Haberler

Akdağmadeni İlçesinde Liseler Arası Bilgi Kültür Yarışması Başladı

ilçesinde liseler arası, "Hz."

Akdağmadeni

ilçesinde liseler arası, "Hz. Peygamberin Hayatı ve Güzel Ahlak" konulu bilgi-kültür yarışması düzenlendi.

Bilgi ve kültür yarışması Akdağmadeni Şöhrettin Duygu Anadolu Lisesi salonunda yapıldı. Yarışmaya Şöhrettin Duygu Anadolu Lisesi, Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Akdağmadeni Anadolu Lisesi, İmam Hatip Anadolu Lisesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi arasında yapıldı.

Yapılan yarışmaya İlçe Kaymakamı H. Engin Sarıibrahim, Milli Eğitim Şube Müdürü Kasım Gülek Özer, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yarışmada öğrencilere 15 soru yöneltildi, sorulan sorulara yarışmacılar 30 saniyede cevaplayarak puan almaya çalıştı. Yarışma sonunda 15 soruya doğru cevap veren İmam Hatip Lisesi 150 Puanla Birinci, 140 Puanla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ikinci, 90 Puanla ev Sahibi Şöhrettin Duygu Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Yarışma sonunda öğrencilere İlçe Kaymakamı H. Engin Sarıibrahim tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma sonrası bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kasım Gülek Özer, "Başarılı bir organizasyonla geçekleşen yarışma oldu, öğrencilerimiz son derece iyi yarıştı dereceye giren öğrencileri kutluyorum" dedi.

İlçe Kaymakamı H. Engin Sarıibrahim, Bu yarışmaların okulların başarı seviyesini belirleyemeyeceğini, sadece öğrencilerin farkındalıklarını, yarışma becerilerini arttırmak olduğunu belirterek, "Öğrencilerimizi okumaya yönelmelerini desteklemek, birlikte karar vermek, bilgiyi paylaşmak, öğrencilerin görev ve sorumluluk duygularının gelişmesi, toplum içinde kendilerini doğru ifade edebilmelerini, hızlı ve doğru karar verebilmelerini sağlamak amacı taşıyor. Tüm öğrencilere ve seyircilere bu heyecana ortak olmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engin Sarıibrahim Akdağmadeni Gülek Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title