Haberler

AK Parti'den Diyarbakır'a Milletvekili Çıkarması

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu AK Parti'li 45 milletvekili Diyarbakır'a gitti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Ahmet Aydın'ın da aralarında bulunduğu AK Parti'li 45 milletvekili Diyarbakır'a geldi.

Daha önceden planlanan bir program doğrultusunda Diyarbakır, Batman ve Siirt'te gruplara ayrılarak her gün bir ilin ilçelerini ziyaret edecek olan AK Parti heyeti Diyarbakır'a geldi. Uçaktan inen 45 kişilik milletvekili heyetini, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ile çok sayıda partili karşıladı. Uçaktan inen milletvekilleri ilçelere gitmek için kendilerine tahsis edilen minibüslere binerken, basın mensuplarının sorularını ise AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın yanıtladı. Aydın, gelişlerinin çözüm süreci ile alakalı olmadığını, daha önceden belirlenmiş bir program olduğunu belirterek, "Diyarbakır'dan başladık bu programa, tabi bu öncelikle ifade edeyim bölgemiz tarihi doku, zengin kültür mirası, kadirşinas, misafirperver insanı ile birlikte hakikaten ülkemizin en büyük zenginliklerinden bir tanesine sahip. Bu bölge bizim özellikle ziyaret etmek istediğimiz alanlardan bir tanesi ama bugüne denk gelmiş olabilir, kalabalık olabilir ama bu daha önceden planlanmış bir programdı. Çözüm süreci ile ilişkilendirmek çok doğru değildir. Çünkü bölge halkı yüzde 81 oranında bu sürece destek veriyor. O konuda en küçük bir tereddüt ve endişemiz yok. Arkadaşlarımız gezelim görelim diyor, bizde ağırlıklı olarak hafta sonlarını seçim bölgelerimizde geçiriyoruz ama Türkiye milletvekiliyiz aynı zamanda. Türkiye'yi tanımak, insanımızı yakından tanımak, görmek, zenginliklerimizi görmek, büyük ülke olduğumuzu ancak giderek görerek yaşayabiliyoruz. Bizde bu zenginliği burada yaşamaya geldik. Bölge halkına teşekkür ediyorum bizleri karşıladıkları için. Yarın talep olursa, ihtiyaç olursa her daim Türkiye'yi karış karış gezeriz. Biz halkla siyaset yapan bir siyasi partiyiz, halk adına sorunların çözümü noktasında gayret gösteren bir siyaset izliyoruz. Bu manada her daim halkın arasındayız. Bugünde inşallah halkımızla beraber Diyarbakır, Batman ve Siirt'te 3 günü halkımız ile birlikte doya doya yaşayacağız. Bütün bölge halkına da misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"BİRLİKTE İNŞALLAH BU SEFER BU İŞİ BİTİRECEĞİZ"

Bir gazetecinin "Halk süreci soracak" sözleri üzerine Aydın, "İlişkilendirmek doğru değil ama halk zaten doğrudan takip edip izliyor, bu çözümün gelmesi için destek veriyor. Ben halkımızı kutluyorum. Artık bu kanın durması, barışın gelmesi, enerjimizin başka alanlara kayması ve kardeşliğimizin pekişmesi adına zaten halkta hiçbir tereddüt yok. Halkta tereddüt olmadığının farkındayız ama sorumlu makamda bulunan herkesin, özellikle siyasilerin ve siyasetçilerin, başta muhalefet partileri olmak üzere bütün herkesin bu sürece destek vermesini arzuluyoruz. Millet artık bu sorunu gündemden düşürmek istiyor ve tarihi bir fırsat yakaladık, güçlü bir çözme iradesi var. İktidarda bu çözüm iradesi halkta karşılığını buldu. İnşallah diğer unsurlar olan STK'ların, akil insanların, yazarların, çizerlerin, sorumluluk makamında bulunan herkesin desteği ile birlikte inşallah bu sefer bu işi bitireceğiz diye umut ediyoruz. 12 ilçeyi gezeceğiz, önce ilçelere gidip halkımızla buluşacağız, ardından da il merkezine gelip burada vatandaşlarımız ile sohbet etme imkanı bulacağız" diye konuştu.

"BÖLGE ŞAHLANACAK, BÖLGEYİ UÇURACAĞIZ"

Bir gazetecinin "İzlenimlerini genel merkeze aktaracak mısınız?" sorusu üzerine Aydın, izlenimlerin zaten çok olumlu olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"İzlenimler zaten çok olumlu, süreçle ilgili en ufak bir sıkıntımız yok. Halkımız bu süreci sonuna kadar destekliyor. Bu desteklerinden dolayı da bütün bölge halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Eğer ki bu sorun çözülürse emin olun bölge şahlanacak. Yaklaşık 40 katrilyona varan ciddi destekler ve yatırımlar yapılıyor. Bu hizmetler daha da artacak, insanların kaynaşması, kardeşlik hukukunun pekişmesi ile birlikte enerjimiz çok daha başka alanlarda bölgeyi uçuracağız inşallah hep birlikte, el birliği ile. Bölge insanı ile birlikte yapacağız biz bunu, sadece tek başımıza değil. Bölge halkının da gerçekten ciddi destekleri var, ben tekrar kendilerine teşekkür ediyorum."

Milletvekilleri daha sonra kendilerine tahsis edilen araçlara binerek, Silvan, Ergani, Çermik, Eğil ve Bismil ilçelerine doğru hareket etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ahmet Aydın Türkiye Batman Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title