Haberler

AK Parti 'Erken Seçim' Kararı Aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Olarak Ortaya Çıkan Durumu Mümkün Olan En Kısa Sürede Milletin Takdirine Sunmayı Zaruret Olarak Gördüklerini Belirterek, Yarın Sabah Seçimlerin Öne Alınması İçin TBMM'ye Başvuracaklarını Açıkladı. Erdoğan, Seçim Tarihi Olarak 24 Haziran veya 1 Temmuz Tarihini Düşündüklerini İfade Ederek, "Zira Demokrasilerde Millet İradesi Esastır. Onun İçin Hemen Yarın S...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti olarak ortaya çıkan durumu mümkün olan en kısa sürede milletin takdirine sunmayı zaruret olarak gördüklerini belirterek, yarın sabah seçimlerin öne alınması için TBMM'ye başvuracaklarını açıkladı. Erdoğan, seçim tarihi olarak 24 Haziran veya 1 Temmuz tarihini düşündüklerini ifade ederek, "Zira demokrasilerde millet iradesi esastır. Onun için hemen yarın sabahtan itibaren ve öncelikle genel seçim tarihini öne almak için TBMM'ye başvuracağız. Bizim

öngördüğümüz seçim tarihi, mümkün olan en yakın tarih olması. Bu bakımdan 24 Haziran veya 1 Temmuz tarihleri olabilir. TBMM'de alınacak karar doğrultusunda sandıklar kurulacak ve milletimizin iradesi orada tecelli edecektir" dedi.

AK Parti'nin 2 saat 15 dakika süren genişletilmiş Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Erdoğan, toplantıda alınan kararları açıkladı. Anayasa Mahkemesi'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci tur oylamasıyla ilgili kararını bu akşam açıkladığını belirten Erdoğan, mahkemenin aldığı kısa kararı yarın TBMM Başkanlığı'na sunacağını hatırlattı. Toplantıda Anayasa Mahkemesi'nin açıkladığı kararı ve bunun siyasi sonuçları bütün boyutlarıyla değerlendirme

fırsatı bulduklarını kaydeden Erdoğan, "Biz başından itibaren anayasal demokratik süreçlere bağlı olduğumuzu ve mahkemenin kararını saygıyla karşılayacağımızı ifade ettik. Gelinen noktada AK Parti olarak bu kararı saygıyla karşılıyoruz" dedi.

Mahkemenin karar alma sürecinde yaşanan gelişmeleri, özellikle de CHP lideri Baykal'ın oluşturulacak kararı etkilemeye yönelik olduğunu iddia ettiği sözlerini mahkeme adına talihsizlik olarak değerlendirdiklerinin altını çizen Başbakan Erdoğan, bu kararın önümüzdeki süreçte hukuki boyutlarıyla çok tartışılacağını söyledi. "Netice itibariyle ortada bir karar vardır ve uygulanacaktır" diyen Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu karar doğrultusunda TBMM'de yeni bir takvime bağlanacağını ve sürecin

işleyeceğini bildirdi. Bunun için TBMM Başkanlığı'nın da yarın Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırdığını hatırlatan Erdoğan, bu süreçten ayrı olarak kararın siyasi sonuçlarını da değerlendirmiş bulunduklarını kaydetti.

AK Parti olarak ortaya çıkan bu yeni durumu mümkün olan en kısa sürede milletin takdirine sunmayı bir zaruret olarak gördüklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, 'erken seçim' kararını şöyle açıkladı:

"Zira demokrasilerde millet iradesi esastır. Onun için hemen yarın sabahtan itibaren ve öncelikle genel seçim tarihini öne almak için TBMM'ye başvuracağız. Burada tabii sağa sola bu işi çekmek bundan sonra yok. Bizim öngördüğümüz seçim tarihi mümkün olan en yakın tarih olması. Bu bakımdan 24 Haziran veya 1 Temmuz tarihleri olabilir. Bu tarihleri de şu anda burada açıklamış oluyorum. 24 Haziran olabilir, 1 Temmuz olabilir.

TBMM'de alınacak karar doğrultusunda sandıklar kurulacak ve milletimizin iradesi orada tecelli edecektir."

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili turların Perşembe gününden itibaren devam edeceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, ilk turun neticesini gördükten sonra tekrar bir değerlendirme yapacaklarını açıkladı.

(DA-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title