Haberler

Akfen'in Mersin Anamur'daki Boğuntu HES'i Üretime Başladı

Akfen Holding, bağlı ortaklıkları vasıtasıyla faaliyet gösterdiği hidroelektrik santrallerinde toplam 115,02 MW kurulu güce ve yıllık 497,71 milyon GWh enerji üretim kapasitesine ulaştı.

Akfen Hes Yatırımları ve Enerji Üretim A.Ş'nin bağlı ortaklığı Beyobası Enerji Üretimi A.Ş'nin Mersin Anamur'da bulunan ve Otluca HES Projesi'nin son kısmı olan Boğuntu Hidroelektrik Santrali, 16 Eylül 2011 geceyarısından itibaren enerji üretimine başladı.

Boğuntu Hidroelektirk Santrali'nin faaliyete geçmesiyle ilgili olarak Akfen Holding A.Ş. tarafından Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından verilen EÜ/1245-3/894 lisans numaralı, toplam 44,72 MW kurulu güce ve 207,64 GWh yıllık enerji üretimine sahip OTLUCA HES Projesi'nin son kısmını oluşturan 3,66 MW kurulu güce ve yıllık 9,25 enerji üretim kapasitesine sahip BOĞUNTU HES Projesi'nin geçici kabulü T.C.Enerji Bakanlığı tarafından yapılmıştır. BOĞUNTU HES Projesi, 16 Eylül 2011 geceyarısından itibaren ticari enerji üretimine başlamıştır."

Akfen Holding, yatırım programına uygun şekilde hidroelekterik santrallerini ticari enerji üretimi için devreye almaya devam etmekte olup, Boğuntu Hidroelektrik Santrali'nin enerji üretimine başlamasıyla birlikte, 19 Eylül 2011 tarihi itibariyle bağlı ortaklıkları vasıtasıyla faaliyet gösterdiği hidroelektrik santrallerinde toplam 115,02 MW kurulu güç ve yıllık 497,71 milyon GWh enerji üretim kapasitesine ulaştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title