Haberler

Alaplı'da Sağanak Yağış Etkili Oldu

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, şiddetli sağanak yağış yaşamı olumsuz etkilerken, Hükümet Caddesindeki işyerlerini su bastı.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde, şiddetli sağanak yağış yaşamı olumsuz etkilerken, Hükümet Caddesindeki işyerlerini su bastı. Yağmur sularının sürüklediği molozlar yağmur kanallarını kısa sürede tıkanmasına sebep olurken, caddelerin su altında kalmasına ve bazı iş yerlerini su basmasına neden oldu. Sağanak yağış nedeniyle esnaf, işyerlerini su basmasına engel olmak için mücadele ederken, kimi işyeri sahipleri işyeri girişindeki kapılara macun çekerek önlem almak zorunda kaldı.

Hükümet Caddesi esnafından Hüseyin Sözer, Alaplı'da 20 seneden beri bu sıkıntıyı çektiklerini belirterek "5 belediye başkanı eskitti burası, biz fen işlerinden çalışan arkadaşlara ve amirlerde dahil biz dedik ki buraya 100'lük 150'lik 200'lük rögarlar bağlayalım rögarları ana hata bağlayalım, bize 50'lik rögar bağladılar. Açalım kazma kürekle bakalım Kılburnu mevkiinden buraya kadar 50'lik rögar bağlı, bize buraya 50'lik rögar yeter dediler. 20 seneden beri bu cadde bu sıkıntıyı çekiyor. İşte esnafın halini görüyorsunuz. Pazar günü gelerek işyerlerindeki eşyalarını kurtarmaya çalışıyorlar. 5 dakika da bu cadde bu hale geliyorsa bir saat süren yağmurda vay esnafın haline."

Esnaf İbrahim Çetin de, her zaman bu sıkıntıyı çektiklerini belirterek şunları söyledi: "20 seneden beri çözüm bulunamadı, belediye başkanından her yağmurda buraya gelip çektiğimiz sıkıntıları görmesini istiyorum. Gelsin esnafın halini görsün ben dükkanımı açıyorum bakıyorum caddemi su basmış, bu caddenin gideri nasıl yapılacaksa biz de yardımcısı oluruz." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Alaplı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title