Haberler

AK Parti'de Yeni İstifalar Yaşanabilir

Güncelleme:

Şu ana kadar 6 vekilin istifa ettiği AK Parti'de sular durulmuyor. Parti içerisinde yaşanan sıkıntılı sürecin ardından yeni istifalar gelebilir.

AK Partide son dönemde istifa eden milletvekili sayısının 6'ya ulaşmasından sonra, parti içinde başka rahatsız vekiller de olduğu ve yeni istifaların yaşanabileceği öne sürülüyor.

3 DÖNEM ŞARTI SIKINTIYI TETİKLİYOR

Özellikle tüzükte yer alan 3 dönem şartı nedeniyle 2015 seçimlerinde yeniden milletvekili adayı olamayacak bazı isimler, bu rahatsızlıklarını yüksek sesle dile getirmeye başladılar. Parti içindeki eleştiriler "Yolsuzluk operasyonu sonrası başlayan krizin, iyi idare edilemediği yargı-emniyet-hükümet arasında ciddi anlaşmazlıklar baş gösterdiği" çerçevesinde yoğunlaşıyor.

EFKAN ALA RAHATSIZLIĞI

Bir başka eleştiri de son yapılan kabine değişikliğinde İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala için yapılıyor. AK Partide 325 milletvekili varken kabineye dışarıdan bir ismin bakan atanmasını eleştiren vekiller yer alıyor.

İSTİFA SÜRECİ BAL İLE BAŞLADI

AK Parti'de dershane ve yolsuzluk soruşturma tartışmaları nedeniyle üst üste istifalar yaşadı. İlk olarak Kütahya milletvekili İdris Bal, parti yönetimini eleştirince disipline verildi ve Bal da istifa etti. İkinci istifa da Hakan Şükür'den geldi. Yolsuzluk operasyonu sonrası emniyette yapılan operasyon ise, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in tepkisine yol açtı. Ordu Belediye Başkan adayının belirlenmesi sürecinden de rahatsız olan Şahin de istifa etti.

BAYRAKTAR'IN SÖZLERİ GERGİNLİĞİ TIRMANDIRDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın azledilmesi ve "Başbakan da istifa etme" çıkışı sıkıntıyı arttırdı. Bayraktar milletvekilliğinden de istifa etti. Burdur Milletvekili Hami Yıldırım da yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcının görevden alınmasını eleştirerek tepki koydu.. Aynı tartışmalar sırasında Ertuğrul Günay, Haluk Özdalga ve Erdal Kalkan da hükümet politikalarını eleştirdi ve disipline verildi. Bu vekiller de partiden istifa edince sayı 6'ya yükseldi. Bayraktar'ın istifası TBMM'de kabul edilirse AK parti son dönemde 7 milletvekili kaybetmiş olacak.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İdris Naim Şahin Efkan Ala Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500

Yorumlar (194)

hayat aytashayatiaytas@gmail.com:

bu ulke bu adami daha cok arayacak

103
86
yanıtYanıtla
ANOSO6169iyesilcicek6169@hotmail.com:

TAYYIP ERDOĞAN 'I ÇOK ARARSINIZ DEMEK YETMİYOR, BU BAŞBAKANI KAYBETMEKLE ÇOOOOOK AĞLARSINIZ. BU MİLLET BİR DAHA BÖYLE BİR İSTİKRAR YAKALAYAMAZ. BU MİLLETE YAZIK OLACAK. GELECEĞİMİZE YAZIK OLACAK.YENİ BİR LİDER BULUNURSA ONA BİR ŞEY DİYEMEM. LİDER DEDİĞİMİZDE PARTİ BAŞKANI DEĞİL LİDER. İŞTE PATİ BAŞKANLARINA BAKIN YANINA ALDIĞI KİŞİ ADAMIN KUSUNYUSUNU KAZMAYAYA ÇALIŞIYOR. YOKSA İSTANBUL BLD. BAŞKANI SEÇİOK YA. PARTİ BAŞKANI OLACAK DENİZ BAYKAL'I PARTİDEN İHRAÇ EDECEK. YANİ İNTİKAM ALACAK. LİDER BAŞKA PATİ BAŞKANI OLMAK BAŞKA ŞEY

116
68
yanıtYanıtla
vanlıarvasyavz@hotmail.com:

ben bir bdp li olarak tayibin destekliyorum adam gibi adam kemalim sağda soldan laf yapıyor yemezler hadi ordan

yanıt0
yanıt0
ÇINARelestapormi@hotmaill.com:

kürdistan dedi ya sen desteklemeyeceksin de kim desteklesin haa bdp haa akp fark yok zaten aralarında

yanıt0
yanıt0
yaşar içtenyasar.icten@turktelekom.com.tr:

yanlız lideler yalan atmaz on düşünür bir konuşur ve sözünün arkasında olur çark etmez senin dediğin şahıs ayak üstü kırk tane yalan atıyor canlısını önüne koyuyorsun kıvırıp inkar ediyor liderlik öyle sandığınız gibi kolay değil

yanıt0
yanıt0
giresunluapo_2828@hotmail.com:

bu ülkede öyle bir keramet varki bu ülke batmaz sadece ve sadece dürüs helalinden yer içer gecinir gider kul hakkını düşünür o SONRADAN ÇARPAN ÇIRPAN 4X4 ÇİPLERLE bizlere hava atanlara acıyorum hükümet yeni adliye saraylarını yeni ceza evlerini onlar için yaptığını unutmasınlar

yanıt0
yanıt0
nurbaybuse.n_22@hotmail.com:

tayyibe konyadan yüzde yetmiş oy vermiştik şimdi daha fazla yüzde doksan oy verecegiz

58
124
yanıtYanıtla
akfildkfj@yahoo.com:

tayyibe verecez diyor))))9

yanıt0
yanıt0
AK SEÇMENakscmn@gmail.com:

ÇÜRÜK YUMURTALAR DEFOLUP GİTTİKLERİ İÇİN ARTIK DAHA BÜYÜK BİR GÖNÜL RAHATLIĞIYLA AK PARTİYE OY VERECEĞİM :)))MUHALİF PAPAĞANLAR EKSİ BUTONUNA BASMAYA BAŞLAYABİLİRSİNİZ :)))

63
108
yanıtYanıtla
chpliasd457@hotmail.com:

başbakanda satar sen gibi yol arkadaşlarını.. yıllarca partiye hizmet edenler şimdi çürük yumurta oldu değilmi, arkadaşını satan vatanıda satar biz böyle biliriz

yanıt0
yanıt0
Tüm 194 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title