Haberler

Ahmet Davutoğlu: Bedelli Yok

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlik konusunda son sözü söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakanların gündeme getirdiği ve kamuoyunda beklenti doğmasına neden olan bedelli askerlik konusunda son noktayı koydu.

Davutoğlu, böyle bir konjonktürde bedelli askerliğin mümkün olmadığını belirterek "Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz." dedi.

"GERİ ADIM ATMIYORUZ"

Davutoğlu, yeni hazırlanan güvenlik düzenlemelerini savunarak, "Geri adım atmıyoruz. Bazı acil durumlarda savcıdan izin alma konusu sıkıntı yaratıyor. Eğer bu olmasaydı, Bingöl'de olay yaşanmayacaktı." diye konuştu.

Dün Marmara Bölgesi vekilleriyle kahvaltıda buluşan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:

"MOLOTOF SİLAH OLACAK"

"Temel hak ve hürriyetlerden geri adım atmıyoruz. AB normları esas alınacak. Bazı suçüstü halleri dışında çok ciddi istihbarat olmasına rağmen gözaltı kararı uygulanamıyor, savcı izni aranıyor. Molotof, Yargıtay kararı nedeniyle silah sayılmıyor. Yapılacak düzenleme ile molotof silah sayılacak. Kimseyi maskeli sokağa çıkarmayacağız. Çünkü maskeli çıkıyorsa belli ki o art niyetlidir. Polisin acil durumlarda olayları önleme yetkisi yok. Bingöl'deki olayda eylemi gerçekleştirenleri polis 1 gün önceden yakalıyor, savcıya gidiyor, 'Bunlar şöyle şöyle yapacak' diyor ama savcı bırakıyor. Sonra da olay oluyor. Almanya'da polisin böyle bir olayda 48 saat gözaltında tutma yetkisi var. Bizim icat ettiğimiz bir şey yok, AB ve ABD'deki örneklere bakıp oralarda ne uygulama varsa o yetkileri polisimize getiriyoruz.

"SÜREÇTEN VAZGEÇMEDİK"

Çözüm sürecinden vazgeçtiğimiz havası verilmek isteniyor. Tüm yaşanan bu olaylar ve baskılar da bu yüzden. Biz vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bunu da her platformda vurgulaya vurguluya söylüyoruz. Bu konuda kararlıyız. HDP, çözüm süreciyle ilgili gerekli bilgilere sahip, buna rağmen bu tür tavırlar içine girmeleri kabul edilemez."

TSK: KADRO, GÖREV İHTİYACINI KARŞILAMIYOR

Vatan gazetesinden Murat Çelik de, bugünkü köşe yazısında bedelli askerlikle ilgili olarak askeri kaynaklardan aldığı bilgileri okuyucusuna aktardı.

Buna göre askerler, bedelli askerlik uygulamasına karşı olunmasının gerekçelerini ve komuta kademesinin görüşünü de ana hatlarıyla şöyle sıralıyorlar:

- Daha önceki uygulamalar, amaca, hedeflenen ölçüde hizmet etmedi.

- Toplumda, parası olan - olmayan ayırımı gözetildiği gibi bir algıya yol açıyor ve eşitsizlik duygusu yaratıyor.

- İçinden geçilen kritik dönemde, askeri anlamda doğabilecek her türlü zafiyet her zamankinden de fazla sıkıntıya yol açar.

Ve nihayet...

- Mevcut kadro, halihazırda görev ihtiyacını zaten karşılamıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Marmara Bingöl Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (209)

Hayır!!!:

Askerlik demek kişiliksizleştirme, robotlaştırma, tektipleştirme, kimliksizleştirmedir. Böyle olmak zorunda mıyım kardeşim?

29
7
yanıtYanıtla
Zeynep:

Allahına kurban Başbakanım. Şunu gördüm ya öl de ölelim.

4
32
yanıtYanıtla
CEMRE:

Bİ GİT BE. . BİASLERİ ÜCRETLE KOCA BİR AİLESİNİ GECNDERMEYE ÇALIŞAN ÜSTLRİN TABİRİYLE FAKİR VARKEN ÜSTELK BUNLARA YAPILAN ZAM 20-30 LİRA İKEN, DĞER TARAFTAN BAKANLAR PROFLAR DOC. VS. ALDIKLARI ONCA MAAŞIN ÜSTÜNE YAPILAN ZAM 2000-3000 OLUORR. . BEDELLİYE OHH IYI DEMİŞ EŞİTLİK OLMALI DİYEN BENCİLLER . . BU KONULARDA NİYE EŞİTLİĞİ SAVUNMUYORSUNUZ. . EŞİTSİZLĞİN ALASI BURDA İŞTE. . ASKERLĞN COK KOLAY Bİ ÇÖZÜMÜ VAR. . POLİS GBİ BUNUDA Bİ MESLEK HALNE GETREBLİR. . HEÖ DAHA TECRÜBELİ Bİ ORDU OLMUS OLUR HEM DE DAHA GELİŞMİŞŞ. .

yanıt0
yanıt0
ÇAVUŞ:

ZEYNEP BEN ASKERE GİDERSEM DÖNÜŞTE İLK SENİN EVİNE GELİRİM. SÖZ OLSUN ASKERDE BİR DEFA BİLE YAPMAM SENİN İÇİN BİRİKTİRİRİM

yanıt0
yanıt0
mert:

sizi allaha havale ettim . . kafa sayısı askerle yürümüyor bu işler sn başbakan mohaç nigbolu devri bitti.

6
28
yanıtYanıtla
Emekli Hakim:

Bu adamlar dengesiz tutarsız. Bunlar için tükürdüğünü yalamak bir eğlence. . Bugün böyle diyorsa haftaya farklı farklı konuşurlar. Sizin bedelli tamamdır gençler. Yılbaşından önce çıkar.

26
4
yanıtYanıtla
Semanur:

Askere ihtiyaç varsa atatürkün askerlerini alın sadece :)))

19
8
yanıtYanıtla
Cemil:

Bedellinin çıkmasını en çok isteyenler ülkücülerdir. Askerde de askerliğe en çok söven de bunlardır. Bakmayın ortalarda şov yaptıklarına.

22
3
yanıtYanıtla
EMRE:

BOSBAKAN '' Fakir çocuğunun askerlik yapması, zengin çocuğun bedel ödeyerek askerlik yapmaması olmaz. '' DEMIS. . . BRE GAFIL SENIN HUKUMETIN DEGILMIYDI BEDELLI ASKERLIGI CIKARTAN DEMEZLERMI. . . .

20
3
yanıtYanıtla
Cenk:

O Tayyipti bu Davutoğlu cahil herif. Başbakan değişti.

yanıt0
yanıt0
Tüm 209 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title