Haberler

Alaplı Kasımlı İlk ve Ortaokulundan Festival Havasında Mezuniyet Töreni

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kasımlı Köyü İlk ve Ortaokulu tarafından mezuniyet töreni düzenlendi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Kasımlı Köyü İlk ve Ortaokulu tarafından mezuniyet töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2012-2013 öğretim yılı Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında yılın kaliteli kurumu kategorisinde Türkiye ikincisi olan Alaplı bağlı Kasımlı köyü İlk ve Ortaokulunda festival havasında bir mezuniyet töreni düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen törene Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Emre Balci, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, Kdz. Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Şube Müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler,veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Alaplı Kasımlı Köyü İlk ve Ortaokulu Müdürü Erdal Yılmaz, " Sürekli başarı ve kalite anlayışı ile çalışma azminin, fedakarlığın, özverinin, samimiyetin, emeğin, başarılarla taçlanarak son iki yıldır Zonguldak ilinin En İyi Eğitim Kurumu seçilen ve bu eğitim öğretim Yılının son günü olan 14 Haziran Cuma Günü Milli Eğitim Bakanımızın Elinden Kalite beratı alarak Türkiye İkincisi olan bu eğiti yuvasından geçtiğimiz Cuma günü 52 yavrumuzu ortaöğrenim kurumlarına devam etmek üzere mezun ettik. Bu Eğitim Öğretim Yılında mezun olan öğrencimizde bundan önceki yıllardaki mezunlarımız gibi bu sıcak yuvayı özlemle, gururla, iftiharla yad edeceklerdir. Yaşam şartları açısından değerlendirildiğinde, onlar Kasımlı İlköğretim Kurumunda, emsallerinin yaşıtlarının göremediği veya çok nadir görebileceği, başarıları, ilkleri, burada görerek birlikte başarmanın, sevinmenin, lider, örnek olmanın, hazzını tattılar,yaşadılar,sosyal sorumluluklar aldılar. Okulumuzun İl Eğitim Denetmenleri, mülki erkanımız, siyasi erkanımız, halkımız ve velilerimiz tarafından takdir edilmesi bizleri onurlandırmaktadır. Çalışma azmizi, daha fazla güzelliğe erişebilmek için sürekli iyileştirme isteğimizi artırmaktadır. Bakanlığımızın her yıl düzenlediği Eğitimde Kalite Ödülleri Toplam Kalite Yönetimi Kurum Kategorisi ödül sürecinde Türkiye geneli il 10 a kalarak büyük bir başarı gösteren okulumuz,14 Haziran Cuma Günü Finale kalan okullar arsından Türkiye İkinciliğini paylaşarak Kalite Beratını aldı. Ülkemiz çok büyük bir ülke, çok fazla okulumuz ve kurumumuz var, bu başarının telaffuzu kolay ama erişimi oldukça zordur.Biz Kasımlı ilkokulu Ortaokulu olarak bu zorlukları yaşadık. Kalite çok ciddi bir iştir, emek ister,fedakarlık ister,süreklilik ister,rutinleri yaparak elde edilecek bir şey olmadığını biz gördük,tesadüf olmadığını kaliteyi tescilleyenler hep söylediler, okulumuzda yaşayarak gördü.

Bölge insanımızın Varahlı, Marsa dediği bu yerleşim birimindeki okulumuz artık bir Marka olma yolunda ilerlemektedir. Eğitim kadromuzla beraber bunu okulumuz adına başarabilmiş olmak, öğrencimizi, velimizi,çalışanlarımızı gururlandırırken, bize maddi manevi destek veren,gönül veren mülki erkanımızı,siyasi erkanımızı,Alaplı ve civardaki esnafımızı,eğitim sevdalılarını da mutlu kılmaktadır. Okulumuz, ilimizin parlayan yıldızı, gurur tablosu olurken bu kadar enlerin, ilklerin, başarılı çalışmaların okulumuz adına yapılmasına katkı sağlayan,emek veren fedakar öğretmen arkadaşlarıma takımımıza ve okulumuza geçmişte emek vermiş öğretmenlerimize de huzurunuzda sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Öğrencilere de seslenen Yılmaz, "Mezun olan Sevgili öğrencilerimize şunu söylemek istiyorum: Okulumuzda başarılarla sevinmeye çok alıştınız,inşallah bundan sonraki öğrenim hayatınızda da bu duyguları hep tadar, okullarınızın örnek lider öğrencileri olursunuz,geçen yıllarda SBS sınavına giren ve yerleşen öğrenci istatistiğinde okulumuz ilçemiz ve ilimizde hep ön sıralarda yer aldı.Sizlerden de aynı başarıyı bekliyoruz.Kasımlı kimliği ile mezun olmanız size bu sorumluluğu yüklemektedir,yolunuz açık olsun,her daim başarılar yoldaşınız olsun" diye konuştu.

