Haberler

Akdeniz'de Yeşillendirme Çalışmaları

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendi üretimi olan 120 bin mevsimlik çiçeği ilçenin dört bir yanına ekerek kenti renklendirmeye devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendi üretimi olan 120 bin mevsimlik çiçeği ilçenin dört bir yanına ekerek kenti renklendirmeye devam ediyor.

Kent estetiğine önem veren ve doğaya duyarlı ekolojik yönetim anlayışını benimseyen Akdeniz Belediyesi, peyzaj uygulamalarıyla da dikkati çekiyor. Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendi fidanlığında ürettiği mevsimlik çiçeklerin ekimini sürdürürken, rengarenk mevsimlikler, ilçenin park, meydan, kavşak ve refüjlerindeki yerini alıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 14 bin metrekare alana kurulu fidanlığında bu kış ve ilkbahar aylarında ekilmek üzere 120 bine yakın mevsimlik çiçek üretimi yapıldı.

Ekipler son olarak Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı, 23 Evler Parkı, Yoğurt Pazarı Parkı, Çevre 2000 Parkı ve Özgür Çocuk Parkı'nda peyzaj çalışması yaptı. İŞTAR Kadın Danışmanlık Merkezi çevre düzenlemesi ile Karacailyas, Kazanlı ve Huzurkent girişlerinde bulunan kavşaklarda da mevsimlik çiçek dikimi gerçekleştirildi.

Öte yandan Akdeniz Belediyesi'nin mevsimlik ekim çalışmalarına bir izci grubundan da destek geldi. Yenimahalle Ümit Yaşar Oğuzcan Parkında yapılan peyzaj düzenleme ve mevsimlik çiçek ekimi çalışmalarına, Mersin Sağlık Meslek Lisesi'nden bir grup izci de katıldı. İzciler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeliyle birlikte mevsimlik çiçekleri yeşil alanlara ektiler.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, yeşil alanların oluşturulmasının tek başına yeterli olmadığını, bu alanların her zaman bakımlı, temiz, bitki ve çiçeklerle bezeli olması gerektiğini ifade etti. Akdeniz'in her alanda çağdaş kent normlarını yakalaması için bütün güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Türk, "Bütün bu çalışmaları yaparken mümkün olan en ekonomik modeli tercih ederek 'düşük maliyet-yüksek verim' anlayışını ilke edindik" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazıl Türk Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title