Haberler

Ahmet Yakupoğlu'nu Duygulandıran Ziyaret

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nden bir heyet, kendini Kütahya’ya adayan ressam, neyzen ve nakkaş olan ve sayısız eserler üreten sanatçı Ahmet Yakupoğlu’nu, İzmir’de manevi kızı Havva Sökmener’in evinde ziyaret etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nden bir heyet, kendini Kütahya'ya adayan ressam, neyzen ve nakkaş olan ve sayısız eserler üreten sanatçı Ahmet Yakupoğlu'nu, İzmir'de manevi kızı Havva Sökmener'in evinde ziyaret etti.

1920 yılında doğan ve şuan 94 yaşında olan sanatçı Ahmet Yakupoğlu, 2006 yılında tüm eserlerini, kütüphanesini ve evini Dumlupınar Üniversitesi'ne bağışlamıştı. İzmir'de manevi kızı Havva Sökmener'in evinde ikamet eden Ahmet Yakupoğlu'nu, Dumlupınar Üniversitesi Genel Sekreteri Oğuz Yoşumaz, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yaşar Çakıcı, Şube Müdürleri Ahmet Hamdi Oktay, İbrahim Gürer ve İzmir'deki Kütahyalı sevenlerinden oluşan bir heyet ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Dumlupınar Üniversitesi Genel Sekreteri Oğuz Yoşumaz, ünlü sanatçının neşeli olduğunu ve sanatçının ziyaretten son derece memnun kaldığını ifade etti. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title