Haberler

AK Parti Grup Toplantısı…(1)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara'da, İzmir'de salladığı bayrağımızı gidip Hakkari'de sallayamayan, buna yüreği yetmeyen biri çıkıp da bizi 'farklı yerlerde farklı konuşuyorlar' diye itham edemez" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ankara'da, İzmir'de salladığı bayrağımızı gidip Hakkari'de sallayamayan, buna yüreği yetmeyen biri çıkıp da bizi 'farklı yerlerde farklı konuşuyorlar' diye itham edemez" dedi.

Partisinin TBMM'deki grubunda konuşan Erdoğan, konuşmasının başında 21 yıl önce meydana gelen Hocalı katliamına değindi. Katliamda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, "Ne yazık ki aradan geçen 21 yıla rağmen ne Karabağ işgalden kurtuldu nede Karabağ'da yapılan katliamın hesabı soruldu. Azeri kardeşlerimizin acısını yürekten paylaştığımız bir kez daha buradan ifade ediyorum Azeri kardeşlerimize Türkiye'nin samimi dayanışma mesajlarını buradan iletiyorum. Tıpkı Azeri kardeşlerimiz gibi bu katliamı unutmadık unutmayacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan, yarın ölümünün 2. yıldönümü olan eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı da rahmetle andığını ifade etti.

Kentsel dönüşümde yapılan hizmetlere değinen Erdoğan, İstanbul'da gerçekleştirdikleri kentsel dönüşüme karşı çıkan bazı çevreler olduğunu söyledi. Erdoğan, "Hükümet olarak attığımız her adıma ve her reforma karşı çıkanlar var. Başta İstanbul olmak üzere CHP ve onun yanındaki marjinal sol örgütler 'Evimize dokunmayın' diyerek bu dönüşümün önüne geçmeye çalışmaktadır. Gerek CHP gerek yanındaki sol örgütler birlikte terör örgütlerinin hayat imkanı bulduğu sağlıksız yerleşim yerlerinin kalkmasını hazmedemiyorlar. Bunlar çarpık yapılara çürük yapılara Allah korusun bir deprem anında vatandaşlarımızı ölüme mahkum etmek istiyorlar. Ama biz gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerekse belediye ekipleri ile birlikte bu dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız asla kulak asmasın. Aslı astarı olmayan dedikodulara hiç inanmasın. Allah'ın izniyle hiç kimseyi mağdur etmeden hiç kimsenin hakkını zayi etmeden bu dönüşümü sürdüreceğiz" dedi.

Ziyaret ettiği Mardin'de söylediği 'milliyetçilik' ile ilgili sözlerinin CHP ve MHP tarafından çok yoğun bir şekilde istismar edildiğini belirten Erdoğan, "Benim kullandığım ifadeler şu şekilde, 'Bu süreçte kimse benim karşıma Kürtçülükle çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almışız'. Benim bu ifademin ardından CHP ve MHP genel başkanları, onların milletvekilleri çok yoğun bir şekilde eleştirdi. CHP Genel Başkanı çıktı 'Bu sözleri Rize'de söyleyemezsin' dedi. Biz konuştuğumuz yere, kişiye, saate göre dil kullanan bir iktidar, bir siyasi parti olmadık. Hiçbir zamanda olmayız. CHP Genel Başkanı farklı yerlerde farklı şeyler söyleyen biri arıyorsa gitsin aynaya baksın CHP Genel Başkanı sabah başka akşam başka konuşan birini arıyorsa gitsin önce aynaya baksın. CHP genel başkanlığa kesin aday olmayacağım dedi ertesi gün adaylığını açıkladı. O günden bu yana sabah söylediğini öğlen, öğlen söylediğini akşam yalanlamaya başladı. Ankara'da İzmir 'de salladığı bayrağımızı gidip Hakkari'de salmayan buna yüreği yetmeyen biri çıkıp da bizi farklı yerlerde farklı konuşuyorlar diye itham edemez. Sabah akşam bayrağı, vatanı, Cumhuriyeti istismar edeceksiniz sonra Hakkari'de bir tek Türk bayrağı olmadan miting yapacaksın. Doğuda farklı konuşup batıda farklı konuşmak CHP Genel Başkanına aittir. AK Parti bugün yüzde 50 oy aldıysa doğuda söylediğini batıda söylediği için almıştır. O dil 76 milyonun dilidir" dedi.

Konuşmasında CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler'in ırkçılık tartışmalarına neden olan sözlerini anımsatan Başbakan Erdoğan, "Meclis kürsüsünden bir milletvekilleri çıktı aleni olarak ırkçılık yaptı. Kendisi de önce eleştirdi şimdi ise bu ırkçı vekille aynı düzeye indi. Kendi içinde haddini bilmezleri barındıran genel başkandan bir şey olmaz. Bizim Mardin'de

söylediğimizi Rize'de söyleyemeyeceğimizi

iddia

eden Kılıçdaroğlu eğer cesareti varsa o İzmir milletvekilini yanın alsın gitsin Tunceli'de kendi memleketinde dile getirsin. Bak biz Mardin'de söylediğimizi İstanbul'da söyledik Ankara'da da söylüyoruz. Yakında Rize'ye de gideceğim iyi takip etsin Rize'de de söyleyeceğim, Tunceli'de de söyleyeceğim. Biz bugüne kadar 81 vilayette milletin diliyle konuştuk. Biz İzmir'de mitingimizi ay yıldız bayrağımız altında yaparsak Hakkari'de de yine aynı şekilde yaparız" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Hakkari İzmir Politika Güncel Haberler

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek 'Koltuk' muhabbeti

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek "Koltuk" muhabbeti

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Bakmadan Geçme

Uşak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çorum bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Batman bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çankırı bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Tunceli bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bartın bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çanakkale bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bursa bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kızılcık Şerbeti Meri kimdir? Kızılcık Şerbeti dizisine Şebnem Bozoklu dahil oldu! Emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşları bayramdan önce mi, sonra mı yatacak 2024? Emekli maaşlarında son durum ne? Burdur bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Balıkesir bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bolu bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Aydın bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bitlis bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri!
AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title