Haberler

Ağar Kıratın Dizginlerini Yeniden Ele Alıyor

Seçimlerindeki Başarısızlığının Ardından İstifa Ettiğini Açıklamasına Rağmen Genel Başkanlığı Bırakmayan ve Olağanüstü Kongreyi İptal Eden Ağar 'Kırat'ın Dizginlerini' Yeniden Ele Almaya Hazırlanıyor.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, olağanüstü kongrenin iptalinin ardından parti içinde "Kırat'ın dizgilerini" yeniden ele almaya hazırlanıyor.

22 Temmuz seçimlerindeki başarısızlığın ardından kendini geri plana çeken Ağar, 17-18 Kasım'daki olağanüstü kongrenin iptaliyle yeniden öne çıktı. İptalin ardından suskunluğunu da bozan ve özel bir televizyona telefonla bağlanarak 22 Temmuz'dan sonra ilk kez konuşan Ağar, şimdi de "parti içindeki dizgileri yeniden" ele alıyor. Parti teşkilatlarındaki istifalara rağmen il başkanlarının nabzını yokladığı toplantılar düzenleyen Ağar, 22 Temmuz'dan bu yana katılmadığı Genel İdare Kurulu toplantılarına da katılma kararı aldı. DP Lideri Ağar, partisinin 1 Aralık'ta yapılacak Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısına başkanlık yapacak. Böylece Ağar, tabana ve teşkilatlara "partinin başındayım" mesajı da vererek, parti ve teşkilatlardaki dağınıklık görüntüsünü de gidermeye çalışacak.

22 Temmuz milletvekili seçimlerinden sonra 2 kez Genel Başkan Vekili Nevzat Ercan'ın başkanlığında toplanan GİK'e katılmayan Ağar'ın, 1 Aralık'ta yapacağı toplantıda önemli açıklamalarda da bulunacağı ifade ediliyor.

-AĞAR MORAL BULDU-

Bu arada, il başkanlarıyla genel merkez binasındaki görüşmelerine devam eden Ağar, gelen "destek mesajlarıyla" moral buldu. Partinin başında görmek istedikleri Ağar'ın bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyleyen il başkanları, önümüzdeki yerel seçimlerin "yeni hedef" olarak belirlenmesi gerektiğini belirttiler. İl başkanlarının, Ağar'a, "Teşkilatlar bizi sıkıştırıyor. Yapılan eleştirilere sessiz kalınması, teşkilatlarda parti sahipsizmiş gibi algılanıyor. Bunlara yanıt verin" isteğinde bulunduğu belirtildi. Ağar'ın, yakın çevresinden sonra il başkanlarından da bu yönde uyarı almasının ardından, suskunluğunu bozarak eleştirilere karşılık vermeye hazırlandığı belirtildi.

İl başkanlarıyla yaptığı toplantılarda "destek" mesajı alan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, parti içi ve dışından gelen eleştirilere karşı suskunluğunu bozacak. Ağar, kendisine yöneltilen eleştirilere önümüzdeki günlerde kapsamlı bir yanıt vermeye hazırlanıyor.

-İL BAŞKANLARINDAN DESTEK-

Öte yandan Mehmet Ağar'ın bire bir görüştüğü il başkanları da ANKA'ya bu görüşmeye ilişkin şu değerlendirme de bulundular :

Mumin Ekici (Bursa) : "Teşkilat olarak desteğimiz Ağar'dan yana. Kendisinin deneyimlerinden parti yararlanmalı. Ağar'la yola devam etmeliyiz.

Rıfat Emin Uygur (Manisa): "Seçimlerden önceki Ağar'la, seçimlerden sonraki Ağar'ı farklı gördüm. Bir şeylerin muhasebesini yapmış gibi. Bizim desteğimiz onunla. Partinin acilen toparlanarak atağa geçmesi lazımdır.

İsmail Keskin (Rize): "Teşkilat olarak Ağar'a açık destek veriyoruz. Partiyi ondan başka ayağa kaldıracak kimse yok."

Ekrem Demirtekin(Iğdır): "Sayın Genel Başkan'a moral verdik. Partinin başında kalmasını ve çalışmaları yönetmesini bekliyoruz."

Aşkın Çelik (Denizli) : "Delegelerimiz ve teşkilatımız kendisini destekliyor. Suskunluğunu bozup, harekete geçmesini bekliyoruz."

Erdal Altınkaya (Malatya) : "Seçim öncesi birleşme olsaydı bugün bu sorunlar olmazdı. Birleşmeye engel olanlar bugün Ağar'a eleştiride bulunuyorlar. Partinin içinde temizlik şart."

Yalçın Karalar (Adana) : "Parti toparlanmalı. Sayın Ağar'ı destekliyoruz. Teşkilatlarda yeni bir heyecan yaratılmalı."

Ali Kemal Aras (Gümüşhane) : "Partinin başında kalması lazım. Bizim desteğimiz sonuna kadar onunladır." (ANKA)

(KA/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title