Haberler

Ağrı Dağı 1. Kar Şenlikleri Yapıldı

Iğdır'da 1. Ağrı Dağı Kar Şenlikleri Yapıldı.

Iğdır'da 1. Ağrı Dağı Kar Şenlikleri yapıldı.

Korhan Yaylası'nda yapılan şenliklere Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Belediye Başkan Vekili Ramazan Hoşhaber, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Akça, Vali Yardımcıları Mitat Gözen, Tuba İnan, Tuzluca Kaymakamı Şuayip Gürsoy, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, Iğdır Defterdarı Yaşar Kısa, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, Gençlik Spor İl Müdürü Nasip Aksu, kurum kuruluşların müdürleri, Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Erzurum Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden ve Iğdır Meslek Yüksek Okulu'ndan birer grup öğrenci ve öğretmen ile Iğdır'da bulunan liselerden öğrencilerle, kendi imkanlarıyla Korhan'a çıkan vatandaşlar katıldı.

Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Korhan Yaylası'nda yaptığı açıklamada,"Yazın buralarda yayla şenlikleri yapıyoruz. Kışında kar festivali yapalım dedik. Amacımız Ağrı Dağı'nı her yönüyle tanıtmak. Bu güzellik doğa, temiz hava hiçbir yerde yok.Doğaya ve temiz havaya hasret herkesi buraya davet ediyorum. Gelsinler tabiatla ve Ağrı Dağı'nın karlarla kaplı eteklerinde yürüsünler güzellikten faydalansınlar. Turistleri ve yatırımcıları buraya bekliyoruz. Bizim amacımız bu şenlikleri uluslar arası platforma taşımaktır." dedi.

Karahisarlı , daha sonra kardan yapılan Ermenistan'daki nükleer santralın maketini incelerken de şunları söyledi:" Nükleer santral maketi çok güzel olmuş. Bizim yanı başımızda Ermenistan'da da bulunan Metzomor nükleer santrali bütün bölgeyi korkutuyor. Hem Ermenistan halkı, hem de Iğdır Çevresi koruma bandı olmayan bu eski sistem santralden etkileniyor. AB bu santralin kapatılmasını istiyor. Biz de istiyoruz. Çünkü deprem fay hattında bulunuyor.1988 yılındaki depremde de çatlamıştı." ERZURUM'DAN ÖĞRENCİLER HEYKELLERİYLE DİKKAT ÇEKTİ Atatürk Üniversitesi'nin Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümü öğrencilerinden 4, Erzurum Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden de 3 grup toplam 20 öğrenci, 4 öğretmenin katıldığı kar festivalinde, öğrenciler 3 gün öncesinden kardan Nuh'un gemisi, nükleer santral, araba, eski kale kapısı , bot maket heykellerini yaparak herkesin ilgisini çektiler.

Ağrı Dağı kar şenlikleri, daha sonra Iğdır'da bulunan 8 lisenin öğrencilerinin katıldığı Nuh'un gemisinde olan hayvanların kardan heykeli yapmaya çalıştılar. Yapılan değerlendirmede birinciliği Kazım Karabekir Anadolu Lisesi ekibi kaplumbağa heykeliyle, ikinciliği 125. Yıl Lisesi ayı heykeli ile , üçüncülüğü ise Fen Lisesi kuğu heykeliyle aldı. Türk bayrağını yapan Kafkas Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine de mansiyon ödülü verildi. Ödülleri Vali Saim Saffet Karahisarlı, Belediye Başkan Vekili Ramazan Hoşhaber, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Adli Yargı, Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Akça, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur , Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Aslan ve Gençlik Spor İl Müdürü Nesip Aksu tarafından verildi. Festivale katılan tüm öğrencilere katılım belgesi verildi.

Festival karda voleybol, kızakla kayma ve mahalli sanatçıların katıldığı mini konser verildi. Konser sırasında Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, sanatçılara eşlik ederek şarkılar söyledi, davul zurna eşliğinde halay çekti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan da Vali Karahisarlı'ya katıldı.

Iğdırlı dağcıların Korhan kalesine çıkarak büyük bir Türk bayrağı çekmeleri şenliklere katılanlardan alkış topladı.

Ağrı Dağı kar şenliklerine katılanlara ekmek arası döner ile ayran ikram edildi. Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, bir grup gencin kendi imkanları ile yaktığı mangalın başına geçerek misafir oldu.

(İA-İRT-Y) 24.02.2008 11:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title