Haberler

Akıllı Ticaretin Sırları

IBM, Akıllı Belediyeciliğin ve Akıllı Ticaretin sırlarını paylaştı.

Şehirlerin ve iş dünyasının karşı karşıya olduğu başlıca konuların masaya yatırıldığı IBM Çözümler Zirvesi 2012, 15 Şubat'ta gerçekleştirildi. 22 çözüm ortağıyla, Türkiye'deki değişik sektörlerden 10 başarı öyküsünün, 25 strateji sunumunun ve 200 demonun katılımcılara sunulduğu etkinlikte, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Sampaş CEO'su Şekip Karakaya gibi isimlerin katıldığı bir Akıllı Şehirler Paneli düzenlendi. Etkinlikte ayrıca önde gelen Finans Kurumlarının Üst Düzey Yöneticilerinin katıldığı Akıllı Bankacılık toplantısı da yapıldı. Dünyadaki şehirlerden somut başarı örneklerinin sergilendiği Akıllı Şehirler Sergisi ise etkinliğin odak noktası oldu.

IBM Türk'ün önemli etkinliklerinden biri olan Çözümler Zirvesi 2012, 15 Şubat tarihinde Swissotel İstanbul'da gerçekleştirildi. Bilişim ve iş dünyasını şekillendiren geleceğin akıllı çözümlerine yer verilen bu yılki Zirvenin odak noktaları ise Akıllı Şehirler ve Akıllı Ticaret konularıydı.

Etkinliğin basın toplantısında konuşan IBM Türk Genel Müdürü Michel Charouk "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Çözümler Zirvesi IBM'in benimsediği iş modelini uygulamalı olarak, somut örneklere dayandırarak müşterilerine, çözüm ortaklarına ve siz değerli gazetecilere gösterme fırsatı bulduğu bir etkinliktir. Bu sene herkesi yakından ilgilendiren iki temel alana odaklanmayı seçtik: Akıllı Şehirler ve Akıllı Ticaret. Bu konulardaki bilgi ve birikimimizi sizlerle paylaşmak için buradayız" dedi.

Basın toplantısında IBM Kamu ve Eğitim Sektörü Genel Müdürü Jeffrey Rhoda ve IBM Akıllı Ticaret ve B2B Başkan Yardımcısı Enrique Rodriguez IBM'in Akıllı Ticaret, Akıllı Kamu ve Akıllı Şehirler Yönetimi çözümlerini aktardılar. İlk olarak söz alan Jeffrey Rhoda "İstanbul, Manchester, Nice gibi şehirlerin her birine önümüzdeki yıl 300.000 civarında insanın taşınacağı öngörülüyor. Bu insanların bir kısmı iş fırsatları için, bir kısmı da o şehrin dinamikleri için geliyor. Hızla şehirlere doğru kayan bu dünya nüfusu şehirlerin temel sistemlerini kırılma noktasına getiriyor. Burada en fazla baskı altında olanlar şehir yöneticileridir. Şehir altyapılarımızın ihtiyaçlara akıllıca cevap verebilecek ve bunları sezebilecek yeni bilgilere ve teknolojilere dayanmalıdır. Örneğin, Akıllı Çözümler ile sel felaketlerini 48 saat öncesinden öngörebiliyoruz. 2008 yılından bu yana, her çapta şehirde yaklaşık 2.500 Akıllı Şehir projesi yürüttük ve derin bir tecrübe birikimi elde ettik. IBM'in Akıllı Şehir projeleri, karşı karşıya olduğumuz problemlerden çıkış yolunu gösteren yönetim, entegrasyon, inovasyon ve dönüşüm yol haritalarıdır" diye konuştu.

Ardından Enrique Rodriguez Akıllı Ticaret araçlarının önemini vurguladı: "Akıllı Ticarete ihtiyaç duymamızın en büyük nedeni, Akıllı Tüketicilerdir. Güç, şirketlerin elinden müşteri tarafına geçerken ticaretin kuralları da yeniden tanımlandı. Veri çeşitliliği ve bilginin serbest ve yoğun olarak paylaşılmasıyla müşteri tarafı sınırsız bir güç elde etti. Facebook'un Türkiye'de 30 milyonun üzerinde, dünyada ise 800 milyonun üzerinde kullanıcısı var. Her gün Twitter'da 110 milyondan fazla tweet atılıyor. Cep telefonu taşıyanların yüzde 91'i, telefonlarını sürekli kendilerine 1 metre yakın mesafede tutuyorlar. Müşterilerin yüzde 81'i bir ürünü almadan önce sosyal sitelerde yazılan yorumları okuyor, yüzde 91'i satın alma kararları için arkadaşlarına ve ailelerine danışıyor. Yüzde 70'i tanımadığı insanların yorumlarını okurken, sadece yüzde 10'u perakendecilerin yorumlarını inceliyor. Müşteriler mobil ve dijital ortamları kullanarak şirketlerle ilişki kurma ve iş yapma yollarını artık kendi çizdikleri çerçeve içerisinde yürütüyorlar. Akıllı Ticaret, her aşamanın kusursuz işlemesini mümkün kılıyor. IBM 2010 yılından bu yana Akıllı Ticaret girişimi için 2 milyar doların üzerinde yatırım yaptı."

Tüm gün süren etkinlikte, 22 IBM Çözüm Ortağıyla birlikte, Türkiye'deki farklı sektörlerden 10 başarı öyküsü, 25 strateji sunumu ve 200 demo yer aldı. Dünyanın dört bir köşesinden IBM çözümlerinin yer aldığı "Akıllı Şehirler Olmadan Önce" isimli Sergi ise katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Zirvede özellikle gündeme getirilen bir diğer konu ise Akıllı Finans ve Bankacılık konusuydu. Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarının Teknoloji Direktörlerinin katıldığı toplantıda IBM Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Finansal Hizmetler Bölümü Direktörü Eray Yüksek, IBM bankacılık ve finans dünyasının geleceğini ve IBM çözümlerini konuştular.

Teknolojinin belediye hizmetlerini nasıl geliştirebileceğini ve IBM'in Akıllı Şehirler vizyonunu paylaşmak üzere etkinlikte 'Akıllı Şehirler' Paneli düzenlendi. Panele Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Sampaş CEO'su Şekip Karakaya, Kent Ulaşım Uzmanı Kadir Gurbetçi ve IBM Türk Müşteri İlişkileri Bölüm Müdürü Bülent Demirkurt katıldı.

Editöre Not: Fotoğraf altı soldan sağa sırayla, IBM Kamu ve Eğitim Sektörü Genel Müdürü Jeffrey Rhoda, IBM Turk GM Michel Charouk, IBM Akıllı Ticaret ve B2B Başkan Yardımcısı Enrique Rodriguez.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Küçükçekmece Aziz Yeniay Bakırköy Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title