Haberler

Afyonkarahisar: 3. Döğer Kültür Ve Turizm Şöleni

Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'ne bağlı Döğer Beldesi'nde bu yıl 3.'sü düzenlenen Kültür ve Turizm Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'ne bağlı Döğer Beldesi'nde bu yıl 3.'sü düzenlenen Kültür ve Turizm Şöleni renkli görüntülere sahne oldu.

Tarihi Memeç Kayalıkları'nda gerçekleştirilen şölenin açılışında bir konuşma yapan Döğer Belediye Başkanı Ömer Güngör, 3. Döğer Kültür ve Turizm Şenliği'nin, birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olduğunu söyledi. Güngör, "Bu topraklarda, milattan önce Frigya, Bizans, Roma İmparatorlukları ve Selçuklu, Osmanlı İmparatorlukları hüküm sürmüştür. Her bir uygarlık kasabamıza eser bırakıp, bize buram buram tarih kokan bir güzellik bırakmışlardır. İnsanlarımızın deniz ve sahil turizminden doğa, kültür ve tarih turizmine doğru yönelmiştir. Bizim de tarihimize sahip çıkmamız gerekir" dedi. İhsaniye Kaymakamı Aslı Aynaoğlu ise, yörenin kültürel değerlerinin tanıtılması için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, Frig Vadisi'nin tanıtılmasına katkı sağlayan Vali Muzaffer Dilek'e teşekkür etti. Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek de, Frig Vadisi ile ilgili projeler hakkında bilgiler verdi. Frig Vadisi'ne mağara gezi yolları yaptıklarını ve Ankara'ya çıkan 45 kilometrelik yolun yapılmasına önümüzdeki günlerde başlanacağını belirte Vali Dilek, "Bu değerleri hepimiz korumamız lazım. 35 kilometre üzerinde lüks otellerimiz ve kurulmakta olan birçok otelimiz var. Gelen turistler buraları günü birlik ziyaret ediyor. Kültür Bakanlığı'na proje sunduk ve Frig Vadisi adında internet sitesini Türkçe ve İngilizce olmak üzere yaptık. Önümüzdeki günlerde ise Almanca sitede düzenleme yapacağız. Tanıtım yapmak zorundayız. Geçen yıl 60 tarihi eser ortaya çıkarıldı. Bu eserler resmi rakamlara eklendi. Frigya 1935'ten bu yana biliniyor. Biz burayı sahiplenmek zorundayız. Buraya definecileri sokmayın. Geçmişte birçok eserlere zarar verilmiş. Eskişehir Kavşağı'nda TEMA temsilcileriyle Frig Vadisi'ni tanıtmak amacıyla anıt yaptıracağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kütahya Musiki ve Halk Oyunları Ekibi ve Döğer Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri folklor gösterisi sergiledi. Uşak Atlı Cirit Ekibi'nin gösterilerinin ardından ise Isparta Gülleri adlı müzik grubu konser verdi. Daha sonra Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen güreşçiler, Ata sporu yağlı güreş yaptılar. Şölende her yıl gerçekleşen buzağı yarışmasında da, yılın en güzel buzağısı seçildi. Şölene, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, AK Parti Milletvekili Halil Aydoğan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title