Haberler

AKP'li Özdalga: Kılıçdaroğlu Lord Curzon ve Venizelos Gibi Konuşuyor

AKP'li Özdalga: Kılıçdaroğlu Lord Curzon ve Venizelos Gibi Konuşuyor

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, "İsmet İnönü'nün CHP'de Şimdi Halefi Olan Kemal Kılıçdaroğlu, Lord Curzon ve Venizelos Gibi Konuşuyor" Dedi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin, 15. Olağanüstü kongresinde yaptığı konuşmayı değerlendirirken, "İsmet İnönü'nün CHP'de şimdi halefi olan Kemal Kılıçdaroğlu, Lord Curzon ve Venizelos gibi konuşuyor" dedi.

Özdalga yaptığı yazılı açıklamada, Lozan Anlaşması sırasında Kürtlere çözüm getirmek isteyen İngiltere ve Yunanistan temsilcilerine İsmet İnönü'nün karşı çıktığını öne sürdü.

Özdalga, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ise o dönem, Yunanistan ve İngiltere temsilcileri gibi düşündüğünü belirtti. Kılıçdaroğlu'nun kongrede yaptığı, "Bizim ciddi sorunlarımızdan bir tanesi de Güneydoğu, çözülemeyen bir sorun. Sorunu çözeceğiz. Nasıl mı? Çözeceğiz. Çözümün başında Lozan var" konuşmasını hatırlatarak, Lozan Anlaşması'nda Kürt vatandaşlarının sorunlarına veya çözümüne dönük hiçbir şeyin yer almadığını söyledi. Özdalga şöyle dedi:

"Lozan müzakereleri sırasında karşı taraf, özellikle İngiltere temsilcisi Lord Curzon ve Yunanistan temsilcisi Venizelos, Türkiye'de yaşayan Müslüman olmayan azınlıklar için kabul edilen hakların kapsamına Kürtlerin de alınması için çok ısrar etti. Ama müzakere heyeti başkanı İsmet İnönü bu taleplere sert çıktı. Kabul etmedi. İsmet İnönü'nün CHP'de şimdi halefi olan Kemal Kılıçdaroğlu Lord Curzon ve Venizelos gibi konuşuyor."

Kılıçdaroğlu'nun, Güneydoğu sorununa "Kürt sorunu" demekten kaçındığı eleştirisi getiren Özdalga, "Güneydoğu sorununu Lozan Anlaşması çerçevesinde nasıl çözmeyi düşünüyor" diye sordu.(ANKA)

(BK/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel
İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Açıklamalar peş peşe geliyor

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Açıklamalar peş peşe geliyor

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Seçil Erzan davada yalnız kaldı! Kararın ardından gözyaşlarına boğuldu

Kararın açıklanmasının ardından gözyaşlarına boğuldu

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });