Haberler

Ağaçlardan Meyve Yerine Kitap Topladılar

Güncelleme:

Kocaeli'de vatandaşlar sabah ağaçlara asılmış 3 bin kitapla karşılaştılar.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen kitap fuarı 12 Mayıs Cumartesi günü kapılarını açıyor. Fuar etkinliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Yürüyüş Yolu'nda bulunan ağaçların dallarına sabah erken saatlerde 3 bin kitap astı. Sabah evden işe gitmek için yola çıkan vatandaşlar ağaçlara asılı kitapları görünce bir süre şaşkınlık yaşadılar. Ağaçlara asılı 3 bin adet kitap kısa bir süre içerisinde vatandaşlar tarafından toplandı

ÇINAR AĞAÇLARI KİTAP VERİYOR

Yürüyüş Yolu'nda kitap toplayanlar arasında Başkan İbrahim Karaosmanoğlu da yer aldı. Ağaca asılı kitaplardan birini alan Başkan Karaosmanoğlu, Yürüyüş Yolu'ndaki çınar ağaçlarının meyve yerine kitap verdiğini belirterek "Bu sayede vatandaşlarımızın dikkatini Kitap Fuarı'na çekmek istedik. Buradaki çınar ağaçlarının meyvesi kitap oldu" şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu'na Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal ve Basın Yayın ve Halkla İlşkiler Daire Başkanı Raşit Fidan eşlik etti.

12 MAYIS'TA KAPILARINI AÇIYOR

350 yayınevi ve STK'nın katılımıyla bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek Kocaeli Kitap Fuarı, söyleşileri, imza günleri ve farklı etkinlikleriyle 12 Mayıs Cumartesi günü Uluslararası Fuar Merkezi'nde kapılarını kitapseverlere açacak. Türkiye'nin en genç kitap fuarlarından olmasına rağmen kısa sürede Türkiye'nin 3. Büyük kitap fuarı olmayı başaran 4. Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 350 yayınevi ve STK'nın katılımıyla 20 Mayıs tarihine kadar açık kalacak. İmza günleri, söyleşiler, konferanslar ve sergilerin yer aldığı fuarda Van için önemli bir sosyal sorumluluk projesine de imza atılıyor.

"Bİ BANA Bİ VAN'A" KAMPANYASI

"Bi Bana Bi Van'a" projesinin ile bireylerin sosyal paylaşımlarına öncülük etmek, çocuk ve kitabı merkeze alarak kültürel farklılıkları en aza indirgemek ve sosyal fayda hedefleyerek toplumsal duyarlılığı harekete geçirmesi hedefleniyor. Fuar süresince toplanacak kitaplarla iki kütüphane kurulması da planlanıyor. Bu kütüphanelerden biri Kocaeli'nde bir ilköğretim okuluna, diğeri ise Van'da kurulan prefabrik ilköğretim okullarından birine bağışlanacak. Sosyal medya üzerinden de desteklenmekte olan kampanyayla ilgili olarak fuara katılacak yayınevleri ve STK'lardan da ciddi destek bekleniyor.

TÜRKİYE'NİN ÖNDE GELEN YAZARLARI

Açılışın 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü yapılacağı fuarda ünlü yazarlar da okurlarıyla buluşacak. Kitap Fuarının Onur Konuğu Tarihçi-yazar Orhan Koloğlu'nun "Hangi Tarih" başlıklı söyleşiye katılacağı ilk gün, usta yazarlar Ahmet Ümit, Bejan Matur, Mümtazer Türköne, İlber Ortaylı, Mustafa Armağan, Üstün Dökmen, Ayşe Kulin, Yavuz Bahadıroğlu, Enver Aysever ve imza günlerine ve konferanslara katılacak. 4. Kocaeli Kitap Fuarı'nın detaylı programı programına ve katılımcı yayınevlerinin listesine ise http://www.kocaelikitapfuari.com adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title