Haberler

AKP Grup Toplantısı (2) Başbakan Erdoğan: "301'i Başka Adımlar İzleyecek"

Başbakan Erdoğan, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. Maddesinde Gerekli Değişiklikleri Yapma Yönünde Adım Attıklarını Söyleyerek "Türk Demokrasisini Daha da İleriye Taşıyacak Başka Adımlar Seri Bir Şekilde İzleyecektir. Öyle Zannediyorum Ki Komisyondaki Konuyla İlgili Çalışmalar Bu Hafta İçerisinde Başlar ve Önümüzdeki Hafta İçerisinde de 301. Maddeyi Genel Kurulu'ndan Geçiririz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesinde gerekli değişiklikleri yapma yönünde adım attıklarını söyleyerek "Türk demokrasisini daha da ileriye taşıyacak başka adımlar seri bir şekilde izleyecektir. Öyle zannediyorum ki komisyondaki konuyla ilgili çalışmalar bu hafta içerisinde başlar ve önümüzdeki hafta içerisinde de 301. maddeyi Genel Kurulu'ndan geçiririz" dedi.

Erdoğan, Partisi'nin Meclis grubunda konuştu. Son bir ay içinde Türkiye'nin birçok iline giderek insanlarla kucaklaşıp onların dertlerini dinlediklerini dile getiren Erdoğan gittikleri her yerde coşku, heyecan, umudu; azim ve kararlılığı yaşadıklarını söyledi. Erdoğan, "Bu ülke, kayıp yıllarını, boşa harcanmış zamanını geri kazanmakta kararlıdır ve bunu da hangi siyasi anlayışla, hangi siyasi partiyle kazanacağını çok iyi biliyor. Bu ülke demokrasi ve adaletle, huzur ve istikrarla, birlik ve beraberlikle büyümekte kararlıdır. Milletimiz de bize inanıyor, güveniyor, bizim bu ülkeye hizmet etmek dışında bir muradımız olmadığını, olamayacağını da gayet iyi biliyor" dedi.

-"ÖNCELİĞİMİZ EKONOMİ VE DEMOKRASİ"-

Önceliklerinin ekonomi ve demokrasi olduğunu söyleyen Erdoğan, AKP'nin ekonomide sağladığı dönüşümün, gelip geçici, göstermelik ve saman alevi gibi yanıp sönen bir değişim olmadığını söyledi. 2003 ve 2004 yıllarında Türkiye'nin ekonomik göstergelerinin rekor seviyelere çıktığında bazı çevrelerin bu başarıya "kulp takmanın" çabası içinde olduklarını, bazı çevrelerin bu başarıları gelip geçici olduğunu savunduğunu kaydeden Erdoğan şöyle konuştu:

"Türkiye'nin ekonomik krizden yeni çıktığını, bu nedenle göstergelerin iyiye gittiğini iddia ettiler. Uluslararası konjonktürü bahane ettiler. Bu başarıların, ehil ellerdeki bir idarenin milletiyle birlikte verdiği mücadelenin eseri olduğunu söylemeye dilleri yetmedi, varmadı. Herkes şunu görmelidir, 2002 sonundan itibaren Türkiye ekonomisi çok köklü, çok sağlam ve çok sağlıklı bir dönüşüm yaşamıştır. Yıllarca yapılamayan reformları yaptık. Finansal sektörde, mali alanlarda, para politikalarında, makro ve mikro alanlarda on yıllardır atılamayan adımları biz cesaretle attık."

-"O AFRA TAFRA YAPANLAR VAR YA..."

Erdoğan, 1980, 1986', 1988-89'da, 1991'de, 1994'te, 1998-99'da ve 2001'de ekonomik krizler yaşandığını anlatarak, "Her 2 yılda, 3 yılda bir Türkiye, ekonomik krize girmiş. Şu anda bazı böbürlenenler afra tafra yapanlar var ya, bunların hepsi o dönemlerde, koalisyon ortakları olarak hükümetlerde bulundular. Düşünün, her 2-3 yılda bir Türkiye'nin dengeleri alt üst olmuş. Türkiye her krizde biraz daha yoksullaşmış, işsiz sayısı biraz daha artmış, gelir dağılımındaki eşitsizlik biraz daha açılmış" diye konuştu.

