Haberler

AKP Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Sivas'ta Adalet ve Kalkınma Parti milletvekili adayları geniş katılımlı bir programla tanıtıldı

Sivas'ta Adalet ve Kalkınma Parti milletvekili adayları geniş katılımlı bir programla tanıtıldı. Adaylar için kentte konvoy düzenlenirken yeni listeye giremeyen bazı milletvekilleri de tanıtım programına katıldı.

12 Haziran genel seçimleri öncesi AKP'den Sivas milletvekili adayı olan isimler düzenlenen program ile tanıtıldı. Kente gelerek kendilerini halka tanıtmak isteyen 5 milletvekili için 150 araçlık konvoy oluşturuldu. Konvoy ile şehir turu yapan milletvekili adayları daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım programına katıldı.

Adaylar salona partililerin yoğun ilgisi eşliğinde girdi. Çok sayıda partilinin de katıldığı programda yeni listede yer almayan mevcut AKP Sivas Milletvekillerinden Mustafa Açıkalın ve Osman Kılıç da hazır bulundu. Tanıtım programında yeni adaylara başarı dileyen Açıkalın ve Kılıç partililerden helallik istedi. Daha sonra 5 milletvekili adayı tek tek söz alarak kendilerini tanıttı ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşteşarlığı görevinden istifa eden ve 1'inci sıra milletvekili adayı gösterilen İsmet Yılmaz alkışlar eşliğinde çıktığı kürsüde AKP iktidarında Türkiye'de yaşanan değişimleri anlattı. Beşeri zenginliği fikir zenginliğine dönüştürmek gerektiğini belirten Yılmaz, "Halk kendilerine hizmet için AK Parti'yi tercih edecektir. Çünkü halk hizmet beklemektedir. Halka hizmet için yola çıktık. Yolumuz, ufkumuz ve bahtımız açık olsun" dedi.

2'nci sıra milletvekili adayı olan Mesude Nursuna Memecan ise Sivas'tan aday gösterilmesinin kendisi için büyük şans olduğunu ve 75 yılın ardından Sivas'ın ilk kez bir kadın milletvekilinin olacağını belirterek, "Sivas'ın 75 yıldır hiç kadın vekili olmadı. 75 yıl ardından Sivas'ın ilk kadın vekili olmak bana gurur verecek. " dedi. Zaman zaman salonda bulunan kadın partililer tarafından tezahüratlarla konuşması bölünen Memecan, Türkiye'nin en geniş vizyonunu AKP ile yaşadığını belirtti. Türkiye'nin önünün her geçen gün daha da açıldığını belirten Memecan, ülkenin her geçen gün büyüdüğünü de belirtti.

Daha sonra ise kürsüye 3'üncü sıra milletvekili adayı Hilmi Bilgin çıktı. Bilgin içinde bulunduğu durumu bayrak ve hizmet yarışına benzereterek, "Seçimlerden sonra Türkiye'de yeni bir dönem başlayacaktır. Her seçim bir yenilik ve yenilenmedir. Bu yeniliğin içinde olmaktan mutluluk duyacağım" dedi.

4'üncü sıra milletvekili adayı Ali Turan ise konuşmasına vaatlerle başladı. Ankara'da bir Sivas Evi yaptıracağını ve herhangi bir iş için Ankara'ya gelen ve kimliğinde Sivas yazan herkesin ücretsiz bu evde konaklayabileceğinin sözünü veren Ali Turan, "Biz sizin hizmetkarlarınızız. Milletvekili olmak demek milletin emrine amade olmak demektir" dedi.

5'inci sıra milletvekili adayı Adem Yıldırım ise halka hizmet etmek için verilen fırsatı iyi değerlendireceğini söyledi. Konuşmaların ardından AKP Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru yaptıkları tanıtım programına katılan mevcut Sivas Milletvekilleri Mustafa Açıkalın ve Osman Kılıç'a yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekür ederek çiçek verdi. Program adayların toplu fotoğraf çektirmeleri ile son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title