Okulun başarısında emeği geçenlere de teşekkür eden Yılmaz, şunları söyledi: " İlçemizde göreve başladığı günden bu yana Kasımlı İlköğretim Kurumunu farklı kılan anlayışa maddi manevi destek olan, hep yanımızda olan İlçemiz Kaymakamı Yıdıray Malğaç'a,Öten beri okulumuzu destekleyerek varlığını hep yanımızda hissettiğimiz Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu'na, başarılarımızı takdir ederek yanımızda olan Garnizon Komutanımız Emre Balci'ye,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüseyin taşıran ve Şube Müdürlerimiz Hüseyin Uysal, Salih Dirican'a teşekkür ederiz.Okulumuzu kendi kurumu kadar sahiplenip bizleri cesaretlendirerek hep destekleyen İlçe Emniyet Müdürümüz Sayın İsmail Baş'a bütün samimiyetimizle teşekkür ediyoruz. Başarılarımızı etkinliklerimizi kamuoyuna taşıyan bugünde aramıza gelerek bizleri onurlandıran basınımızın değerli temsilcilerine teşekkür ederim. Ayrıca okulumuza bakanlığımız temsilcilerinin yaptığı saha ziyareti sürecinde bizleri pankart, afiş ve ilanlarla destekleyen bölge milletvekillerimiz Köksal Toptan'a, Prof. Dr.Ercan Candan'a,Özcan Ulupınar'a,Ali İhsan Köktürk'e AK Parti İlçe Teşkilatına,Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Teşkilatına,İlçe Emniyet Müdürlüğümüze,Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığına,Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına,AGİAD,MÜSİAD başkanlıklarına,Kooperatiflerimize,fedakar esnaflarımıza kurumum adına teşekkür ediyorum. Bu gecede öğrencilerimizin ve davetlilerimizin çeşitli hediyelerle ödüllendirilmesini sağlayan,

Her zaman kahrımızı çeken destek olan 73 Nolu Kooperatifin Başkanı Recep Keskin ve fedakar üyeleri şoförlerimize,51 Nolu Kooperatifin Başkan Celal Sarkın ve üyelerine, Ömer, Uğur Kuşçuoğlu' na, Niyazi Erdoğan' a, İbrahim Yalçın'a,Belen Orman Kooperatifi Başkanı Aydın Acar'a Dernek Başkanımız ve Yönetim kurulu üyelerine,Okul Aile Birliği Başkanımız Mustafa Açıkgöz ve yönetim kurulu üyelerine,köy muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizlere maddi manevi desteğiniz, inancınız, güveniniz, eğitim kadromuzun çalışma azmini artırmakta ve güveninize layık olmak için her türlü fedakarlığı yapma gayretine sevk etmektedir.

Programımıza teşrifleriniz bizleri onurlandırmıştır. Geceye gelerek renk kattığınız için, bizlere verdiğiniz değeri bir kez daha teyit ettiğiniz için bütün Kasımlı İlköğretim Kurumu ailesi adına hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Bize güvenin, birlikte sevinmeye, gururunuz olmaya devam edeceğiz"

Mezuniyet töreninde ayrıca Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Kdz. Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç da birer konuşma yaparak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2012-2013 öğretim yılı Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları kapsamında yılın kaliteli kurumu kategorisinde Türkiye ikincisi olan Alaplı Kasımlı Köyü İlk ve Ortaokulunun başarısını kutladılar Müdür Erdal Yılmaz ve ekibine teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından 51 Nolu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Celal Sarkın tarafından okula bağışlanan koç açık arttırma usulü ile satışa çıkarıldı. Yapılan açık arttırma sonunda koç iş adamı Aydın Semerci tarafından 3 bin 500 TL verilerek satın alındı. Festival havasında gerçekleştiren mezuniyet töreninde düzenlenen hediye çekilişinde ise 739 kişiye çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Öğrenciler tarafından semazen ve dans gösterilerinin ilgiyle izlendiği mezuniyet töreninde ayrıca kura çekimi ile 739 kişiye çeşitli hediyeler dağıtıldı. Bisiklet hediye çekilişinde koçu satın alan Aydın Semerci bisikletin sahibi olurken, Semerci, bisikleti okul birincisi Batınay Bars Özcan'a hediye etti.

Mezuniyet töreninde okul birincisi Batınay Bars Özcan, ikincisi Erkan Yenilmez ve üçüncüsü Dursun Tutuş'a plaketleri ve hediyeleri Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç tarafından verilirken, yıl içerisinde il ve ilçe düzeyinde okul adına ve ferdi olarak dereceye giren öğrencilere belgeleri törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erdal Yılmaz Zonguldak Türkiye Alaplı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title