Haberler

AKP'li Başkandan Kaçak Elektrik Savunması

Gaziantep'in Metropol Şahinbey Belediye Başkanı AKP'li Ömer Can, Basına Yansıyan Kaçak Elektriğin Kendisine Ait Devekuşu Çiftliğinde Değil, Yanındaki Bağevinde Kullanıldığını Açıklayarak Kendisinin Haberi Olmadığını Öne Sürdü.

Gaziantep'in metropol Şahinbey Belediye Başkanı AKP'li Ömer Can, basına yansıyan kaçak elektriğin kendisine ait devekuşu çiftliğinde değil, yanındaki bağevinde kullanıldığını açıklayarak kendisinin haberi olmadığını öne sürdü.

Başkan Ömer Can, makamında düzenlediği basın toplantısında gazetelere yansıyan adına kayıtlı elektrik abonesine kaçak işlem yapılmasıyla ilgili değerlendirme yaptı. Can, Şahinbey Voleybol Takımı'nın başarısını anlatmak için düzenlediği basın toplantısında söylediği 'Şerefsizler açıklasın' sözünün muhatabının basın değil, kendisinin 50 milyon YTL ile yurt dışına kaçtığını ileri sürenler olduğunu savunarak, ''Bu sözümün hala arkasındayım'' dedi.

FATURAYI BEKÇİYE KESTİ

Haberlerde ileri sürülen kaçak elektrik cezasının Cebeler Köyü'ndeki devekuşu çiftliğine 700 metre uzaklıktaki bağevine kesildiğini kaydeden Can, ''Haberlerde yer alan ve gazetelere yansıyan tutanak, Cebeler Köyü'nde yer alan bağevimle ilgilidir. Bundan yaklaşık 1.5 yıl önce Ağustos 2005 döneminde bağevimde kaçak elektrik kullanıldığına dair bir tutanak düzenlenerek 727 YTL ceza tahakkuk ettirilmiş ve elemanlarımızca ödenmiştir. Bağevinin aylık ortalama tüketimi 50 - 100 YTL civarındadır. Benim ve elemanlarımın bilgisi dışında bekçi tarafından yapılan bu kanunsuzluğun tasvibi mümkün değildir. Bunu sizler vasıtasıyla duydum ve araştırdım. Çıkan sonuç budur. Böyle bir şeye tevessül etsem aylık ödemeleri bin ile 3 bin YTL arasındaki devekuşu çiftliğimde ederdim'' diye konuştu. Başkan Can, TEDAŞ Müessese Müdürü Ali Akbağ'ı Şahinbey Voleybol Takımı ile birlikte Macaristan'a götürmesiyle bu konunun ilgisinin bulunmadığını da sözlerine ekledi.

AKP İL BAŞKANI'NA KAÇAK ELEKTRİK CEZASI

AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu ise kendisine de kaçak elektrik cezası kesildiği iddialarının yerel gazetelerde yer alması üzerine, Müessese Müdürü Ali Akbağ'ı bu konuda açıklamaya davet ederek, şöyle dedi:

''Önceki TEDAŞ Müdürü Abdullah Tancan döneminde bağevime 120 YTL'lik makbuz tahakkuk etmiş. O makbuz kayıptı. Bizzat kendim TEDAŞ Müdürü'nün yanına giderek neden makbuzun gelmediğini sorup, 120 YTL olan borcumu cezasıyla birlikte sanıyorum yaklaşık bin 600 YTL olarak ödedim. Benimle ilgili kimse böyle bir iddiada bulunamaz. Hakkımdaki bu belgelerin kamuoyuna açıklanmasını istiyorum. Açıklamayan namerttir.''

BELEDİYE GÖTÜRDÜYSE YANLIŞ

Şahinbey Belediyesi'nin Müessese Müdürü Ali Akbağ'ın Macaristan'a götürmesini de değerlendiren Eruslu, şunları söyledi:

''Olmaz böyle şey. Önce kendi vicdanımız, sonra kamu vicdanı böyle bir şeyi kabul etmez. Arkadaş arkadaşı davet edebilir. Ama, kurum kurumu davet edemez. Kimin parasıyla kimi davet ediyorlar? Ali Akbağ, genel müdüründen izin alıp gittiğini, masraflarını Şahinbey Belediyesi'nin karşıladığını söyledi. Ali Akbağ yanlış yapmıştır. Şahinbey Belediyesi voleybol takımıyla birlikte 45 kişiyi Macaristan'a götürülmüş. Kimin parasıyla kimi davet ediyorlar? Eğer bu belediyenin parasıyla yapılmışsa çok büyük yanlıştır.''

GAZİANTEP, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title