Haberler

AK Parti Başkanlık Sistemini Tartıştı

AK Parti Niğde Merkez ilçe başkanlığının düzenlediği, Türkiye'de başkanlık sistemi konusu öğretim üyeleri tarafından anlatıldı.

AK Parti Niğde Merkez ilçe başkanlığının düzenlediği, Türkiye'de başkanlık sistemi konusu öğretim üyeleri tarafından anlatıldı. AK Parti Merkez İlçe başkanlığı yönetim kurulu toplantısında düzenlenen toplantıya katılan Niğde Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Nafiz Tok, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yalçın ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Turgut başkanlık sistemi hakkında ayrıntılı bilgi verdiler.

Doç. Dr. Nafiz Tok başkanlık sisteminin yapısı hakkında vermiş olduğu bilgilerde,

başkanlık sisteminin modern demokraside kuvvetler ayrılığı ilkesine bağlı olduğunu, başkanlık sistemi ve parlamenter sistemler arasındaki farklardan en belirgin olanın; yasama ve yürütmenin parlamenter sitemde daha yumuşak başkanlık sisteminde daha sert çizgilerle ayrıldığını belirtti.

Hükümet sisteminin devlet yapısı ile alakalı olmadığını, başkanlık sitemine geçilmesiyle federal sisteme geçilmeyerek de üniter

sistemin korunabileceğini, birinin hükümet sistemiyle diğerinin ise devlet yapısıyla alakalı olduğunu belirten Doç. Dr. Tok, "Parlamenter sistemde cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar kurulu bulunurken başkanlık sisteminde devlet başkanı hem devletin başı hem de hükümetin başı kabul edilmekte olup, başkanı doğrudan halk seçtiğinden dolayı demokrasi daha iyi uygulanmaktadır." diye konuştu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Latif Güngör, demokrasiyi güçlendirecek her türlü çalışmanın arkasında olduklarını belirterek hükümetimizin gündeminde olan her türlü siyasi gelişmenin Niğde'de araştırılarak gündeme alınacağını söyledi. Başkan Güngör, başkanlık sistemi hakkında verdiği ayrıntılı bilgilerden dolayı Doç. Dr. Nafiz Tok, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yalçın ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Turgut'a teşekkürlerini sundu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niğde Merkez Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title