Haberler

Akarcalı: "Oportünist Adaylık Değil, Zora Talip Olduk"

AKP'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Akarcalı, Yerel Seçimlerde İşinin Kolay Olmadığını Belirterek, "İşimizin Kolay Olmadığını Biliyorum. CHP'nin Çankaya İlçesinde Geçmiş Dönemlerde Ciddi Bir Fark Oluşturduğunu da Biliyorum. Dolayısıyla Bizim Adaylığımıza Hiç Kimse Oportünist Adaylık Diyemez. Biz Zora Talip Olduk" Dedi.

AKP'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Akarcalı, yerel seçimlerde işinin kolay olmadığını belirterek, "İşimizin kolay olmadığını biliyorum. CHP'nin Çankaya ilçesinde geçmiş dönemlerde ciddi bir fark oluşturduğunu da biliyorum. Dolayısıyla bizim adaylığımıza hiç kimse oportünist adaylık diyemez. Biz zora talip olduk" dedi.

Akarcalı, AKP Çankaya İlçe Binası'nda partililerle tanıştı ve basın toplantısı düzenledi. Akarcalı, 1950'de Demokrat Parti'nin, 1965'de Adalet Partisi'nin, 1983'de Anavatan Partisi'nin ve 2002'de de AKP'nin vatandaşları "tümüyle kucakladığı için" başarılı olduklarını söyledi. Kendisine, "Çankaya fethedecek misiniz?" diye sorulduğunu belirten Akarcalı, "Hayır öyle bir şey yok. Fetih başkasının elinde olanındır. Bize en fazla rakiptir, ne hasım ne düşmandır" dedi. Türkiye'deki seçmenin yüzde 80'inin radikalleşmediğini ve oyların sağdan sola, soldan sağa kayabildiğini belirten Akarcalı, konuşmasında ılımlı mesajlar verdi. Akarcalı, Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun'un "Akarcalı'nın soyadındaki "ak' dışında AKP ile bir ilgisi yok ve siyasi yaşamı zigzaglarla dolu" eleştirisinin anımsatılması üzerine, "Siyasette herkesin kendine göre yorumları vardır. Bir yorum yapılıyor diye buna karşılık vermek gerekmez. Onu kamuoyu takdir eder. Bu tip polemiklere girmem, girmedim de" dedi. Akarcalı daha sonra başka bir soruyu yanıtlarken ise "Yolumuz dümdüz bir yoldur, zigzagı yoktur" diye konuştu.

-"PROJELER VAHİYLE GELMEZ"-

Ne kadar iddialı olduğu ve projelerinin neler olduğunun sorulması üzerine de Akarcalı, "Siyasette iddia şarttır. İddia olmasa kendinizi ispat edemezsiniz. Biz kazanacağız diye yola çıkıyoruz" dedi. Projelerinin zaman içinde açıklanacağını ifade eden Akarcalı "Kimseye projeler vahiyle gelmez. Ortak çalışmanın ürünüdür. Ortak çalışma teşkilat bünyesinde yapılmaktadır. Yapılıp bitenler, zamanı gelince açıklanacaktır. Buna şu an yanıt vermemiz çalışma programımıza göre erkendir" şeklinde konuştu.

Akarcalı yüzde kaç oy almayı hedeflediği sorusunu ise eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ı örnek göstererek yanıtladı. Dalan'ın yüzde 70 oy beklentisi olduğunu ve bunu hedeflediğini, ancak seçimleri Nurettin Sözen'e karşı kaybettiğini anımsatan Akarcalı, "Türk seçmeninin yapısı kimsenin peşinen hüküm vermesine izin vermez" dedi. Akarcalı şöyle devam etti:

"İşimizin kolay olmadığını biliyorum. CHP'nin Çankaya İlçesi'nde geçmiş dönemlerde ciddi bir fark oluşturduğunu da biliyorum. Dolayısıyla bizim adaylığımıza hiç kimse oportünist adaylık diyemez. Biz sora talip olduk."

Adaylık için araya hiçbir aracı koymadığını belirten Akarcalı, "Ben bu adaylık için ortalığı ayağa kaldırmış, pazarlıklar yapmış, aracılar koymuş olsam, bu adaylığın değeri az olurdu" dedi. Akarcalı, teşkilatın kendisini aday göstererek büyük bir özveride bulunduğunu belirtti ve "Bunu aşmış olan bu arkadaşlara AKP'nin bazı şeylerinin beğenmiyorum diye yaklaşmak, siyaseti bilmemezlik ve hakkaniyet ilkelerinden çok uzak olmayı gerektirirdi. Buna hayır demek ancak çok katı ideolojik yapı içinde olur" diye konuştu. Akarcalı'nın konuşurken kullandığı "AKP" ifadesini daha sonra "AK Parti" diye düzeltmesi de dikkat çekti. (ANKA)

(İG/TT/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title