Haberler

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan;

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, terörü bitirmekte kararlı olduklarını belirterek, "Terörden dolayı akan gözyaşını bitireceğiz."

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, terörü bitirmekte kararlı olduklarını belirterek, "Terörden dolayı akan gözyaşını bitireceğiz. Terörün ürettiği istikrarsızlığı, ekonomik maliyeti bitirmekte kararlıyız" dedi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecinin emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Ceylan, bu süreçte kimseyle hükümet olarak pazarlık içerisinde olmadıklarının altını çizdi. Tek dertlerinin akan kanın durdurulması olduğunu dile getiren Ceylan, bundan sonra ülkenin önünü açmak ve koşar adımlarla yoluna devam edecek bir Türkiye'yi oluşturmak için çalışacaklarını vurguladı.

Türkiye'nin hükümet sistemi olan parlamenter sistemin yıllar boyunca siyasi istikrarsızlık yaşanması, ekonomik ve toplumsal sorunların ortaya çıkmasına neden olduğunu anlatan Ceylan, "1961 anayasasından bu tarafa 2002 yılına kadar 32 farklı hükümet kurulmuş. Bunların ömrü ise ortalama 1.5 yıla tekabül etmektedir. Bir işletme bile ortalama 2-3 yılda belirli bir düzeye geliyor. Hükümetsizlikler, siyasal anlaşmazlıklar, cumhurbaşkanlığının seçilememesi ve milletvekilliği transferleri gibi olumsuzluklar yaşandı. Bu durumda seçimlerle iktidara gelen, ancak muktedir olamayan hükümetler ortaya çıkmıştır. Bu alanda geniş boşlukların oluşmasına neden olundu. Bu boşlukları ise vesayet kurumları doldurdu. Bunun sonucu olarak darbeler meydana geldi. Tek parti hükümetlerinde Türkiye'nin büyümesi hızlı olmuştur. Başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığı öngörülmüştür. Başkanlık sisteminde yasama, yürütme ve yargı tamamen bağımsızdır. Başkanlık sistemi federal devlet sistemi demek değildir. Federal devlet sistemi başkanlık sisteminin olmazsa olmazı değildir. Türkiye bir bütündür. Üniter yapısını koruyan bir devlet olarak kalacaktır. Başkanlık sistemi padişahlık sistemi değildir.

Daha demokratik ve özgür bir sistemdir" dedi.

Yeni anayasa çalışmaları hakkında da açıklama da bulunan Ceylan, uzlaşma ve toplum barışını önemsedikleri için Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda her partinin eşit üyeyle temsil edildiğini hatırlattı. Muhalefetin bu tavrı devam ettiği sürece AK Parti'nin kendi anayasa metnini meclise getireceğini dile getiren Ceylan, muhalefet partilerinin milleti oyalayarak zaman kazanıp, en azından bu dönem içerisinde anayasa değişikliğinin yapılmamasını istediğini savundu.

İstikrarlı ve güçlü bir hükümetin olduğunu anlatan Ceylan, "Ekonomik ve sosyal alanda güçlüyüz. Dış politikada söz sahibi bir ülke haline geldik. Bunların hepsi güçlü hükümet, güçlü liderin sonucudur. İsrail tarihinde ilk kez özür diliyorsa, ilk kez tazminat ödemeyi kabul ediyorsa bunda Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük bir emeği vardır" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AHMET SAMİ CEYLAN Ak Parti Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title