Haberler

Akbank ile Carrefour'dan Yeni İşbirliği

Akbank ve Carrefoursa Kredi Kartı Alanında Yaptığı İşbirliğiyle Akbank'ın Axess Kredi Kartı ile Carrefoursa Plus'ın Müşteri Sadakat Kartını Tek Bir Kredi Kartı Altında Birleştirerek Carrefour Axess Adıyla Yeni Bir Kredi Kartı Çıkardı. Bu Adımla Akbank Hiper Market Bankacılığı Olarak Nitelendirdiği Yeni Bir Bankacılık Modeline Yönelirken, Carrefoursa da Gıda, Temizlik Ürünleri,giyim, Elektronik,...

Akbank ve CarrefourSA kredi kartı alanında yaptığı işbirliğiyle Akbank’ın Axess kredi kartı ile CarrefourSA Plus’ın müşteri sadakat kartını tek bir kredi kartı altında birleştirerek Carrefour Axess adıyla yeni bir kredi kartı çıkardı. Bu adımla Akbank hiper market bankacılığı olarak nitelendirdiği yeni bir bankacılık modeline yönelirken, CarrefourSA da gıda, temizlik ürünleri,giyim, elektronik, beyaz eşya gibi reyonlarının yanına finansal hizmet ve ürünlerin de satışını yapacak yeni bir bölüm daha ilave edecek.

CarrefourSA’larda Akbank tarafından açılacak CarrefourSA Kredi Express şubeleriyle de mağazalar banka ve sigorta ürünlerinin de satıldığı bir mekana dönüşecek.

CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire “ 10 Haziran 2009 itibariyle Akbank ile birlikte her iki kurum için de büyük bir adım sayılabilecek önemli bir yeniliği başlatıyoruz. Akbank hipermarket bankacılığına başlarken, ilk etapta 19 mağazamızda açılacak olan CarrefourSA Kredi Express şubeleriyle de CarrefourSA çatısı altında altıncı bir reyon olarak finansal hizmetler ve ürünler sunmaya başlayacağız” dedi.

“BU BİR KREDİ KARTI DEĞİL, BÜYÜK BİR PROGRAM”

CarrefourSA Axess kredi kartının tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan CarrefourSA Genel Müdürü Guillaume Vicaire, zorlu rekabet şartlarının hakim olduğu finansal pazarda Akbank ile birlikte çıkardıkları yeni kredi kartının başarılı olacağına inandıklarını belirterek “ Biz bunu sadece bir kredi kartı olarak görmüyoruz. CarrefourSA çatısı altında her iki kurum açısından da giderek büyüyecek bir proje olarak görüyoruz. Bu kartla hem Axess hem de CarrefourSA özelliklerini tek bir kartta toplamanın yanı sıra müşterilerimize bu kart aracılığıyla binlerce üründe ilave indirimler ve kampanyalardan yararlanma fırsatı sunacağız” diye konuştu.

“2.5 MİLYON MEVCUT KART SAHİBİNİ HEDEFLİYORUZ”

Guillaume Vicaire, halen 2.5 milyon civarında CarrefourSA Plus sadakat kartı müşterisi bulunduğunu ve bu müşterilerin CarrefourSA Axess kredi kartına geçmesi için çalışacaklarını ifade ederek “ Normalde dünya ölçüsünde baktığımızda sadakat kartlarından yüzde 30 civarında bir kesiminin kredi kartına dönüş yaptığı gözleniyor. Ancak biz bu konuda çok daha iddialıyız. Mevcut 2.5 milyon rakamı çok yüksek görünebilir, ama biz müşterimizin önemli bir kısmını bu karta kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.

“TÜRK TÜKETİCİSİ AŞIRI KARAMSAR”

Türkiye’de tüketici güven endeksinde düşüş yaşandığına ilişkin soruları da yanıtlayan Guillaume Vicaire,” İki yıldır gördük ki Türk tüketicisindeki güven kaybı batıdaki tüketicilere göre daha büyük bir düşüş gösterdi. Doğrusu bu fark bizi şaşırttı. Türkiye’de tüketicilerde aşırı karamsarlık duygusu var. Ancak son birkaç aydır tüketici güveninde bir iyileşme gözleniyor. Önümüzdeki aylarda bu duygunun daha da güçleneceğini düşünüyoruz. Zaten biz de tüketici güvenini arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz” görüşünü ifade etti.

“4 HİPER 50 SÜPERMARKET AÇACAĞIZ"

CarrefourSA’nın yatırım ve büyüme hedefleriyle ilgili sorulara yönelik olarak da Guillaume Vicaire, 2009 hedefinin de en az 2008 yılında yapılan yatırım tutarı kadar olduğunu belirterek şu değerlendirmeyi yaptı: “ Hedeflerimizde bir değişme yok. Üç yıl içinde mağaza sayımızı iki kar arttırmak yönündeki hedefimize bağlıyız. Türkiye Büyük Avrupa bölgesi içinde büyüme potansiyeli en büyük ülkelerden biri bizim için. Bu nedenle yeni mağazalar açmaya ve bu kanaldan büyümeye devam edeceğiz. 2009’da 4 hipermarket ve 50 adet de süpermarket açmayı planlıyoruz. Karşımıza çıkacak satın alma ihtimallerini de takip ediyoruz”.

“PAZARDA ÖNE GEÇME VE FARKLILAŞMA ŞANSI VERECEK”

CarrefourSA Axess kredi kartıyla ilgili bilgi veren Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil de, yeni kartla Akbank’ın finansal hizmetlerde öne geçme ve farklılaşma hedefine daha da yaklaşmayı hedeflediğini belirterek “ Mağazaların içinde açılacak Kredi Express şubeleri perakende müşterilerinin tüm finansal ihtiyaçlarının anında karşılanması için özel olarak tasarlandı. CarrefourSA Axess’i sadece bir kredi kartı olarak görmemek lazım. Kart işin dinamosu, ama bunun ardından çok daha büyük adımların gelmesi muhtemeldir. CarrefourSA açısından ise yeni kredi kartıyla yeni müşteri kazanımı ve ciro artış beklentisi olacaktır” dedi.

Yıllık üyelik aidatı, faiz gibi unsurlar açısından yeni kartın Axess ile aynı olduğunu ifade eden Binbaşgil, CarrefourSA Axess’in bazı ürünlerde 12 aya kadar taksit fırsatı verdiğini, talışverişlerde sürekli yüzde 10’luk indirim olanağı sağladığını ve ayrıca ilk kullanımda yüzde 10’luk da hoş geldin indirimi uygulanacağını söyledi.

TEMASSIZ KART ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR

CarrefourSA Axess’in MasterCard PayPass temassız ödeme teknolojisi sayesinde 35 TL’ye kadar alışverişlerde özel kasalardan sadece temassız kartı okutarak imzasız ve şifresiz olarak anında işlem gerçekleştirebileceğini kaydeden Binbaşgil, başvuruların da Akbank telefon bankacılığı yanı sıra CarrefourSA Kredi Express şubeleri aracılığıyla yapılabileceğini aktardı. Binbaşgil, yeni kredi kartının chip para,taksit,taksitli nakit avans,çekiliş,hediye gibi Axess’in tüm özelliklerine sahip olduğunu belirtirken, geçici kart uygulaması sayesinde de dileyen müşterilerin alışveriş anında kart hizmetinden yararlanabileceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title