Haberler

AK Parti Trabzon Teşkilatı 2011 Eyof Spor ve Hatıra Parkı'nda Buluştu

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, sabah kahvaltısında AK Parti Teşkilatı ile bir araya geldi.

Geçtiğimiz hafta kapılarını Trabzonlulara açan ve hizmet vermeye başlayan 2011 EYOF Spor ve Hatıra Parkı'nda düzenlenen kahvaltıya; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon milletvekilleri Faruk Nafız Özak, Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Karaoğlu, Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Trabzon eski milletvekilleri Kemalettin Göktaş, Asım Aykan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Trabzon Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri, proje hazırlayıcısı KTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Var, ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları, ilçe, belde, mahalle parti başkanları ve yönetimleri ile çok sayıda AK Parti Teşkilat mensubu katıldı.

Türk - Japon kültürünün yansıtıldığı 2011 EYOF Spor ve Hatıra Parkı'nın bahçesinde yapılan kahvaltıda Başkan Gümrükçüoğlu misafirlerini kapıda karşıladı.

Ev sahibi olarak katılımcılara park ile ilgili bilgiler veren Gümrükçoğlu, parkın dünya kardeşliğinin sembolü olduğunu belirterek, "Bu güzel bayram sabahında aile kahvaltısında bir araya gelmiş bulunuyoruz. İçimizde siyasi olmayan ama bu projeye çok katkısı olan davetlilerimiz de var. Sizin eseriniz olan EYOF 2011 Spor ve Hatıra Parkı'nın hizmete girdiğini, Trabzon halkına kapılarını açtığını söylemek için sizlerle bir araya geldik. Bu park kültürleri bir araya getiren barış ve kardeşlik parkıdır. Sayın Bakanımızın da önerileri ile birlikte resmi açılışını Sayın Başbakanımızın toplu açılışlar için şehrimize teşrif ettiklerinde gerçekleştireceğiz. Sizlerle bu parkımızın bir küçük hikayesini paylaşmak istiyorum. Parkımız 30 bin metrekarelik bir alanda düzenlenmiştir. Bu parkın kurgulanışında Sayın Prof. Dr. Mustafa Var Hocamızın çok büyük emekleri var. Kendisi akademik çalışma için Japonya'da bulunmuş, oranın kültürünü öğrenmiş ve gelmiş burada bir güzel proje oluşturmuş. 2010 yılının Japon dostluk yılı olması hasebi ile oranın kültürünü, tarihini, manevi hasletlerini de ifade eden bir güzel Japon kültür parkı projesi oluşturmuşlardı" dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasının devamında parkın yapımında katkısı olanlara teşekkür ederek, "Bu arada şehrimiz 2011 EYOF Olimpik Oyunları'na ev sahipliği yapmış idi. O zamanki Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız şimdiki Milletvekilimiz Sayın Faruk Nafız Özak bu parkın yapımını EYOF oyunları programına katmak istediler. O zaman sağ olsunlar bizlere oyunlara katılan her bir ülkeyi temsilen bir ağaç dikilmesi için 600 bin TL'lik ağaç gönderdiler. Yine şehircilik üstadımız olan Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar Çevre ve Şehircilik Bakanı olunca projemizi kendilerine sunduk. Kendileri de sağ olsunlar var olsun 3,5 milyon liralık bir desteği derhal bizlere gönderdiler. Yapılan çalışma ile 3 milyon 200 bin liraya ihalesi sonuçlandı. 700 bin liralık daha önce destek almış idik. Hemen hemen 4 milyon liraya parkımız mal olmuş oldu. Böylece bir güzel Trabzon markasını oluşturmaya katkısı olan bu Türk - Japon dostluk parkı ortaya çıkmış oldu. İçinde barındırdığı Osmanlı kahvesi ile Japon çay evi ile Türk ve Japon geleneklerini, göreneklerini, adetlerini ihtiva edecek olan bu park aynı zamanda sporun dostluk ve kardeşlik olduğu mesajını da içerisinde barındırmaktadır. Bizler bundan sonra şehrimize gelecek olan tüm yerli ve yabancı ziyaretçilerimize parkımızın dostluk ve kardeşlik mesajı verdiğini anlatacağız. Sizlerin, halkımızın, vatandaşlarımızın katkıları ile oluşan bu dünya ve kardeşlik parkına vermiş olduğunuz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyor, bu güzel bayram sabahında bizlerle olduğunuz için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Parkın proje hazırlayıcısı olan Prof. Dr. Mustafa Var, Türk- Japon kültürü motifleri ile donatılan parkın Trabzon'a hayırlı olmasını dileyerek, "Türk Japon kardeşliği ile başlayan sonrasında EYOF olimpik oyunları ile taçlanan çok güzel ve anlamlı bir parkı şehrimize kazandırmış olduk. Tabi bizler projeleri her zaman hazırlar, ortaya koyarız, önemli olan sayın büyüklerimizin destek verip hayata geçirmeleridir. Bu anlamda bu parkın oluşmasında desteği olan herkese şahsım adına teşekkür ediyorum. Osmanlı ve Japon kültür motifleri ile oluşturulmuş parkımızda her iki kültürün özelliklerini de yansıtan öğeler bulunmakta. Geleneksel Osmanlı çay evi, mermer fıskiyeleri ve geniş alanları ile birlikte Japon çay kültürünün tipik özelliğini yansıtan çay seremonisi parkımızda sergilenmektedir. Türk-Japon kardeşliğini ve sporun dostluk ruhunu yansıtan parkımızın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise parkın şehre ayrı bir kimlik kattığını ifade ederek, "Bizler kardeşliği, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü sadece Türkiye'de değil tüm dünyada yayan, tüm dünyanın huzur bulması için his duyan, sorumluluk duyan, gayret eden bir inancın mensuplarıyız. Bizler herkesi seviyor, herkesin huzur bulmasını istiyoruz. Burada güzel bir park yapıldı. Şehir olabilmek için, bir yerin kimlik kazanabilmesi için gerekli üç unsur vardır. Bunlar meydanlar, parklar ve ulaşım. Bir şehre kimlik kazandıran bu üç ana unsurdur. Bizim tabi on yıllar boyu cumhuriyetten bu yana bozuk bir yapılaşma ile kentlerimiz mahvedildi. Şimdi biz 11 yıldır bir gayret ile bunu düzeltmeye çalışıyoruz. Tabii ki bu hiç kolay olmuyor. Karşımızda bir insan unsuru var. Park yapmak için kentsel dönüşüm yapmak için karşınıza insanlar çıkıyor. Bu gerçekten zor bir olay. Dünyadaki kentsel dönüşüm örneklerine baktığımızda Brezilya da, Arjantin de çok büyük paralar harcamalarına rağmen inanın yapamıyorlar. Kentsel dönüşümde hem insanı gözeteceksin hem şehrin kimliğini, kişiliğini ve siluetini gözeteceksin. Kentsel dönüşümlerle inanın çok zor bir işi başarıyoruz. Burada yapılan çalışma ile Trabzon'umuz çok güzel bir yaşam alanına, gezinti alanına sahip oldu. Şehrimize ayrı bir güzellik katan bu parkın tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Mustafa Var Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title