Haberler

AKP'li Kürt Kökenli Milletvekillerinden CHP'li Güneş'e Tepki

AKP'li Kürt Kökenli Milletvekilleri, Meclis'te Basın Toplantısı Düzenleyerek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'in Sözlerine Tepki Gösterdiler

AKP'li Kürt kökenli milletvekilleri, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'in, "Kürtler eninde sonunda bizim kucağımıza oturacak" şeklinde iddia edilen sözlerine tepki gösterdiler AKP'li Kürt kökenli milletvekilleri, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'in, "Kürtler eninde sonunda bizim kucağımıza oturacak" şeklinde iddia edilen sözlerine tepki gösterdiler.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen AKP'nin Kürt kökenli Milletvekilleri Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Ağrı Milletvekili Fatma Kotan, Mardin Milletvekilleri Cüneyit Yüksel, Mehmet Halil Demir, Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Ali İhsan Merdanoğlu, Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Erzurum Milletvekili Saadettin Aydın, Van Milletvekilleri İkram Dinçer, Kerem Altun ve Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş'in sözlerine parti yönetiminden açıklık istediler.

Toplantıda konuşan Ağrı Milletvekili Fatma Kotan, Kocaeli'de bir toplantıda CHP'li Güneş tarafından sarf edilen, "Kürtler eninde sonunda kucağımıza oturacaklardır" sözünün üzerinden üç gün geçtiği halde ahlak dışı ve ırkçı sözü kullanan kişi ve partisinden bir düzeltme gelmediğini ve üç gün sonra geldiyse niye geç açıklama yapıldığını sordu.

Kotan, "Bu ifadelerin ayıplı bir tarihe sahip bir partinin olsa bilinçaltının dışa vurumudur" dedi.

AKP'li Kürt kökenli milletvekilleri adına konuşan Kotan, CHP ve Güneş'e yönelik sert eleştirilerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Bugün ülkemizde on binlerce canımıza ve yüz milyarlarca dolara mal olan Kürt meselesi diye bir meselemiz var ise; bunun mimarı CHP ve tek parti dönemi uygulamalarıdır. Tep tipleştirici, ötekileştirici, yok sayıcı ve yok edici politikaların sahibi CHP aynı zamanda kan ve ölüm politikalarının da sorumlusudur. Tamamen CHP ürünü olan Dersim vakasının yanında; binlerce faili meçhul cinayet, köy boşaltma, işkence ve göz altında kayıp vakasının ayıbı da 93-95 DYP-SHP koalisyonu döneminde yaşanmıştır. Bugün bir çok yerde, kazmayı vurduğunuz yerden toplu mezarlar çıkıyorsa bu vahşet o dönemin ürünüdür. O gün gömülenler bugün açığa çıkartılıyor, gömdüğü iddia edilenler de hesap veriyor, yargılanıyor. Yargılanan bu kişilerin avukatlığını da maalesef CHP yapıyor. Halkımız 2007 seçimlerinde zaten bu tarihin hesabını sormuş ve bölgede oy vermemiştir."

- KÜRTLERE ÖZÜR BORCU VAR-

CHP'nin, mimarı ve parçası olduğu bu ayıplardan dolayı, Kürtlere tarih önünde "bir özür borçludur" diyen Kotan, "Şimdi çözümden bahsetmesi, çözüm derken de Kürtlere hakaret etmesi ne yaman çelişkidir" diye konuştu.

Kotan, "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız oyan, hukuk ve demokrasi temelinde vatandaşlık aidiyetini güçlendirmemiz gereken bir dönemde, küstahça ve edepsizce söylenen bu sözlerin sadece özürle de geçiştirilemeyeceğini ifade ediyoruz" dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, bir gazetecinin "Hurşit Güneş, böyle bir açıklama yapmadığını söyledi. Bunu yeterli mi görmediniz yoksa konuşmayla ilgili elinizde bir ses kaydı mı var" şeklindeki sorusuna, "Aradan üç gün geçti. Açıklama yaptıysa niye bu kadar geç yaptı, neden üç gün bekledi? Onu sorgulamak gerekli" karşılığını verdi.

AKP Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ise aynı soruya şu yanıtı verdi:

"Bir CHP'li belediye meclis üyesinin, bu konuşmaya yaptığı değerlendirmesi var. Böyle bir konuşmanın yapılıp yapılmadığını CHP'li yöneticiler açıklığa kavuşturmalıdır. Kocaeli'nde yayınlanan yerel gazetelerde CHP'li meclis üyesinin konuşmaya tepki gösterdiği ve toplantıyı terk ettiği yazıldı. Bu nedenle bu yalanlamanın olayın vahameti ve ayıbı ortaya çıktıktan sonra, tıpkı Candaş Tolga Işık olayında olduğu gibi o ayıbı taşıyamamanın verdiği psikolojiyle yapılmış açıklamalardır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? SEYRAN ÖLECEK Mİ? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılıyor mu? #127916 YALI ÇAPKINI 69. BÖLÜM FRAGMAN yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title