Haberler

Aladağ Meslek Yüksek Okulu Kurulması Çalışmaları

Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş, Aladağ'a Meslek Yüksek Okul kurulması için hizmet binasını 25 yıllığına yapılan protokol ile Çukurova Üniversitesine (ÇÜ) devretti.

Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş, Aladağ'a Meslek Yüksek Okul kurulması için hizmet binasını 25 yıllığına yapılan protokol ile Çukurova Üniversitesine (ÇÜ) devretti.

Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, ilçede meslek yüksekokulu kurulması konusunda yıllardır süren çabalarının sonuç verdiğini söyledi.

YÖK'ün 5 Ocak tarihli kararı ile hayallerinin gerçek olduğunu belirten Baş, kurulacak yüksek okul için belediye hizmet binasını tahsis ettiklerini ifade etti.

Yusuf Baş, belediye hizmetlerini nerede olursa olsun yapabileceklerini belirterek, "Yeter ki Aladağ'a hizmet etmek adına ÇÜ bünyesinde bir meslek yüksek okulu kurulsun. Bunu da başardık, amacımıza ulaştık. Artık bu hizmete Aladağlılar sahip çıkacak, bu güzel fırsatı değerlendireceklerdir" dedi.

İlçede yüksek okul açılmasının sosyal ve ekonomik hayatın canlanması anlamına geldiğini anlatan Baş, şöyle konuştu:

"Bunun için hizmet binasını 25 yıllığına protokolle ÇÜ'ye devrettik.Verilen bilgiye göre okulda, Bilgisayar Programcılığı, Çocuk Gelişimi, Maden Teknolojileri ve Ormancılık ve Orman Ürünleri bölümleri açılacak. Her bir bölüme de 50'şer öğrenci alınacak. Bu da toplam 200 öğrenci demektir. Bunların konaklaması, zorunlu ve sosyal ihtiyaçlarını gidermeleri, buradaki sosyal ve ekonomik hayatın canlanmasını sağlayacak. Esnafın yüzü gülecek."

Baş, açılacak bölümlerle ilgili altyapının da ilçede bulunduğunu söyledi.

Özellikle maden ve orman alanında çok geniş bir alt yapı bulunduğunu kaydeden Baş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlçede uzun yıllardır hizmet veren POS Orman İşletme Müdürlüğü ile toplam 15 ayrı maden firması ilçedeki zengin krom ve demir madenlerini işletmekte. Tüm bu zenginliklerimiz öğrencilerimiz için staj ve iş imkanı sağlayacak. Ayrıca, konaklama ihtiyacının giderilmesi için ilçede konut atağı başladı. İmkanı olan herkes artık kiraya vermek için ev yaptırma gayretine girdi. İnanıyorum ki yurdun çeşitli illerinden gelen öğrencilerimiz burada her türlü ihtiyaçlarını rahatlıkla gidereceklerdir."

Baş, belediye hizmetlerini ise yeni yerine taşınacak olan Hükümet Konağında sürdüreceklerini kaydetti.

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Baş Çukurova Aladağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title