Haberler

Akaydın Gençlerin 19 Mayıs Coşkusuna Ortak Oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenine katılarak gençlerin bayram coşkusuna ortak oldu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenine katılarak gençlerin bayram coşkusuna ortak oldu.

Antalya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Haftası nedeniyle Kepez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde tören düzenledi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törenlerde öğrenciler şiir ve kompozisyonlar okudu. Öğrenciler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin ardından, hep bir ağızdan Gençlerin Ata'ya cevabını okudu.

Gençlere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "Gençler çok talihli bir ulusuz. Çünkü Atatürk'ümüz var. Çünkü Atatürk sadece bütün dünyanın kıskandığı askeri bir deha değil, aynı zamanda iyi bir devrimci, ileriyi okuyabilen bir devlet adamıydı. 19 Mayıs günü Türk ulusunun doğum günü, bu gençlerin hiç unutmaması gereken tarihi bir gündür. 19 Mayıs 1919'da yeni bir Cumhuriyetin temelleri atılmıştır" dedi.

Törende Kepez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne kurulan Büyükşehir Belediyesi'nin Gezici Etkinlik Aracı'nda mini bir konser verdi.

Başkan Akaydın, daha sonra Karatay Lisesi öğrencileriyle buluştu. Öğrencilere çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Akaydın, Hurma Arıtma Tesisi ve Akvaryum gibi projelerin çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Akaydın, bir öğrencinin Antalya'da kütüphane sayısının az olmasından yakınması üzerine, "Biz belediye olarak Cam Piramit'te Doğan Hızlan Kütüphanesi açtık. 20 bin güncel kitap bulunuyor. Gençlerin kültürel, sanatsal yönden gelişmesi için çalışıyoruz" yanıtını verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Akaydın 19 Mayıs Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title