Haberler

'Aida' Antalyalıları Büyüledi

Güncelleme:

Muhteşem bir konserle başlayan 20.Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde, 'Aida' rüzgarı esti.

Muhteşem bir konserle başlayan 20. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde, 'Aida' rüzgarı esti. G. Verdi'nin ünlü eseri 'Aida', Aspendos Antik Tiyatrosu'nun büyülü atmosferinde, yerli ve yabancı sanatseverlere özel bir gece yaşattı. Esere, Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti. Çek Cumhuriyeti Ulusal Brno Tiyatrosu sanatçılarının etkileyici performansları, tarihi açık hava tiyatrosunu dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

GÜÇLÜ KADRO SAHNE ALDI

Rejisörlüğünü Jaromir Brych'in üstlendiği eserde, orkestrayı şef Peter Feranec yönetti. 'Aida'nın dekor tasarımını Savaş Camgöz, kostüm tasarımını Josef Jelinek, ışık tasarımını Petr Kozumplik, koreografisini de Zdenek Prokes hazırladı. Ulusal Brno Tiyatrosu'nun güçlü kadrosuyla sahnelediği eserde Anda-Louise Bogza 'Aida', Rafael Alvarez 'Radames', Veronika Hajnova 'Amneris', Jiri Sulzenko 'Ramfis', Jakub Kettner 'Amonasro', Ladislav Mlejnek 'King', Daniela Strakova-Sedrlova 'Priestess' ve Petr Levicek 'Haberci' rol aldı.

SIRA RIGOLETTO'DA

Ankara Devlet Opera ve Balesi de yarın Ankara Devlet Opera ve Balesi İstanbul Devlet Opera ve Balesi Mersin Devlet Opera ve Balesi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title