Haberler

Aksiyon Beni Fıtık Ediyor!

Güncelleme:

Model ve oyuncu Eyşan Özhim, yaşadığı sağlık sorunlarını ve gelecekle ilgili planlarını anlattı.

Model ve oyuncu Eyşan Özhim; "Sabah uyandığınızda yataktan gülen bir yüzle kalkıyorsanız sağlıklısınız demektir" diyor. Çünkü son altı yıldır yaşadığı boyun fıtığı sorunu yüzünden sağlıklı olmanın değerini çok iyi biliyor. Özhim, boyun fıtığının tetiklemesiyle sol koluna gelen felç ve sonrasında yaşadıklarını, Kırmızı dergisinden Demet Demirkır'a anlattı.

Altı yıl evvel boyun fıtıklarının tetiklemesiyle sol koluma gelen felç yüzünden ilk ameliyatımı yaşadım. Beş tane fıtık, sıralı durduğu için sadece biri alınabildi. Bunun için doktorum, yaşam standartlarımı değiştirmem gerektiğini, diğerlerinin de ameliyatlık derecede olduklarını, dikkat ettiğim müddetçe sonraki ameliyatın zamanını erteleyebileceğimi söyledi.

ALTI AY USLU USLU YATTIM

Ameliyattan üç sene sonra sağ kol ve omzumda benzer belirtilerle tekrar kontrole gittim. Sıradaki fıtık, bu sefer siniri değil ama kasları kesmişti. Altı ay kadar yatmam önerildi. Aldığım ilaçlar ve hareket kısıtlaması yüzünden kilo almaya başladım. Yüksek risk taşıdığı için doktorlar beni hemen ameliyat etmek istemedi. Ben de uslu uslu yatmak zorunda kaldım. Altı ay önce de sol dirseğimden ameliyat oldum.

Boyun ve bel fıtıkları, ana sinir sistemine tahribat veriyor. Sistemi destekleyen kasların gergin olmaması gerekiyor. Yani üzüntü ve sıkıntıdan kesinlikle uzak durmak lazım.

YATALAK OLMAK İSTEMİYORUM

Genel olarak pozitifimdir ama insanlık hali, inişli çıkışlı hayat... Her zaman pozitif olmayı beceremiyorum bu aralar maalesef...

Bu hastalık yüzünden ölünmüyor ama ben bir gün yatalak olup başkasına muhtaç olmak istemiyorum. Hastalığım nedeniyle bana birçok şey yasaklandı. Mesela beş litrelik bir damacanayı kaldırmak sağlığıma çok zararlı olduğu için biri gelsin de bana su versin diye beklediğim zamanlar oluyor. Bu arada birkaç sinema filmini de içindeki aksiyon sahneleri sebebiyle geri çevirmek zorunda kaldım.

SAĞLIK SİGORTAMI AKSATMAM

Görünüşte birçok şeyi yapabilecek güce sahip olduğum halde, yasak olduğu ve bana zarar verebileceği için yapamıyorum.

Doktorlar konusunda gerçekten çok titizimdir. Düzenli olarak özel sağlık sigortamı yaptırır, en ufak bir şeyde bile kontrole giderim.

BEDEN YAŞIM 10 YIL GERİDE!

Tüm insanların sağlık kurallarına dikkat etmesi gerekir. Altı ayda bir kontroller yaptırsak dahi bazen gözden kaçan şeyler olabiliyor. Sağlıklı beslenme, kişiye göre egzersiz ve en önemlisi bütün hastalıkların çaresi olan moral dengemizi de iyi tutmalıyız.

Kendime dikkat ettiğim sürece sağlıklıyım. Tek yapabildiğim spor olan yüzmeye tekrar başladım. Kilolar, şişlikler de gitmeye başladı.

Yaşıma göre normal ölçülerdeyim. Hatta beden yaşım 10 yıl geriden geliyor. Bunu çocukluğumdan beri beslenmeme dikkat etmeme borçluyum.

EGZERSİZ YAPIYORUM

Sebze-meyve ve su yaşam kaynaklarımı oluşturur. Düzenli uyku ve spor yapamasam da egzersizlerimi yapıyorum. Doktorlarımla da akraba olduk mecburen.

Eskiden yoktu ama yaşadığım sağlık problemleri beni biraz evhamlı yaptı galiba. Evham da hastalık, yani bu da geçer.

Genel olarak pozitifimdir ama insanlık hali, inişli çıkışlı hayat. Her zaman pozitif olmayı beceremiyorum bu aralar maalesef.

Doktorlar konusunda çok titizimdir. Düzenli olarak özel sağlık sigortamı yaptırır, en ufak bir şeyde bile kontrole giderim.

YILDIZIM DÜŞÜK BANA ÇABUK NAZAR DEĞİYOR

Üç yaşındayken, rahmetli anneannem bana yeni ördüğü kırmızı elbiseyi giydirmiş. Hemen hastalanmışım. Sonra da demişler ki; "Bu çocuğun yıldızı çok düşük, sakın ona kırmızı giydirmeyin. " Aslında kırmızı yakıştığı ve dikkat çekici bir renk olduğu için daha fazla bakış altında kalıyorsunuz. Kötü niyet ve kıskançlık taşıyan bakışlar yüzünden de nazar değiyor. Ben de herkes gibi nazar boncuğu takarak ve böyle çirkin bakışlardan uzak durmaya çalışarak kendimi korumuş oluyorum.

FALSIZ KALMIYOR!

İç enerjimi doğru kullanabileceğim şekilde kendimi eğittim. Dolayısıyla batıl inançları da kahve falına benzetiyorum. Yani "Fala inanma ama falsız kalma" derler ya...

BOTOKSLULARI NASIL GÜZEL BULUYORLAR?

Güzel Sanatlar Fakültesi, resim bölümü mezunuyum. Yani estetiğin tarihini okudum. Güzellik; ruh ve beden sağlığının iyi olmasıyla doğru orantılı... Gözünüzdeki ışıltı gerçek ve sağlıklı değilse, hiçbir botoks sizi güzelleştiremez. Porselen dişlerim, upuzun bacaklarım, renkli gözlerim yok ama güneş gibi bakan gözlerimle, kocaman gülüşümle bana "Güzel" diyorlar.

Boynumdaki ve kolumdaki estetik dikişleri saymazsak hiç estetiğim yok. Hatta çocukken diş teli bile takmadım. Birbirinin aynısı burunları, botokstan ifadesini yitirmiş yüzleri güzel bulanları anlamıyorum.

NARKOZDAN ŞİŞMİŞTİM!

Boyun fıtığı ameliyatı olduktan sadece bir hafta sonra gazeteciler fotoğrafımı çekti. Gerçekten çok üzüldüm. Hava çok soğuktu, dikişlerimi ve kendimi korumak için kat kat giyinmiş, bakkala gidiyordum. Fotoğrafta göründüğüm kadar şişman olmasam da ameliyatta aldığım narkoz, serum ve ilaçların etkisiyle şişmiştim.

İYİLEŞMEMİ ENGELLİYOR

Fotoğrafım akşam süslenip gezmeye gittiğim bir yerde çekilmiş olsaydı, gerçekten hiç üzülmezdim. Ama böyle kötü bir zaman çekilince çok kırıcı oluyor. Bu tarz haberler, ne kadar kafana takmamaya çalışsan da, hastalığın iyileşme sürecini malessef uzatıyor.

SABAH

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title