Haberler

AK Parti'nin Düzenlediği 'Blog Yarışması'

AK Parti Ar-ge Başkanlığı ve Genel Merkez Gençlik Kollarınca Düzenlenen 'Anayasa Değişikliği' Konulu Blog Yarışmasını 'Neden 'Evet' Diyoruz' Başlıklı Yazısı ile Halil Çalışkan Kazandı

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı ve Genel Merkez Gençlik Kollarınca düzenlenen 'anayasa değişikliği' konulu blog yarışmasını 'Neden 'Evet' Diyoruz' başlıklı yazısı ile Halil Çalışkan kazandı.

AK Parti tarafından düzenlenen 'Işığı Yak' Blog Yarışması'nın sonuçları AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç tarafından Genel Merkez'de düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

1 Ağustosta başlayan yarışmaya için 851 yazı gönderildiğini belirten Denemeç, bunlardan 289'unun ön elemeyi geçtiğini bildirdi.

Ön elemeyi geçen yazıları yarışma için açılan internet sitesine giren 7 bin 200 kişinin değerlendirdiğini ifade eden Denemeç, tıklanma ve yazının açık kalma süresi gibi yapılan değerlendirmelerin ardından 15 yazının belirlendiğini söyledi.

İlk 15'e giren yazıların Dr. Toktamış Ateş, Prof. Dr. Mehmet Altan, Prof. Dr. Yasin Aktay, Prof. Dr. Serap Yazıcı, Doç. Dr. Berat Özipek, gazeteciler Fehmi Koru, Nihal Bengisu Karaca, Nazlı Ilıcak, Ergun Babahan, Etyen Mahçupyan, Emre Aköz ve yazar İskender Pala'dan oluşan jüri tarafından değerlendirildiğini dile getiren Denemeç, yarışmayı 'Neden "Evet" diyoruz' başlıklı yazısıyla Halil Çalışkan'ın kazandığını söyledi.

İkinciliği 'Kızıma Mektup' başlıklı yazısı ile Tercan Keskin'in, üçüncülüğü 'İşte Biz O Umudu Oylayacağız' başlıklı yazısı ile Emre Cemil Ayvalı'nın kazandığını dile getiren Denemeç, '12 Eylül Gerçeği' başlıklı yazısı ile Celil Keskin'in ise dördüncü olduğunu açıkladı.

Yarışmada ilk üçe girenlere bilgisayar, dördüncüye ise mansiyon verileceğini anlatan Denemeç, ödüllerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edileceğini söyledi.

Yarışmaya katılan yazıları toplam 2 milyon 600 bin kişinin okuduğunu anlatan Denemeç, bunun internetin ne kadar önemli bir iletişim aracı olduğunun anlaşılması açısından önemli olduğunu söyledi.

Farklı konularda da bu tür etkinlikler yapmayı sürdüreceklerini vurgulayan Denemeç, 'Parti olarak Türk siyasi tarihinde bir ilk olan bu yarışmayı düzenledik' dedi.

Bir gazetecinin 'Yarışmaya Anayasa değişikliğine karşı çıkan yazılar da katıldı mı?' sorusuna 'Evet' yanıtını veren Denemeç, söz konusu yazıların elenme gerekçesinin sorulması üzerine 'Bunu 7 bin 500 kişi değerlendirdi. Bizim burada bir fonksiyonumuz olmadı' diye konuştu.

(SÖR-KAK) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title