Haberler

Ak Partili Gençlik Kolları Başkanı'ndan 28 Şubat Tepkisi

AK Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, annesinin 28 Şubat mağduru olduğunu ifade ederek, "Annem ağladıkça bende ağlıyordum" dedi.28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası Türkiye'de siyasi, idari,...

AK Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, annesinin 28 Şubat mağduru olduğunu ifade ederek, "Annem ağladıkça bende ağlıyordum" dedi.

28 Şubat 1997'de yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda yaşanan çok yönlü değişimlere neden olan sürecin üzerinden tam 16 yıl geçti. Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel'in annesi de bu mağdurlardan sadece bir tanesi. Genç siyasetçi o günlerde yaşadığı zorlukları anlattı.

28 Şubat döneminde bir çok insanın nedenini bilmeden hapiste yatmak zorunda kaldığını ifade eden Sönmezel, "İşlerinden çıkarıldılar. Başbakanımız bile bir şiir okuduğundan dolayı mahkum oldu. O süreçte kendi hayatımdan anımsadıklarım var. Şu an AK Parti'de bulunma sebeplerimden biri de o süreç içerisinde ailemin yaşadıklarıydı. Benim annem öğretmendi. 80'li yıllarda okuyup bir yere gelmek çor zordu. Ama annem çalışmış çabalamış öğretmen olmuştu. Bunu yaparken de başörtülüydü. Post modern darbe nedeniyle alınan kararlardan dolayı annem ne yazık ki çok sevdiği o görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Günlerce ağladığını hatırlıyorum" dedi.

Yaşanan süreçte yapılan uygulamaların yansımalarının kendisini derinden etkilediğini söyleyen Sönmezel, "Bu zulmü yapanlar bizim ülkemizde yaşayanlardı. Babamda çok üzgündü. Onlar ağladıkça bende ağlıyordum. O günler benim için her zaman bir anı olarak kalacak.Bu yaşananlar şuan siyasette olma fikrimin en temel taşlarından birisiydi" diye konuştu.

AK Parti'nin başarısının millete duyduğu saygıdan kaynaklandığını söyleyen Gençlik Kolları Başkanı şöyle dedi:

"AK Parti girdiği her seçimi kazanan bir parti konumuna geldi. 27 Mart e-muhtırasında da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dik durdu ve arkalarında milletin olduğunu biliyordu. Şuan ki sürece baktığımızda 28 Şubat sürecine 1000 yıl sürecek diyenler ne yazık ki hüsrana uğramış durumdalar. Türkiye gerek sivilleşme gerekse demokratikleşme yolunda çok önemli bir ivme kazandı. Şu an ordu ve bürokrasi gerçek işlerini yapıyorlar. Yani son yapılan referandumda da ve şu an hala çalışması devam eden Anayasa'da da bu konuda ciddi atılımlar yapılmış ve yapılmaya devam ediyor."

(UU)

27.02.2013 18: 19: 16

TSI

NNNN - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

28 Şubat Ak Parti Türkiye Bolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title