki ben hala keserin ucuyla çalışıyorum. Kolejde okurken inşaat işlerine başladım ve sabahları saat 7'yi bir geçe kalktığımı hatırlamam. Ama şimdi 11'den önce işe gitmiyorum. Beni küstürdüler. Ben eşek gibi çalışan bir insanım. İnşaatımda bir santim kalıp hatası olsa orayı yıkarım." (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ağaoğlu Şirketler Grubu Kemal Kılıçdaroğlu Ali Ağaoğlu Türkiye Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (73)

BY:

BU ADAMA NEDENSE HİÇ İNANMIYORUM

56
4
yanıtYanıtla
Cem:

Çocugun yaşındaki kızları ayartan kart zampara. . . . topluma kötü örnek oluyorsun. . . .

52
5
yanıtYanıtla
TURGUT:

Aga seninde bi dediğin diyerini tutmuyor sen demedinmi önceden bizim durumumuz kötüydü babamın ufak bir dükkanı vardı eee ozaman nasıl koleje gidiyodun bu aga bizi yiyor demedi demeyin

47
1
yanıtYanıtla
akif:

eğer bu ülkede birileri aşırı bir şekilde zengin olmuşsa, onu alnın teriyle kazandığına inanmak çok safça olur.

45
0
yanıtYanıtla
ATASÖZÜ.:

ÇOK LAF YALANSIZ. ÇOK MAL HARAMSIZ OLMAZ.

40
3
yanıtYanıtla
cenk:

Bu üslupuyla kendinin kalitesini ve karekterini ispatlamisdir. ata sözü vardir esege altin semerde taksan esek yine esektir

38
0
yanıtYanıtla
HASAN:

Aldın 18 lik cıtırı tabi boy ölcüşemedin şimdi gelmiş burdan acısını bizde cıkarıyon :)

37
0
yanıtYanıtla
ANKARALI:

BARBAR ASILLI LAZ OLUNCA BÖYLE BARBARLAŞIR İŞTE BEYİNSİZ LAZ NE OLACAK

22
11
yanıtYanıtla
Erzincanli:

Başbakan ve belediye başkanına imar izni için rica eden sensin. . . . yalanmı. . .

29
1
yanıtYanıtla
çoban:

Helal sana sonuna kadar arkandayız.

2
25
yanıtYanıtla
Tüm 73 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title