-"DEMOKRASİ DERSİNDEN SINIFTA KALARAK GÜÇLÜ EKONOMİ OLMAZ"-

Ortada çok açık ve çok aleni bir kısır döngü olduğuna işaret eden Erdoğan, bu kısır döngüden çıkmak için demokrasinin güçlendirilmesini, insan hak ve özgürlüklerini genişletilmesini, istikrarın hakim kılınarak bunun muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin demokrasiye dersinden sınıfta sürekli bütünlemeye kalarak güçlü bir ekonomi olamayacağını kaydederek şöyle konuştu:

"Ekonomi, demokrasi, özgürlüklerden hukuktan soyutlanamaz. Demokrasi olmadan, hukukun üstünlüğü sağlanmadan, hukukun evrensel ilkeleri hayata geçirilmeden ekonomik gelişme de olmaz. Esasen milletimiz de bu durumun farkındadır. 22 Temmuz seçimlerini bu minvalde okumak gerekir. Milletimiz, ekmeğiyle özgürlüğü arasındaki bağın şuurunda olarak tercihini yapmıştır. Oyunu bu şekilde vermiştir"

-"AB HEDEFİNDE ZAAFİYET GÖSTERMEYİZ"-

AB hedefinde zafiyet göstermelerinin asla söz konusu olamayacağını belirten Erdoğan, AB süreci içerisinde Kopenhag siyasi kriterlerinde verdikleri mücadelenin, Maastricht kriterlerinde de aynı şekilde devam ettiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye için demokrasinin evrensel standartlarına ulaşmanın tam üyelik hedefinin de üzerinde olduğunu ifade ederek, bundan sonra yaşayacakları sürecin, hükümetlerinin AB hedefindeki kararlılığını bir kez daha göstereceğini belirtti. Perşembe günü AB Komisyon Barosso ve Genişlemeden Sorumlu Üye Olli Rehn Türkiye'ye geleceklerini hatırlatan Erdoğan, iki siyasetçiyle de geleceğe olan takvimi değerlendirme fırsatını bulacaklarını söyledi.

-"301'İ BAŞKA ADIMLAR İZLEYECEK"-

Başbakan Erdoğan, Türk Ceza Kanununun 301. maddesinde gerekli değişiklikleri yapma yönünde adım attıklarını söyleyerek "Türk demokrasisini daha da ileriye taşıyacak başka adımlar seri bir şekilde izleyecektir. Öyle zannediyorum ki komisyondaki konuyla ilgili çalışmalar bu hafta içerisinde başlar ve önümüzdeki hafta içerisinde de 301. maddeyi Genel Kurulu'ndan geçiririz" dedi.

-"SÜRECİ YÖNETME SORUMLULUĞU SİYASETİNDİR"-

Dün yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, kapatma davasıyla ilgili geniş kapsamlı değerlendirmelerde bulunduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Kendi geleceğimizi değil, Türk demokrasisinin konuştuk. Bu sürecin ortaya çıkarabileceği belirsizlikler ve kamuoyunda oluşan kaygılar da çok boyutlu olarak ele alındı. Mahkeme süreci hiç şüphe yok ki kendi doğal mecrasında ilerleyecektir. Arkadaşlarımız bu konuda gereken çalışmaları başlatmıştır. Ancak bu sürecin, ülkemiz ve milletimiz için çok ağır bazı siyasi ve ekonomik sonuçlara yol açacağını da görmezden gelemeyiz. MKYK, bu sürecin ortaya çıkarabileceği siyasi ve ekonomik bedelleri milletimize ödetmemek hususunda kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz adına bu süreci yönetme sorumluluğu siyaset kurumuna aittir. Bu sürecin olumsuz sonuçlarıyla karşı karşıya kalacak olan milletimizin siyasetten beklentilerinin bu yönde olduğu açıktır. Buradaki esas mesele, davanın seyrinden ve neticesinden bağımsız olarak, bu süreç içinde siyasetin sorun çözme kapasitesini muhafaza edebilmesidir. Kamuoyumuzun talebi de bu doğrultudadır."

-"SİYASET KURUMU SÜRECE KAYITSIZ KALAMAZ"-

Siyasi ve ekonomik istikrarın bozulması, birlik ve bütünlüğün zaafa uğramasıyla sonuçlanabilecek böyle bir sürece siyaset kurumunun kayıtsız kalması düşünülemeyeceğini söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Ak Parti olarak, sorumluluğumuzun idraki içinde, üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Hukuk sistemimizin de demokrasimizin de bu süreçten daha da güçlenerek çıkması için, demokratik siyaset içinde çözüm arayışımız devam edecektir. Ülke ve millet menfaatleri söz konusu olduğunda, diğer siyasi partilerin de çözüm için mutabakat zemininde buluşacağını umuyoruz. Demokratik siyaseti, çare kapısı olarak açık tutmak mecburiyetinde olduğumuzu bilhassa vurgulamak istiyorum."

-17 BELEDİYE BAŞKANI AKP'YE KATILDI

Başbakan Erdoğan, konuşmasını yaptıktan sonra AKP'ye katılan 17 belediye başkanına rozetlerini "Hayırlı olsun" diyerek taktı. AKP Grubu daha sonra basına kapalı olarak devam etti. (ANKA/SON)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title