Haberler

AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı'nın 4. Olağan Genel Kurulu

AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığına yeniden Hamit Orakçı seçildi.

AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığına yeniden Hamit Orakçı seçildi.

AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı'nın 4. Olağan Genel Kurulu Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapıldı. Genel Kurul Divan Başkanlığına Mehmet Nil Hıdır, katip üyeliklere İlyas Yılman, Emin Tunç, Erdoğan Kıyıcı ve Şeref Sağlık'ın seçilmesi ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşmalara geçildi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Kırklareli'den Ankara'ya giden sivil toplum kuruşlarının temsilcileri ile yaptıkları ziyaretler ve temaslar hakkında bilgi verdi.

Kırklareli'de yapacakları eğitim, sağlık ve tarım yatırımlarını anlatan Gürşan, hedeflerinin bu millete hizmet olduğunu, yapılacak seçimlerde başta Kırklareli olmak üzere ilçe ve belde belediye başkanlıklarını almak olduğunu kaydetti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge de "Siyaset bir gönül işidir. Uzun koşudur. Küçük hesapların yapılacağı bir dönem değildir. Birazda nasip işidir. Onun için biz aramızdaki ikilemler yerine, Kırklareli'de milletvekilimizin gösterdiği hedefe gitmek istiyorsak tek yürek olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

-Seçime 2 liste ile gidildi-

Daha sonra faaliyet ve gelir gider raporunun okunmasından sonra seçimlere geçildi. Seçimlere iki liste ile girileceğinin netleşmesi üzerine AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge yeniden söz aldı.

AK Parti'nin asil bir parti olduğunu vurgulayan Bürge, "Hiçbir kardeşimizi kaybetmeye bizim lüksümüz yok. Arada bir ikilem söz konusu olduğu zaman, elmanın yarısını bir araya getirdiğiniz zaman yapışmıyor. Hassasiyetimiz bu. Demokrasi dediğiniz şey partiyi ikiye bölüyorsa hangi demokrasiyi konuşuyorsunuz. Kırklareli'deki teşkilatımızın gücünü azaltıyorsanız hangi demokrasiden bahsediyorsunuz" diyerek, tek liste ile seçimlere gidilmesini istedi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan da seçimlere tek liste ile gidilmesinin öneminden bahsederek, "Siyaset akıl işi, duyguları da ön plana koyacağız ama duygulardan önce aklımızı ön plana koymamız gerekiyor. Buradan Merkez İlçe Başkan Adayı Alper Çiler'e de diğer adayımız Hamit Orakçı'ya da söylüyorum. Zaman bölünme zamanı değil, birleşme zamanı. Başbakanın yanında, arkasında durma zamanı. Ufak düşünenler kısa sürede kaybedecekler ve kaybederler, yok olmaya da mahkum olurlar. Yeter ki siz samimiyetinizden ve bu millete hizmetinizden geri kalmayın" diye konuştu.

AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkan Adayı Alper Çiler, adaylıktan çekilmediğini ifade etmesi üzerine seçimlere, 2 liste ile girildi.

AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkan Adayı Alper Çiler ile diğer aday Hamit Orakçı'ya kendilerini tanıtmaları için söz verildi.

Kırklareli'ni olması gereken yere taşıyacaklarını ifade eden Çiler, "Siyasi mücadelemizi parti içinde değil, diğer partilerle yapacağımızın bilincindeyiz. Tecrübeli büyüklerimizi, kanaat önderlerimizi dinleyeceğiz. Üye kayıtlarını daha da artırmaya, dargın, küskün bırakmamaya, mevcut olan birlik beraberliğimizi iyice pekiştirmeye çalışacağız. Herkese gideceğiz. Kimseyi devlet kapısının önünde mağdur burkmamaya çalışacağız. Şeffaf olacağız" dedi.

AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkan Adayı Hamit Orakçı da partide kuruluşundan bu yana yer aldığını ve halen partinin Merkez İlçe Başkanlığını yaptığını söyledi.

Tek isteğinin bu seçimlere tek liste ile girerek, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a listelerini sunmak olduğunu vurgulayan Orakçı, "Ne yapalım seçimlere iki liste ile gidiliyor. Hayırlı olsun. Genel Merkez tarafından bu dönemde Merkez İlçe Başkanlığını sürdürmem istendi. Bu nedenle Genel Merkeze teşekkür ediyorum. Biz kongrelere tek liste ile çıkarız. Bunu AK Parti terbiyesi almış olan bütün partililerimiz bilir. Hiç kimse bundan farkı düşünceye sahip olmaz. Bu teşkilata, teşkilat başkanımıza ve Genel Merkeze karşı gelmektir. En önemlisi Genel Başkanımız ve Başbakanımıza karşı gelmektir. Kimsenin teşkilat büyüklerini üzmeye hakkı yoktur" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra oy verme işlemine geçildi. 330 oyun kullanıldığı seçimde Hamit Orakçı 202 oy alarak yeniden AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığına seçilirken, diğer aday Alper Çiler'e 124 oy çıktı, 4 oyda geçersiz sayıldı.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Merkez Hüseyin Bürge Şenol Gürşan Ak Parti Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title